Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída - 23.kolo 29.-30.5.

 

1. B  T Ř Í D A  - skupina  B  

 

PAČEJOV DOSTAL NÁŘEZ A MÁ STAROSTI

 

Tři kola chybí do konce účastníkům 1.B třídy . Ve 23.kole padlo  ve čtyřech ze sedmi odehraných zápasů pět a více branek. Nejvíce jich viděli diváci v Klatovech , kde domácí rezerva zatížilo brankové konto Pačejova sedmi góly! Pačejov se tak dostal do společnosti minimálně sedmi celků bezprostředně ohrožených sestupem! Na přímé sestupové místo po prohře v Přešticích klesly Předenice. Jejich přemožitel neměl na vybranou , neboť pokud by prohrál , pak by se rovněž namočil v sestupových vodách. Pořadí od sedmého místa : 7. Svéradice 30 bodů, 8. Mochtín ,  9.Pačejov a 10. Žinkovy 28, 11.-13.místo Žichovice, Švihov a Předenice 26 bodů a 14.Klatovy B 15 bodů.  Přímý sestup čeká po posledním kole  dva poslední týmy a celek který skončí na 12.místě má před sebou hrozbu baráže o záchranu. Příjemnější starosti mají Hradešice. Ty se doma v přímém souboji zbavily velkého konkurenta na druhé barážové místo o postup . Před dalším aspirantem na 2.místo Sokolem Měčín se kterým hraje v neděli v Měčíně  má již dobru pět bodů. Měčínští poslaly do Hradešic svojí vizitku v podobě remízy na hřišti prakticky již jistého postupujícího Sokola Blovice.

---

 

 

Dlouhá Ves -  Źinkovy  5 : 1 (4:0).

Josef Krůs

Domácí nastupují opět bez několika hráčů zákl.sestavy a než jsme se rozkoukali, už ve 3.min.po chybě host. obrany získává míč H.Hubený a v klidu technickou střelou překonává host. brankáře - 1:0.Po několika dalších slibných akcích se domácí dopracují opět H. Hubeným k tutovce, ale bez využití. V 11.min. opět H.Hubený vybojuje míč na br.čáře poblíž roh.praporku a po zemi přihrává na nabíhajícího M.Krejčího, který skluzem dopravuje míč do brány těsně u levé tyče - 2:0.Ve 22.min. zařizuje pok.kop díky svojí rychlosti a bojovnost P.Švajka.Exekutorem  je P.Kodýdek, který neomylně přidává třetí branku do sítě soupeře.Několik min. poté se rodí další akce, kterou vymyslel R.Rovňan, který po pravé straně posílá M.Krejčího jehož vyraženou střelu uklízí do brána opět H.Hubený.Ve 37.min.

po pěkné individuální akci se dostává do šance host.útočník, kterému zkazil radost bravurním zákrokem brankář dom. R.Hanzal.Ve 39.min. vybojoval pro dom.další PK zase H. Hubený, ale tentokrát P.Kodýdek ve snaze ukázat divákům další ze svých technických parádiček neproměňuje.V závěru poločasu si dom. spíš pohrávají než hrají a hosté tohoto oddechového času domácích využívají k mírné herní převaze a vytváří si docela zajímavé šance.

Brzy po zahájení 2.pol. se dostává po chybě dom. obránců R.Rovňan a jako odměnu za svůj výkon zvyšuje na 5:0.Umístěnou střelu z rozvahou umisťuje k tyči a brankář hostů nemá šanci. Za tohoto stavu dochází ke štřídání- šanci dostávají i další hráči a na hře je to znát.Hosté chtějí této situace využít a srdnatě bojují až do poslední chvíle.V 75.min. se jim podaří zaslouženě snížit V. Brožíkem na 5:1, kdy domácí zaváhali a při reklamaci postavení mimo hru, ztratili koncentraci a tak trochu přestali hrát.Na zápas přišlo kolem stovky diváků, kteří odcházeli velmi spokojeni.

Rozhodčí Kračmer. Branky domácí: 3´,14´a 23´-J.Hubený , 22´P.Kodýdek (PK)a 48´Richard Rovňan - 75´Brožík Václav.

DALŠÍ FOTO Z UTKÁNÍ  ZDE

 

Hradešice – Losiná   4 : 3 (2 : 2)

Milan Černík

Domácí nastoupili do zápasu hodně vlažně a do první šance se dostal Florian až v 16.min.  po vysunutí pěkném Šaškem, ale z dobré pozice trefil jen náruč hostujícího gólmana. Domácí pokračovali ve vlažné hře a zejména souhra v obraně se stoperem Kopalem vázla a výsledkem toho byl první gól hostů, když po centru od brankové čáře zůstal na penaltě zcela volný jediný hráč hostů v pokutovém území mezi pěti domácími a ten pohodlně zavěsil. Druhý gól hostů přišel po další hrubce domácí obrany a nedorozumění stopera s brankářem.Teprve poté začali domácí hrát aktivně a výsledkem toho byl gól na 1:2, když po centru Hnojského prostřelil Kotiš hostujícího brankáře mezi nohama. Ještě do poločasu se domácím podařilo šťastně vyrovnat, když Florianovu střelu tečovala hostující obrana do sítě. Hosté ale ještě před přestávkou znovu zahrozili samostatným nájezdem a domácí jen se štěstím udrželi nerozhodný stav, když si hostující hráč příliš předkopl míč až do autu.

Po přestávce nastoupil na místo stopera M. Šmrha, který ale hned na začátku 2. pol. svedl neúspěšný běžecký souboj s hostujícím útočníkem, který v pádu stačil poslat míč do šibenice a domácí opět museli dotahovat. Vyrovnání zařídil svým druhým gólem V. Kotiš, když se pěkně trefil hlavou po Hnojského rohovém kopu. Přestože se J.Hnojskému hra oproti minulým zápasům příliš nedařila, byl téměř u všeho podstatného a zápas nakonec rozhodl, když 5 min. před koncem proměnil volný přímý kop a rozhodl o tentokrát trochu šťastné výhře domácích.

Branky: 40´ V. Kotiš, 43´ M. Florian, 75´ V. Kotiš, 85´ J. Hnojský -  30´ R. Veleman, 35´ R. Veleman, 47´ V. Hajšman. Rozhodčí: Kostelník - Bogdan, Plundrich. ŽK 1:1, 80 diváků.

Sestava Hradešic: L. Ryba - M. Hlaváč, J. Kopal, P. Řezáč, V. Nauš (Zb. Chmelík), J.Hnojský, Fr. Šašek, Fr. Melka (O. Starec), M. Florian (M. Šmrha), V.Kotiš, M. Lávička

Trenér Hradešic Zbyněk Chmelík: "Dnes jsme, obzvláště v prvním poločase, rozhodně neodehráli dobrý zápas.Nakonec jsme, hlavně díky zlepšené hře ve druhém poločase, šťastně vyhráli a můžeme i nadále myslet na barážové boje o postup od 1.A. Pochválit dnes můžeme F.Šaška, M.Lávičku a V.Kotiše. Konečně nám efektivně zahráli i útočníci!"

 

Blovice -  Měčín 1: 1 ( 1: 0)  

Branky: Loula - Krotký; ŽK: 4:4. Diváků: 200

 

Svéradice – Žichovice    2 : 2 (1:2)

Václav Dušek

V přímém souboji o záchranu postrádali domácí 4 klíčové hráče užšího kádru. Stoperské posty museli obsadit hráči, který na nich nikdy v ostrém utkání nehráli. Od úvodu byli hosté aktivnější, první náznak šance si vypracovali Benešem hned v úvodních vteřinách. Jejich nástup do utkání korunoval úvodní trefou po rohovém kopu kapitán Šimáček. Domácí však inkasovaná branka vzpamatovala a po centru Bartušky srovnal Soukup. Přesto šli do kabin spokojenější hosté, když chybu v defenzivě těsně před přestávkou využil k vedoucí brance Hájek. Domácí v druhém poločase výrazně přidali a raketový nástup korunoval Makovec, který z hranice šestnáctky prostřelil Sládka. Pak hosté ukázali sportovní charakter, když pokračovali v útočné akci, která skončila dvěma dobrými příležitostmi Hájka, přestože se v pokutovém území domácích svíjel v bolestech Bartuška, který musel být následně střídán. Do konce utkání si obě mužstva vytvořila po jedné vyložené šanci. V 70.minutě vytěsnil výborným zákrokem Sládek střelu kapitána Herouta na břevno hostující branky, deset minut před koncem pak upaloval sám na branku Beneš, ale i brankář Soukup se vyznamenal výborným zákrokem. Vzhledem k předvedené hře a počtu vytvořených šancí se obě mužstva rozešla zaslouženou remízou, ke kvalitě slušně hraného utkání přispěl i rozhodčí Krauz.

Branky: 26.Soukup Lukáš, 48.Makovec Stanislav - 14.Šimáček Jiří, 42.Hájek Vítězslav

Rozhodčí: Krauz Jan, ŽK: 0:1, Diváků: 140

Sestava Svéradice: M.Soukup - Bouše, Z.Prokopec, Vonášek, Martínek - Bartuška (58.Š.Kulhánek), Mareš, Herout, Petřík (80.Vlček) - L.Soukup, Makovec

Sestava Žichovice: Sládek - Štěpán, Malý, Švehla, Mourek - Šimáček (72.Pařízek), Šiška, Frýzek, Hájek - Beneš, Chod (63.Kubeček)

 

Klatovy B – Sokol Pačejov  7:3 (4:2)

Adam Popelka

Vstup do utkání jsme měli doslova famózní , ve 13minutě se Výtisk poprvé prohnal okolo hostujících obránců a přesnou střelou k tyči nás poslal do vedení 1:0. Ve 23minutě se z dálky nádherně trefil Toman 2:0 o 3minuty později vysunul do uličky Frous Výtiska a ten zvýšil na 3:0. Poté jsme úplně přestali hrát a ve 33minutě Marek hlavou snížil na 3:1. O 2minuty později se po centru trefil Hlaváč a hosté se dostali zpátky do hry 3:2. Hned po rozehrávce se Marek řítil sám na Hermana , ten nás ale podržel. 5minut před přestávkou dokonal Výtisk hattrick přesnou střelou k tyči.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivní hrou a Toman v 55minutě zvýšil na 5:2. O 5minut později , ale Hlaváč přehodil Hermana a snížil na 5:3. V padl zřejmě nejhezčí gól celého utkání , Výtisk se z poloviny rozběhl přesprintoval dva obránce a pohodlně zvýšil na 6:3. 4minuty před koncem dokonal hattrick i Toman a uzavřel stav utkání na 7:3

Branky: 13. , 26. , 40. a 75. Výtisk , 23. , 55. a 86. Toman – 35. a 61. Hlaváč , 33. Marek

Diváků:  50 . ŽK: 1-1

Sestava: Herman – Veselka , Kraus , Vacovský , Ježek – Votípka (46. Zahradník) , Toman , Janda , Výtisk – Frous , Lukeš (50. Kotáb)

Trenér Adam Popelka: „ Dnes jsem maximálně spokojen. Vstřelili jsme sedm branek , další brankové příležitosti jsme nedali . Když pominu 10minutový úsek v prvním poločase , kdy jsme inkasovali 2 branky , tak jsme byli po celý zápas jasně lepší. Vyzdvihnout chci oba střelce Výtiska i Tomana. I když už na 100% sestupujeme , tak jsem rád , že soutěž dohráváme se ctí , je jen škoda nepovedeného podzimu , kdybychom udělali na podzim více bodů , mohli jsme dnes bojovat o záchranu.“

 

Mochtín -  Švihov  4 : 1 ( 2: 1)  

Karel Šot

Na promáčeném mochtínském trávníku a za deště se hrálo o důležité body k záchraně. Nakonec je získali přesvědčivým způsobem domácí fotbalisté Sokola Mochtín, ale soupeř si tak vysokou porážku vůbec nezasloužil. Švihov byl hodně aktivní, patřil mu střed hřiště, ale v koncovce se mu nedařilo. Tři goly na kopačce měl především mladík Sýkora, ale ani jednou neskoroval. Mochtín poctivě bránil, hrál na brejky a ty mu vyšly dokonale. První tři branky "zařídil" únikem a přesnou přihrávkou Jiří Čeleda. Z jeho akcí dvakrát skoroval Zdeněk Novák a jednou Zdeněk Plánička, v samotném závěru utkání pak jistil výhru domácích na 4:1 střídající Tomáš Dolejš. Zápas před 150 diváky odřídila trojice rozhodčích z Plzeňska - Fr.Šimek, Vl.Reznichenko a T.Urban.  ŽK 0:1, Branky : Novák Zdeněk 2, Dolejš Tomáš 1 - Zadražil Zdeněk 1.

 

Přeštice B  - Předenice  2 : 1 ( 1: 1)  

Branky: Bouc, Turek - Myslík; ŽK: 4:2 . Diváků: 80.

 

 

 

 

  1. Blovice             23  15   6   2   49 : 18    51  ( 15)

  2. Hradešice           23  13   4   6   43 : 30    43  (  7)

  3. Měčín               23  11   5   7   48 : 34    38  (  5)

  4. Dlouhá Ves          23  11   3   9   42 : 40    36  (  0)

  5. Losiná              23  10   5   8   43 : 36    35  (  2)

  6. Přeštice B          23   9   6   8   35 : 32    33  ( -3)

  7. Svéradice           23   7   9   7   51 : 48    30  ( -6)

  8. Mochtín             23   7   7   9   35 : 36    28  ( -8)

  9. Pačejov             23   8   4  11   33 : 41    28  ( -5)

 10. Žinkovy             23   7   7   9   41 : 51    28  ( -5)

 11. Zichovice           23   6   8   9   33 : 34    26  ( -7)

 12. Švihov              23   7   5  11   35 : 40    26  ( -7)

 13. Předenice           23   7   5  11   35 : 41    26  ( -7)

 14. Klatovy B           23   3   6  14   35 : 77    15  (-21)

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku