Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
OKRESNÍ PŘEBOR MUŽŮ , III.třída : 19.-20.5.

 

 

 

 

  OKRESNÍ  PŘEBOR  

 

 

FOTBAL JE  KRÁSNÝ ALE  NĚKDY KRUTÝ

 

O tom jak fotbal dokáže být na jedné straně krásný a na druhé i tak trochu krutý se mohli přesvědčit hráči i diváci při utkání v Pačejově. Domácím se podařilo vyrovnat, byli i blízko k vítězství, ale jejich úsilí zmařil v nastaveném čase v 94.minutě Michal Poupa a přízemní střelou rozhodl o tom, že si body odváží na jaře velice úspěšný soupeř do Dešenic. Výsledek je pro domácí krutý, ale takový někdy fotbal bývá. Ne často ale v nejvyšší okresní soutěži bývá,  že  se  utkání nedohraje pro nekázněné chování diváků. Přesto i na toto pravidla pamatují a pokud není jiné cesty, pak rozhodčí a to je třeba zdůraznit - po vyčerpání všech možností utkání předčasně ukončí. V  83.minutě utkání Myslív – Sušice B  rozhodčí Karel Lažánek při svém rozhodnutí aplikoval Pravidlo V PF čl.19(rozhodčí předčasně ukončí utkání  podle písmena h/ pro hrubé nesportovní projevy obecenstva) a  předčasně tento duel ukončil! Doufejme, že rozhodčí skutečně využil všechny možnosti které mu Pravidla fotbalu ukládají než se k tomuto ojedinělému kroku rozhodl. Ostatně to vše bude projednáno u zeleného stolu a o konečném výsledku rozhodne řídící  STK.

 

 

Pačejov  - Dešenice 1:2 (0:1)  

Tomáš Cihlář

Domácí lídr OP přivítal za teplého slunečného počasí na svém trávníku družstvo jara - ambiciozní tým Dešenic. Hosté přijeli do Pačejova v plné palebné síle se všemi svými osvědčenými oporami. Domácí trenér postrádal zraněného Kordu a také Ticháčka, který pomáhal v předzápase dorostencům. Hosté začali utkání velice aktivně a výsledkem byla vedoucí branka z pokutového kopu v 10.minutě, kterou rozhodčí nařídil za zákrok v rohu pokutového území. Úspěšným exekutorem byl Michal Poupa. Teprvé poté zvýšili domácí svou aktivitu. Velkou šanci měli ve 38.minutě, kdy příležitost zahrávat penaltu dostali po ruce i oni. Pavelcovu střelu však hostující brankář vyrazil. Hosté hrozili převážně z brejků, nebezpečný byl především Bartůněk a Michal Poupa.  Po změně stran se hrálo většinou na polovině Dešenic a domácí si vytvořili trvalý tlak. Vyrovnání zařídil v 58.minutě  Pavelec, který se trefil hlavou k tyči. I poté šli domácí cílevědomě za třemi body a snažili se strhnout vítězství na svou stranu. Svůj nápor vystupňovali především samotném závěru utkání, ale v nastaveném čase se v 94.minutě dostal k míči Michal Poupa a přízemní střelou rozhodl utkání. To vzápětí rozhodčí ukončil. Výsledek je pro domácí příliš krutý. V každém případě se v Pačejově hrál oboustranně nejlepší fotbal na jaře a k tomu svou hrou přispěly oba celky.

Branky: Pavelec Petr - Poupa Michal 2;

Rozhodčí: Petrželka František; Diváků: 150; ŽK: 5:4

 

Měčín  - Janovice 6:3 (1:2)

Ve vyrovnaném prvním poločase se střelecky prosadili více hosté a po chybách domácí obrany získali dvoubrankový náskok. Domácí  tři minuty před odchodem do kabin dali kontaktní branku Krotkým, Tentýž hráč v 52.minutě  vyrovnal  a pak v době od 66. do 77.minuty během jedenácti minut svým hattrickem domácím zabezpečil rozhodující náskok Kodýdek. Hosté za stavu 6:2 pouze kontrovali gólem Slivoně z pokutového kopu .

Branky: Kodýtek Jan 3, Krotký Zdeněk 2, Vlček Pavel - Petruška Patrik, Slivoň Václav(PK), Jandoš Václav; Rozhodčí: Šafránek; ŽK: 2:2 ; Diváků: 70

 

Myslív  - Sušice B 1:2 (1:1) – nedohráno!!!!!!!!!!!!

V 83.minutě předčasně rozhodčí  Karel Lažánek ukončil utkání kvůli nadávkám ze strany diváků.

Sekretář Sokola Myslív Jiří Moravec z závěru utkání  uvedl : „ V 78. minutě vstřelili hosté po brejku gól, který rozhodčí Lažánek uznal. Gól padl po odmávaném postavení mimo hru, rozhodčí však nechal pokračovat ve hře na což má podle pravidel právo. Diváci tento verdikt sudího nerespektovali a několik z nich vyjadřovalo svou nelibost vulgárními výroky, které jsou uvedeny v zápisu o utkání. Pan rozhodčí Lažánek požádal hlavního pořadatele pana Koláříka aby uklidnil nepřístojné chování těchto diváků. To pan Kolářík neprodleně učinil. Pan rozhodčí Lažánek však prakticky ihned utkání ukončil, aniž by pořadatelů poskytl alespoň minimální časový prostor k nastolení klidu mezi diváky. Domnívám se tedy, že pan rozhodčí Lažánek nevyčerpal všechny možnosti (nebylo možno opakovat výzvu hlavního pořadatele k divákům ani vykázat viníky), které mu pravidla fotbalu skýtají a utkání ukončil zbytečně. Aniž bych schvaloval naprosto nevhodné chování některých diváků tohoto zápasu, je smutnou pravdou, že diváci vulgárně napadají rozhodčího při většině zápasů, které se hrají v okresním přeboru i dalších soutěžích. Verbálnímu napadení sudího je prakticky nemožné zabránit a pokud by byla utkání ukončována jako v tomto případě, soutěž by nebylo možno dohrát“.

Branky: Maršík Michal - Vaněk Libor, Pechek Petr;

Rozhodčí: Lažánek Karel ; Dváků: 70

 

Hrádek -  V. Hydčice 1:1 (0:0)

Utkání slušné úrovně se smolným koncem pro domácí kteří se museli spokojit se ziskem pouhého bodu, když čtyřikrát se zastavil na cestě do branky hostů  o tyč jejich svatyně.

Branky: Holeček Radek - Melíšek Vojtěch ;

Rozhodčí: Simbartl; ŽK 3:2; Diváků: 70

 

Mochtín B -  Svéradice 2:0 (1:0)  

Důležitá výhra domácích, za které v 39.minutě skóroval Luboš Nový a v 79.minutě Miroslav Růžek. Hosté měli několik šancí na gól, ale ani Vlček a hlavě Makovec své tutovky neproměnili.

Branky: Nový Luboš, Růžek Miroslav;

Rozhodčí: Kurc Lubomír; ŽK: 1:3; Diváků:

 

Nezamyslice Horažďovice B 4:1 (1:0)

Domácí vedli od 10.minuty brankou Martina Soutora. Hosté dvě minuty po přestávce Macounem vyrovnali. To zvedl prapor za domácí k útoku opět Soutor a dvěma dalšími brankami v 56. a 62.minutě dokonal svůj hattrick v tomto duelu. Na konečných 4:1  upravil 81.minutě František Ritter.

Branky: Soutor Martin 3, Ritter František - Macoun Petr;

Rozhodčí: Balák Michal, diváků : 40.

 

Luby B -  Vrhaveč   1 : 2 (0 : 1)

Vyrovnané derby s více šancemi na straně domácích fotbalistů. Hosté se ujali vedení kuriózní brankou. Střelu z dálky Václava Hracha vyrazil brankář Kodeš do tyče a míč  se od ní odrazil do hlavy ležícího domácího brankáře a skončil v jeho síti.  Tři minuty po přestávce hlavičkoval Karel Fiala a zvýšil na 0:2. V 62.minutě  Štěpán Heřman dal kontaktní bran ku, ale další míč se již do sítě hostů domácím nepodařilo dopravit.

Branky : 62. Heřman Štěpán – 23. Hrach Václav, 48. Fiala Karel

Rozhodčí: Dolejš, ŽK 2:3, diváků 120

 

Tabulka po 22. kole

 

     1. Pačejov           22   13  7   2   36: 16   46 

     2. Nezamyslice       22   11  5   6   40: 25   38 

     3. V. Hydčice        22   10  5   7   40: 29   35 

     4. Vrhaveč           22   10  5   7   39: 38   35 

     5. Svéradice         22   10  4   8   44: 31   34 

     6. Hrádek            22    8  9   5   43: 35   33 

     7. Měčín             22    9  4   9   47: 39   31 

     8. Dešenice          22   10  1  11   56: 60   31 

     9. Sušice B          22    8  5   9   32: 32   29 

    10. Horažďovice B     22    8  4  10   25: 36   28 

    11. Luby  B           22    8  3  11   37: 44   27 

    12. Mochtín B         22    6  5  11   27: 39   23 

    13. Janovice          22    7  2  13   42: 55   23 

    14. Myslív            22    5  3  14   32: 61   18 

 

 

 

  III. TŘÍDA  

 

 

 

 

NEDOSTAVENÍ   K UTKÁNÍ SE NEMŮŽE VYPLATIT

 

V  tomto kole se stalo to, co nebývá v posledních ročnících častým jevem a sice nedostavení družstva k utkání . Viníkem bylo béčko mužů ze Švihova, které nepřijelo  k utkání do H. M.Boží. Poslední tým tabulky  se zřejmě již smířil  se  sestupem a body tedy již  nepotřebuje. Švihovská rezerva tímto jednáním nepřišla  jen o body.  Její klub bude zatížen , a jinak tomu ani nemůže být  i nezanedbatelnou finanční částku za nenastoupení k utkání 2000 Kč  a uhrazením  paušální náhrady soupeři ve výši  2500 Kč. Určitě by  4500 Kč se dalo v klubu využít třeba  úplně jinak.… O tom, že Švihov B se v průběhu celého ročníku potýkal s nedostatkem hráčů  potvrzují  zápisy o utkání  ve kterých často  na hřištích soupeřů chyběl do seznamu jedenácti hráčů základní sestavy tu tam jeden, dva i tři hráči. Nesehrané utkání v H.M.Boží je jen vyústěním problémů s hráčským materiálem v tomto klubu pokud mají hrát v jeden den a hodinu ona týmy mužů a případně i družstvo dorostu.

 

 

Kolinec  -  Velhartice 3 : 1 (2 : 0)

Domácí v prvním poločase jasně přehráli hosty z Velhartic a zaslouženě vedli 2 : 0. Po poločase hosté zdramatizovali utkání, ale Kolinec se ubránil a v závěru ještě potvrdil zasloužené vítězství. Jedním z nejlepších hráčů na hřišti byl Radoslav Dolejší.

Branky: 12. Dolejší Roman , 31. a 90. Holeček Michal – 63. Bejvl J.

Rozhodčí : Javorský, diváků: 130, ŽK 4:2, ČK 1:0

 

Plánice – Žihobce  0 : 8(0 : 3)

Plánice sehrála utkání oslabena až o tři hráče a druhý poločas hrála v deseti a závěr utkání o devíti hráčích.Přesto výsledek neodpovídá dění na hřišti,neboť domácí  často útočili na soupeřovu bránu.ale bohužel bez zakončení.Za svůj výkon proti týmu z čela tabulky se nemusí stydět.

Branky: 47.,70.,87. Lemberger, 5.,55. Potužák, 30.,85.Drobný 42.Šikl .

Rozhodčí : Staněk L., diváků: 40, ŽK 1:0.

 

Kvasetice  - Hradešice B 7 : 0 (3:0)

Branky: Sládek František 2, Kubaň Aleš 2, Ballý Pavel 2, Hanzlík Josef;

Rozhodčí: Petržílka Jiří, ŽK: 5:1 ;+ Diváků: 40

 

Strážov B  - Hrádek B 3 : 1 (3:0) 

Ve slušně hraném utkání rozhodli domácí o svém cenném vítězství již během úvodních devatenácti minut, kdy se jim podařilo třikrát skórovat. Ve 13.minutě Helm v situaci kdy nevěděl co s míčem vystřelil, jeho slabou střelu z dálky překvapivě brankář hostů nezachytil a dobíhající Lorenc otevřel skóre. Tentýž hráč v 17.minutě zvýšil na 2:0 z pokutového kopu a o dvě minuty později potřetí rozvlnil síť branky hostů Karel Kreibich. Domácí si i po přestávce dokázali vytvořit několik gólových šancí, ale míč skončil v brance pouze za zády domácího gólmana Vaňka, který byl zcela bezmocný v 61.minutě proti umístěné technické střele Josefa Vince.

Branky: Lorenc Jan 2, Kreibich Karel - Vinc Jozef;

Rozhodčí :  Pastyřík Vladimír st., ŽK: 1:0; ČK: 2:0 ; Diváků: 80

 

H. M. Boží  - Švihov B  , nehráno

Utkání nebylo sehráno, hosté oznámili před utkáním že se k jeho sehrání nedostaví.

Rozhodčí: Brůha Radek

 

Měcholupy  - Veřechov 0 : 0 (0:0) 

Příliš tvrdě hrané utkání ze strany hostů vyneslo pro domácí tým pouze jednoznačné vítězství na udělené ŽK, když na straně hostů se mohlo při větší přísnosti rozhodčího i několikrát začervenat.

Rozhodčí: Husník Václav; ŽK: 0:5; Diváků 30

 

Nalžovské Hory – Neznašovy  1 : 5 (0 : 4)

Výsledek je vzhledem k průběhu hry pro domácí příliš krutý. Hosté těžili ze střelecké pohotovosti kterými dokázali trestat  chyby domácí  obrany.

Branky : Jedlička Antonín – Voráček Václav 2, Žák Miroslav 2, Mundl Milan

Rozhodčí: Beneš, diváků 60, ŽK 1:2

 

Tabulka po  22. (21.hraném)kole

 

     1. Žihobce           21   14  4   3   77: 28   46

     2. H. M.  Boží       21   14  3   4   57: 25   45

     3. Neznašovy         21   12  4   5   61: 29   40

     4. Kolinec           21   10  4   7   58: 50   34

     5. Měcholupy         21    9  5   7   33: 30   32

     6. Kvasetice         21    8  6   7   58: 42   30

     7. Hradešice B       21    9  3   9   48: 52   30

     8. Velhartice        21    9  2  10   49: 39   29

     9. Veřechov          21    9  2  10   38: 49   29

    10. Hrádek B          21    8  1  12   27: 41   25

    11. Nalž. Hory        21    6  6   9   37: 48   24

    12. Strážov B         21    7  2  12   42: 56   23

    13. Plánice           21    4  5  12   30: 73   17

    14. Švihov B          21    4  1  16   22: 75   13

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku