Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída – skupina B 23. kolo 26.-27.5.2012

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

 

CHANOVICE PO DERBY PŘEVZALY ČERNÉHO PETRA

 

Ve 23. kole 1. B třídy se děly opět věci. S rekordní návštěvou v  derby Chanovice – Svéradice které vidělo 300 diváků byl asi z domácích spokojen pouze pokladník a pak tým hostů, který se vítězstvím dotáhl bodově na vedoucí Spálené Poříčí. Chanos souboj s aspirantem na postup přišel o tři body a navíc získal nepopulárního Černého Petra soutěže pro poslední tým tabulky. Z toho se po zázračné jarní sérii zbavila výhrou nad dalším v součastně ohroženým celkem sestupem FC Švihov  přeštická rezerva. Z pohledu týmů z Pošumaví je situace na konci tabulky alarmující, neboť hrozí hned sestup do okresního přeboru pro dva týmy z tohoto regionu. Bylo by to po loňském dvojnásobném sestupu Hrádku a Dlouhé Vsi další vyklízení pozic týmů z Pošumaví v nejnižší krajské soutěži.  

Strážov před náročným závěrem kdy má před sebou zápasy s oběma rivaly na postup Sp. Poříčí a FK Svéradice si doma přidal pojistku v podobě definitivní záchrany  výhrou  nad čtvrtým v tabulce   Starým Smolivcem. Určitě tento klid by tři kola před koncem braly ostatní kolektivy z Pošumaví v této soutěži.    

 

SOKOL PAČEJOV – SPÁLENÉ POŘÍČÍ   0 : 0 (0 : 0)  PK  2 : 4

ŽK: 2 : 3. Diváků: 130. . Rozhodčí: Vocelka Milan.

 

LOSINÁ HRADEŠICE 1: 1 ( 1: 0)   PK 2:3

Milan Černík

Hosté nedokázali zopakovat výkon z minulého víkendu. Na tvrdém a nerovném hřišti se donekonečna snažili kombinovat po zemi, z čehož pramenily chyby a hosté se dostávali do mnoha vyložených šancí, z nichž naštěstí proměnili pouze jedinou a dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Svůj den neměla ani jindy dobře pracující dvojice stoperů Forman - Šmrha, na místě chybějících beků zaskakovali Kotiš a Starec. Hosté předváděli pasivní hru s malým pohybem a téměř 2/3 zápasu byli horším týmem. Až po změně sestavy, kdy na svůj post levého beka nastoupil Králem Šumavy znavený P. Řezáč a V. Kotiš se posunul do útoku, se obraz hry změnil a zbytek utkání se dohrával na polovině a v pokutovém území domácích. Hosté si vytvořili řadu šancí, v jejichž zahazování vynikal zejména V. Kotiš. Vyrovnání zařídil přesnou hlavičkou kapitán hostů Fr. Šašek v 64. min. zápasu a od té doby byli lepší hosté, ale přes řadu šancí dospěl zápas k penaltovému rozstřelu. V něm zklamali střelci obou týmů a vynikali brankáři. Hostující D. Vávra dostal od trenéra Melky úkol zneškodnit 2 penalty a přesně to splnil. A když k tomu domácí ještě ve 2 případech netrefili branku, získali hosté o jeden cenný bod navíc. Za hosty neproměnili Kotiš, Forman a Melka, úspěšní byli Hlaváč, Novák a rozhodující 6. penaltu proměnil kapitán Šašek. S velkým přehledem odřídil utkání rozhodčí Čech.

Sestava hostů: D. Vávra - J. Forman, L. Šmrha, V. Kotiš, O. Starec, Fr. Šašek, M. Hlaváč, J. Sekyra (P. Řezáč), P. Křesák, D. Novák, Fr. Melka.

Branky: Jambor - Šašek; ŽK: 3:2. Diváků: 70.

 

STRÁŽOV – STARÝ SMOLIVEC  2 : 1 (0 : 0)

Petr Presl

Důležité utkání pro domácí celek z pohledu zajištění klidného konce soutěžního ročníku se soupeřem z horní části tabulky se podařilo hráčům Strážova zvládnout. Pokud by dokázali proměnit alespoň některé slibné příležitosti hlavně v průběhu 1.poločasu, mohli si konec zápasu užít v pohodě a ne se bát o vítězství spolu s fanoušky až do samotného konce. Úvodní branku zaznamenal v začátku 2.poločasu kapitán B.Mayer, který zkušeně zakončil samostatnou akci obstřelem hostujícího brankáře. Uklidňující gól přidal po 15.ti minutách na hřišti střídající L.Míšek po krásném uvolnění T.Faltína. Závěr utkání zdramatizovala kontaktní branka hostí po standardní situaci, ale domácí si již vítězství vzít nenechali. Na zaslouženém vítězství měli podíl všichni hráči, ale nadprůměrně se na něm určitě podílel Jan Michel, dnes slavící narozeniny a také s velkou chutí hrající mladíček Ondřej Uruba, kterého čeká v následujícím týdnu maturitní zkouška . Kvalitní utkání s přehledem  odřídil rozhodčí Kříž L. z Plzně.

Branky: 49. Mayer Broněk, 74. Míšek Lukáš – 84. Rút Jiří. Rozhodčí: Kříž Ladislav. ŽK: 0 : 2. Diváků: 120.

Sestava Strážov : Javorský- Michel, Kološ, ‚Slégl, Čížek (62. Míšek), Denk, Faltín, Uruba, Mayer (86. Presl Aleš), Weber (78. Presl Štěpán).

Sestava St. Smolivec : Dražan – Nachtman, Tupý, Klíma, Netušil, Škyrta (67. Spour), Krejčík, Rút, Zeman, Procházka, Tyrpekl.

 

CHANOVICE - SVÉRADICE  0 : 2 (0 : 1)

Jiří Štěrba

Před pěknou návštěvou 300 diváků se hrál v Chanovicích fotbal bez šancí. Hosté využili dvou hrubek domácí obrany a bylo po zápase. Domácí bojovali ale do šancí se nedostávali protože jim chyběla hlavně přesnost přihrávek.

Branky-: 5. a 59. Mareš. Rozhodčí : Čermák.ŽK : 1 : 3.  Diváků: 300

Sestava domácích: Švarc, Ladman, Patsch/ 84. Šebek/, Srb Pavel, Skuhravý, Srb Ondřej, Klásek, Pavlovský, Polena Michal/36. Kubeček/, Král/68. Brejcha/, Polena Josef

 

ŠTĚNOVICE  - ŽICHOVICE 3: 0 ( 3: 0)

Radim Šiška: „Ve Štěnovicích jsme měli jít do vedení, ale své šance jsme neproměnili. Domácí pak využili fatálních chyb naší defenzivy a z cca pěti poločasových návštěv před naší brankou třikrát skórovali. V úvodu druhého poločasu jsme se snažili vrátit do zápasu, ale v současném stavu nejsme schopni dát gól ani z malého vápna. Domácí pak již zápas kontrolovali a oplatili nám podzimní porážku. Většině hráčů nelze upřít bojovnost, tentokrát nás o lepší výsledek připravila individuální selhání.“

Branky: Boček 2, Krásný; ŽK: 0:3. Diváků:  220

 

PŘEŠTICE B - ŠVIHOV 2: 1 ( 1: 0)

Branky: Bešta, Hohlberger - Brož . Hráno bez karet.  Diváků:  100

 

MOCHTÍN - MĚČÍN 1: 1 ( 0: 1) PK 4 : 2

Karel Šot

Tradiční derby přineslo fotbal solidní úrovně s dramatickou koncovkou, ze které nakonec získali dva mistrovské body domácí fotbalisté. Úvod jim ale vůbec nevyšel. Hned ve 2.minutě se pohodlně dostal k odcentrování z pravé strany Krotký, míč našel přesně nabíhajícího kanonýra hostů Dušana Němce a ten placírkou pohodlně zavěsil - 0:1. Rychlý gol s domácím celkem hodně "zacloumal", hosty naopak posílil k další ofenzivě. Hrálo se od vápna k vápnu, šancí na obou stanách moc nebylo, ale fotbalovější byl v prvním poločase Měčín. Po změně stran se ale karta obrátila. Domácí přidali na přesnosti, začali mít více ze hry, chtěli alespoň vyrovnat. Dvakrát k tomu měl hodně blízko nejzkušenější mochtínský fotbalista Stano Jarabica, ale hostující golman Radek Šlajch ho bravurně vychytal. Vyrovnání přišlo v 69.minutě zásluhou Petra Švátory, který napřáhl levačkou a nevídanou střelou ze 30 metrů srovnal "angličanem" na 1:1. Závěr utkání byl v jasné režii Mochtína, který usiloval o vítězství a měl k němu hodně blízko. Nejblíže pak v 87.minutě , kdy Tomáš Dolejš z blízka jen těsně minul hostující branku, další střely zlikvidoval golman Šlajch. Měčín uhájil remisu, ale v následném penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí hráči, kteří se nemýlili ani jednou, hosty dvakrát vychytal mochtínský golman Petr Rajtmajer. Rozhodoval Václav Špiral, ŽK 1:1, 80 diváků, branky : Petr Švátora - Dušan Němec

Branky: Němec - Švátora; ŽK: 1:1. Diváků:  80

 

 

  1.  Spálené Poříčí 23  13   4   6   51: 32    45

  2.  Svéradice      23  12   5   6   45: 35    45

  3.  Štěňovice      23  13   2   8   56: 31    43

  4.  St. Smolivec   23  11   3   9   39: 44    37

  5.  Strážov        23   9   6   8   31: 36    37

  6.  Losiná         23  10   4   9   43: 41    36

  7.  Hradešice      23   9   5   9   54: 44    35

  8.  Mochtín        23   7   8   8   39: 39    35

  9.  Zichovice      23   8   6   9   43: 56    35

 10.  Měčín          23   9   5   9   48: 45    32

 11.  Pačejov        23   8   4  11   25: 36    28

 12.  Švihov         23   9   1  13   44: 58    28

 13.  Přeštice B     23   7   3  13   34: 44    25

 14.  Chanovice      23   5   6  12   33: 44    22

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku