Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Bilance OP mužů : podzim 2008 - 13. Sokol Mochtín B

PO HODECH  VE III.TŘÍDĚ PŘIŠEL V PŘEBORU  PŮST

 

Podruhé v historii kopané Sokola Mochtín  si letos na jaře vybojoval “B“  tým mužů tohoto klubu účast v okresním přeboru. Poprvé to bylo v roce  2004 kdy postoupil ze 2.místa ve III.třídě  . I v případě tohoto celku se potvrdilo, že nováčkové to v OP nemají snadné a nemálo příkladů z posledních let spíše potvrdilo nepsané pravidlo o tom, že jeden z dvojice postupujících ze III.třídy byl jedním z adeptů na sestup. Mochtínská rezerva tomuto osudu čelila ve dvou ročnících . V nich se  umístila na stejném 11.místě s 36, respektive s 37 procentní bodovou úspěšností to vždy na záchranu v přeboru postačilo. V ročníku 2006/07  již 31% úspěšnost  sestup neodvrátila . Tento neúspěch  hráče „B“ týmu Mochtína  neodradil od myšlenky návratu mezi elitu Pošumaví. Ve III.třídě  se představili jako kvalitní orchestr který sehrál parádní koncert . V průběhu 26 zápasů pouze dvakrát prohrál , získal 60 bodů , což se rovná 77% úspěšnosti a tento výsledek  znamenal suverénní vítězství  a po roční pauze opět návrat do OP. 

            I přes absolvování výborného soutěžního období v nižší soutěži mochtínská rezerva s přibývajícími zápasy v OP  jako by začala být kouzla z minulého ročníku zbavená a po podzimu se opět pohybuje v tabulce  na nejvíce ohrožených místech sestupem.  Nelze s plnou zodpovědností tvrdit, že úroveň ve III. třídě výrazně pokulhává za tou kterou se prezentuje převážná většina účastníků v okresním přeboru. Je to spíše záležitost jednotlivých týmů jak se změnou kvality a soupeřů vypořádají: Aniž bychom chtěli znevažovat suverénní prvenství Mochtína zřejmě něco na tom bude. 

            Nový ročník zahájil  Mochtín doma kláním s Měčínem které prohrál  1:5.  Děravá obrana domácího nováčka umožnila hostům rychlé  vedení, když další šance jim ještě gólman  Mochtína Šot vychytal.

Druhé kolo v Horažďovicích  ve kterém domácí nastoupili v sestavě s pěti věkem ještě  mladšími dorostenci dopadlo pro mochtínské fotbalisty lépe . Po nerozhodném poločase byl v  tomto duelu zcela jasně Mochtín lepším týmem  a s přispěním dvou branek Luboše Nového vyhrál 2:4. Ve 3.kole přijely do Mochtína V.Hydčice . Měření sil mezi domácím mládí a zkušeností soupeře vyznělo lépe pro domácí, kteří se radovali  z výhry 3:2. O druhý pětibrankový příděl v průběhu podzimu do sítě  mochtínských fotbalistů se postaral Bezděkov . Na hřišti soupeře se mladý tým hostů se představil v souboji se zkušeným domácím celkem v prvním poločase v dobrém světle . Když po deseti minutách druhé půle domácí zvýšili na 3:1 mochtínská rezerva rezignovala ,domácí po té ovládli hru a výsledek 5:1 byl na světě.Obě branky hostů dal stejně jako v Horažďovicích Luboš Nový, který byl na podzim  nejlepším střelcem Mochtína.  

V pátém kole hrál Mochtín  doma . V bojovném utkání porazil  fotbalisty z H.M.Boží 3:1 a průběžné páté místo v tabulce spíše naznačovalo to, že mají Mochtínští  podzimní část přeboru slibně rozehranou. Základem úspěchu bylo v maximálním bodovém zisku   na domácím hřišti a pokusit se přivést nějaký bodík i ze  hřišť soupeřů. Ani jedno z toho se ve zbývajících osmi zápasech Mochtínu nepodařilo. Po zasloužené prohře 2:0  v Janovicích ještě v dalším domácím zápase získali Mochtínští v duelu s dalším nováčkem z Veřechova  za remízu 1:1 pouze bod . Přestože byli k bodům velice blízko po těsných prohrách v dalších dvou zápasech  v Železné Rudě (1:0) a ve Vrhavči (3:2) bylo z bodových aktivit nováčka na podzim vše. Čestný výsledek uhrál v Nezamyslicích kde prohrál  (3:1), ale ztráta dalších devíti bodů doma za prohry  s hrádeckým Svatoborem(1:4) , zvláště pak se Startem Dešenice (1:3) a také i když těsná prohra s rezervou Sušice 0:1 to bodový výpadek který na jaře bude hodně chybět.

       Všeobecně se ví o tom, že úděl B týmů jejíž hlavním posláním je tvořit hráčskou zálohu pro první celky klubů  v jednotlivých soutěží  není často vůbec k závidění . Máme tím na mysli hlavně v období  kdy  musí toto své poslání skutečně plnit při hráčských absencí z jakýkoliv důvodů. Toto platí i v případě Mochtína , jehož áčko v průběhu podzimu mělo značnou marodku hráčů a řešení se provádělo na úkor újmy béčka. Pokud  se podobné problémy  budou Mochtínu vyhýbat, pak  by  konečný cíl záchrany v okresním přeboru nemusel být cílem příliš vzdáleným.   

Celková bilance  Sokola Mochtín B   v OP :
Umístění :
 13.místo, 13 zápasů, 3 výhry, 1 remíza, 9 proher, skóre 18:33 (průměr na utkání  1,4:2,5), 10 bodů =  26% úspěšnost

Doma : 13.místo, 7 zápasů, 2 výhry, 2 remízy, 4 prohra, skóre 10:17 (průměr na utkání 2,4:4,5), 7 bodů = 33% úspěšnost

Venku:   11.místo, 6 zápasů, 1 výhra, 5 proher, skóre 8:16 (průměr na utkání 1,2:2,7), 3 body = 17% úspěšnost

Nejlepší série : dvě vítězství za sebou  ; nejhorší série :šest  proher v řadě;  nejdelší série : osm nevyber za sebou.

Střelci branek  ( v závorce počet minut k dosažení jedné branky) :  8 (1 PK) – Nový Luboš(131), 4 – Břečka(192), 2 – Švátora Petr(416). 1 – Dolejš J. st.(416), Čeleda (295) a Kejla (198)  

Vítězné branky : 3 – Nový Luboš  

Jako první dal  Mochtín B branku v 6 utkáních, polovinu z nich vyhrál , jednou remizoval a dvakrát byl neúspěšný. Jako první naopak v utkání dostali Mochtínští branku sedmkrát  a všechna skončila vítězstvím soupeřů.

Nastoupili ve všech 13 utkáních  na podzim  dva hráči Nový Luboš a Staněk Pavel, Ani jeden nemá na svém kontě odehrán plný počet minut bez jediného střídání.

 Odehraných minut (v závorce počet utkání) : 1053 – Nový L.(13), 1036 - Staněk P.(13), 833 – Švátora(10), 784  - Dolejš J. st. (10), 768  – Břečka (11), 740 – Špindler (9), 733 – Nováček (10), 722  - Šťastný (12), 640 – Zoubek (10), 585 – Sysel (8), 520 – Pavlík (8), 502 – Jurčacko (6), 479 – Kašpar(8), 457 – Bláha (4), 360 – Babka T.(4), 322 – Voráč (6), 308 - Šot K. ml.(4), 295 – Čeleda J(7) atd. Celkem nastoupilo za béčko Mochtína v průběhu podzimu 31 hráčů . Tento počet je nejvyšší ze všech družstev – účastníků OP .

ŽK :  17 ( 11 hráčů, nejvíce  4 x Švátora  Petr,)  . ČK  : 1 – Zoubek Pavel  

Bilance brankářů:  Jurčacko Pater -   5 utkání, 1 vítězné, 450 minut, dostal 11 branek, průměr na utkání 2,2, max. neprůstřelnost 124 minut, Šot Karel ml.  -  4 utkání, bez vítězství, 308 minut, dostal 11 branek, průměr na utkání 3,2 max.neprůstřelnost 92 minut, Blumentritt Pavel – 2 utkání, 1 vítězné,180  minut,  6 obdržených branek, průměr na utkání 3 branky, max.neprůstřelnost 68 minut,  Rajtmajer Petr – 1 utkání, 1 vítězné, 90 minut, průměr na utkání 1 branka, max.neprůstřelnost 63 minut, Sysel Petr  1 utkání, bez vítězství, dostal 3 branky průměr na utkání 3 branky, max. neprůstřelnost 47 minut.   

Diváků : 725, doma  415 (průměr na utkání 59), venku 310. .

Nejvydařenější části utkání u béčka Sokola Mochtín  byly  domácí duely , respektive časové období mezi 15.-30.minutou   kdy dvakrát skóroval a ani jedinou branku nedostal.   

 Nejhorší části utkání  období mezi 60.-75. minutou ve které obdržel Mochtín 10 branek z toho sedm na domácím hřišti. Venku je to mezi 15.-30.minutou  kdy inkasoval 4 góly a  obdobně i první čtvrthodina druhé půle ve které Mochtínští ani jednou neskórovali.

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku