Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Bilance OP mužů : podzim 2008 - 14. FK Horažďovice B

PO HOKEJKY K HORAŽOVICÍ PATŘÍ, HOKEJOVÉ VÝSLEDKY NIKOLIV

 

 

Psát o tom, že fotbal v Horažďovicích nemá v posledním období na růžích ustláno by bylo jen opakováním toho co již je čtenářům kteří sledují fotbalové dění v Pošumaví  je všeobecně známo. Klub který se do problémů dostal  vlastními organizačními problémy, neuspořádanými vztahy a naprostou nečinností toho základního co tvoří srdce klubu a to výkonný výbor  . Pád z divize na který se navázal odchod  celé řady hráčů z divizního týmu i kritická situace v oblasti financování klubu ,  to jsou průvodní jevy které k velkému klubu a pohodě orientovat se na vlastní sportovní aktivity jednotlivých týmů nepřispěly. Proto je dobře, že se  konečně  našla v Horažďovicích síla v osobách několika jedinců, kteří chtějí tento stav zlepšit a zdá se, že se jim to v nejbližším období podaří.

Když v Horažďovicích znovu vznikl „B“ tým mužů, tak to bylo s přispěním hráčů,   kteří ještě chtěli sami sobě i svému klubu dokázat, že nepatří do starého železa a kteří chtějí dát mezi sebou šanci mladým  při jejich přechodu mezi dospělé .

Horažďovická rezerva si své místo na slunci přesto vydobyla a v ročníku 2005/06 si prvenstvím ve III.třídě  vybojovala postup do okresního přeboru. Roli nováčka v prvním roce působení mezi elitou Pošumaví v působnosti  OFS Klatovy  zvládla a na 10.místě s bezpečným náskokem 10 bodů od sestupujících týmů si zajistila účast i v roč. 2007/08 . Tomto soutěžním období  přestože získala horažďovická rezerva o jeden bod méně  než v předešlém ročníku si svoje maximum vylepšila o jeden stupínek , když skončila na 9.místě. Pokud pomineme nevydařený duel v derby s pozdějším vítězem FK Svéradice na jeho půdě 5:0, pak žádné další utkání odehrané letos na jaře neskončilo v případě prohry mimo utkání v Hrádku(4:2)  větším rozdílem jež jedné branky.

Tento fakt uvádíme záměrně, neboť  na podzim letošního roku v novém ročníku to bylo výrazně horší a svědčí to o výrazném propadu B týmu FK Horažďovice v okresním přeboru. Letošní podzim je obdobím na které by v městě s bohatou fotbalovou historii nejraději zapomněli . Poslední místo v tabulce po první části hovoří za vše.  Ostatně po deseti  odehraných kolech  měla horažďovická rezerva na svém bodovém kontě pouhé čtyři body, pak to ani lepší nemohlo po 13.kolech být.

Těsná Utkání v prvním kole odehrály  Horažďovice v Sušici v klání dvou rezerv které skončilo výhrou domácích 4:3 pouze s deseti  hráči a z tohoto pohledu při střeleckém hattricku Lavičky to byl velice čestný výsledek. Již toto úvodní kolo naznačilo, že úspěchem horažďovické rezervy bude vůbec nastoupit k jednotlivým zápasům s plným počtem hráčů.  Ve 2.kole se to doma podařilo, ale jen na úkor toho, že  vypomáhali, pokud sami nehráli dorostenci. Proti Mochtínu  který vyšel z tohoto klání s vítězstvím 2:4  jich  měly Horažďovičtí v sestavě pět a ti byli věkem ještě  mladšími dorostenci  . O první body do tabulky mohly hráči Horažďovic usilovat v dalším domácím zápase s Bezděkovem. Opak byl pravdou  a hosté si i na úkor domácích vylepšili vítězstvím 8:2 výrazně skóre a Václav Valečka si připsal první podzimní hattrick. V dalším kole v Janovicích začaly Horažďovice odvážně a po poločase vedli 0:1 . Přestože domácí otočili výsledek se hosté nevzdali . Odměnou byla vyrovnávající branka  kterou dal Lavička a první bod v tomto ročníku byl na světě a před béčkem z města hokejek  další cíl, v následujícím domácím klání zvítězit. Trochu jim k tomu pomohl soupeř že Železné Rudy , který nastoupil bez náhradníků a musel od 30.minuty z důvodu zranění Dudy dohrávat o deseti.  Vítězství domácích 6:2 jistil  mladíček Michael Forman , který se mohl radovat z prvního hattricku za muže.

Pokud byla poslední dvě kola ve kterých se Horažďovickým podařilo bodovat důvodem se naladit na na optimistickou notu, pak dalších pět kol je poslalo na úplné dno tabulky a na něm nakonec po podzimu zůstali.  Horažďovice  v dalších kolech vyšly bodově naprázdno, když prohráli 3:4  ve Vrhavči , doma se Sokolem Nezamyslice 0:1, venku s Měčínem  1:6, v domácím derby s Tatranem V.Hydčice (2:5) které se hrálo na hřišti ve V.Hydčicích a debakl 0:7 v H.M.Boží  černou sérii uzavřelo. Dvě výhry Horažďovic v posledních zápasech doma podzimní bodový propadák zmírnily.  V 11.kole  nechal v Horažďovicích body Veřechov (4:1) a na stejném hřišti neuspěly v posledním kole ani Dešenice které v Horažďovicích prohrály 6:4.  Mezi tím si horažďovická rezerva odskočila  k utkání 12.kola  do Hrádku ve kterém domácí dosáhli rekordní výhry tohoto ročníku 10:0. K tomuto měření sil přijeli Horažďovičtí  pouze s deseti hráči , z toho se čtyřmi hráči  dorostu kteří odjeli k tomuto duelu ihned po skončení náročného  a vítězného zápasu OP dorostu s Okulou Nýrsko.

Při pohledu na podzimní bilanci rezervního týmu mužů Horažďovic  se setkáváme nejen  s jedním dvouciferným  výsledkem , ale s dalšími  osmi ve kterých bylo dosaženo nejméně sedmi branek  a  to jsou skóre běžné v hokeji , ale ne ve fotbale. Když se řekne Horažďovice , pak s tímto městem spojujeme vždy výrobu hokejek, ale na hokejové výsledky jsme si u fotbalistů horažďovické rezervy na podzim  rovněž zvykli. Bude to již na jaře jen historie ?

Celková bilance FK Horažďovice  v OP :
Umístění :
 14.místo, 13 zápasů, 3 výhry, 1 remíza, 9 proher, skóre 31:58 (průměr na utkání 2,4:4,5), 10 bodů = 26% úspěšnost

Doma : 10.místo, 7 zápasů, 3 výhry, 4 prohry, skóre 22:25 (průměr na utkání 3,1:3,6), 9 bodů = 43% úspěšnost

Venku: 14.místo, 6 zápasů, bez výhry, 1 remíza, 5 proher, skóre 9:33 (průměr na utkání 1,5:5,5), 1 bod = 6% úspěšnost

Nejlepší série : dvě utkání bez prohry; nejhorší série : pět proher v řadě;  nejdelší série : devět zápasů bez remízy

Střelci branek  ( v závorce počet minut k dosažení jedné branky) : 11 – Lavička M. (81), 6 – Forman M. ml.(75), 5 – Nauš J.(138) a Gregr M(126), 1 – Fremr Z., Mach Š.(oba 720), Šlais P.(272) a Macoun P.(196).   

Vítězné branky : 2 Nauš J., 1 – Forman M. ml.   

První branku dali Horažďovičtí fotbalisté v pěti zápasech, jeden z nich dotáhli k zisku třech bodů, jeden remizovali a tři další prohráli. První branku  obdrželi v osmi duelech , dva z nich po té vyhráli a šest skončilo jejich prohrou. Ani jeden odehraný zápas bez obdržené branky a ve třech utkáních neskórovaly.

Nastoupili ve všech 13 utkáních :  nikdo. Nejvíce, 12  odehraných zápasů mají na svém kontě Václavek P. a Panuška  P. V deseti utkáních nastoupila i jedna z největších opor B týmu Horažďovic Miroslav Lavička a v těch odehrál plný počet minut.  

Odehraných minut (v závorce počet utkání) : 1080 – Václavek P.(12), 900 – Lavička M.(10), 843 – Panuška P.(12), 780 – Michálek O.(9), 720 – Fremr Z. a Mach Š (oba 8), 690 – Nauš J.(9), 634 – Gregr (9), 630 – Forman M. st.(7), 584 -  Mazuch  J.(7), 540 – Forman M. ml. a Jánský R.(oba 6), 388 – Forman J.(5), 375 – Valenta M.(5), 360 -  Macoun D. (4), 344 – Sova J.(5), 270 – Beneš J., Malý M a Janouškovec (všichni 3), 196 - Macoun P.(3) atd. Celkem nastoupilo na podzim v dresu rezervy Horažďovic 32(!!) hráčů což je největší počet ze všech družstev v okresním přeboru. 

ŽK :   14 ( 10 hráčů, nejvíce  3 Lavička Miroslav). ČK  : 1 (Michálek Ondřej)

Bilance brankářů: Forman M. st. 6 zápasů(540 minut) , žádný vítězný , dostal 40 branek , průměr na utkání 6,7, maximální neprůstřelnost 49 minut ; Macoun ml. 3 zápasy(270), 1 vítězný, dostal 7 branek, na utkání 2,33, max.neprůstřelnost 115,;   Forman M. ml. 2 zápasy(180), 1 vítězný, dostal 3 branky, 1,50 na utkání, max.neprůstřelnost 68 minut, Malý Michal  1 zápas(90), dostal 4 branky, průměr na utkání 4, max.neprůstřelnost 54 minut ; Švehla Tomáš  1 utkání (90) 1 vítězné, dostal 4 branky, průměr na ut.4 góly.

Diváků : 650 , doma  330(průměr na 1 utkání 47) , venku 320 .

Nejvydařenější části utkání :  doma  -  posledních patnáct minut  první půle , v tomto čase  Horažďovice daly 7  branek a tři obdržely ; venku  -  období posledních 15 minut II.poločasu s pěti vstřelenými a stejným počtem obdržených branek.. 

 Nejhorší části utkání  : doma – prvních 15 minut obou části zápasu , v prvním  s pěti inkasovanými proti dvěma obdrženými góly  a venku  s osmi obdrženými góly.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku