Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Divize sk.A , : 28. – 29.4.

 

 

 

  DIVIZE – skupina A - ročník 2006-2007

Výsledky 22.kola :  Klikni zde

 

ANI PO DERBY SE NIC NEZMĚNILO

 

 

Ani po krajském derby se v tabulce pro oba aktéry duelu v Klatovech nezměnilo. Domácí zůstávají na čele tabulky a  soupeř z Plzně u jejího úplného  dna ! To je příznivá zpráva do Pošumaví, smutná pro příznivce  plzeňského týmu.

 

 

Klatovy – Senco Doubravka   2 : 1 (0:0)

Yveta Musílková

Další tři body důležité pro cestu za postupem si připsali po krajském divizním derby klatovští fotbalisté. Na domácím hřišti v sobotu porazili Doubravku, která zase sbírá body potřebné k záchraně.

Už ve čtvrté minutě zahrozili hosté, když se na brankáře Klatov Míčku sám řítil  Faist, jehož zakončení z hranice velkého vápna ale chyběla přesnost.  V desáté minutě na druhé straně prověřil  střelou ze vzdálenosti 20 metrů hostujícího gólmana Šmrhu domácí Schveiner. Pak byly Klatovy fotbalovějším týmem, ale  nedokázaly vymyslet nic, z čeho by vytěžily gól.  Ve 43. minutě Sýkora našel centrem před bránou Doubravky Kulhánka, ale ten přestřelil. Těsně před odchodem k poločasové přestávce  Mužík vybojoval míč ve středu hřiště, posunul  k lajně Vítovcovi,  na jehož centr ale Kulhánek u vzdálenější tyče brány hostů nedosáhl.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po přestávce.  Hosté se snažili hlavně neinkasovat a pro domácí tak bylo těžké probít se jejich obranným valem. V 54. minutě Kulhánek poslal míč před bránu, ovšem Vítovcova hlavička byla lahůdkou pro hostujícího gólmana. V 60. minutě  zkoušel štěstí na druhé straně hostující Švec, ale pálil hodně vedle. V 62. minutě vysunul domácí Král Kulhánka, který míč zatáhl k rohovému praporku a hledal před bránu nabíhajícího Hanzlíka. Před ním ale odkopl míč do bezpečí hostující kapitán Novák O minutu později  si pohrál s defenzívou hostů Schveiner, z těžkého úhlu se mu ale přece jen podařilo dostat míč před bránu Doubravky,  odkud jej hlavou dopravil za záda brankáře hostů klatovský Král.  V 70. minutě vytáhl nebezpečný pokus z těžkého úhlu  hostujícího Sadílka klatovský gólman Míčka na roh.  Od rohového praporku míč poslal před bránu Klatov znovu Sadílek, ale  Míčka jej vyboxoval před sebe, odkud se míč po několika hlavičkách k němu ale znovu vrátil a Míčka jej poslal do bezpečné vzdálenosti od své svatyně. Pak se ke slovu dostal nejlepší střelec divizní skupiny A Kulhánek, který  své vizitce dostál,l když vymetl pavučinky v levé šibenici brány hostů a zvýšil náskok svého týmu na rozdíl dvou branek. Jenomže hned v další minutě Doubravka snížila, když po zmatku v obraně Klatov přeloboval z bezprostřední blízkosti Míčku Bublík. V 86. minutě mohl přidat další gól domácí Kulhánek, ale pálil jen do brankáře,  vzápětí napřahoval  na odražený míč, ten mu ale stačil odkopnout jeden z hostujících hráčů. Hosté se ještě v závěru hodně snažili, ale  jejich úsilí domácí zkušeně eliminovali a vítězství si vzít nenechali.

Poločas: 0:0. Branky: 63. Král, 76. Kulhánek – 78. Bublík. Rozhodčí: Ipser – Šifalda, Špoták. ŽK: 2:2. Diváků: 450.

Sestava TJ Klatovy: Míčka – Javůrek, Viktora, Král, Schveiner, Sýkora, Vítovec (87. Toman), Kopp, Brejcha (58. Hanzlík), Kulhánek, Zedník (19. Mužík).

 

 

Vpravo je klatovský Stanislav Vítovec, vlevo Jaroslav Sadílek z Doubravky

                                                                                                                           Foto Yveta Musílková

 

 

Klatovský Petr Kopp v souboji s hostujícím Martinem Klůcem.

                                                                                          Foto Yveta Musílková

 

 

(po prvním gólu, zleva Martin Kulhánek, Ondřej Král, Petr Mužík, Stanislav Vítovec); 

                                                                                                                              Foto Yveta Musílková

 

 

Gólman Klatov Karel Míčka dostává žlutou kartu od hlavního rozhodčího Michala Ipsera, poté, co inkasoval gól a doběhl si cosi vyříkat k lajně k asistentovi sudího.

                                                                                                          Foto Yveta Musílková

 

 

OHLASY PO UTKÁNÍ

Yveta Musílková

Výron kotníku pravé nohy vyřadil v sobotu v 19. minutě  fotbalového utkání divizní skupiny A s Doubravkou, kapitána TJ Klatovy Václava Zedníka.

 „Dobržďoval jsem rychle u rohového praporku a přitom jsem si zvrkl nohu,“ popsal situaci Zedník. „Štve mne to. Je hrozné  jen se koukat. Nemůžu klukům vůbec pomoci, i když bych hrozně moc rád. Děsně to jen jako divák prožívám,“ konstatoval smutně při pohledu na své spoluhráče na hřišti ve druhém poločase zápasu zraněný kapitán.

„Dobře to dopadlo, vyhráli jsme 2:1 a já jsem moc rád. Byl to těžký zápas, oba týmy potřebovaly získat body, my k postupu a Doubravka zase k záchraně. Navíc  tyto derby zápasy s plzeňskou Doubravkou jsou vždy velmi vyhecované a ten sobotní nebyl výjimkou,“ oddechl si po utkání Zedník. „Je to výron jako vyšitý, už mám kotník jako  bakuli. Dnes je brzy na to říkat, kdy zase nastoupím. Doufám ale, že to bude možné co nejdřív,“ dodal.

 

Pod taktovkou asistenta trenéra Karla Kalivoda si v sobotu po vítězství 2:1 nad Doubravkou připsal důležité body klatovský lídr divizní skupiny A. Trenér fotbalistů Klatov  Ivan Kovács ulehl se zápalem plic, ale podle slov jeho asistenta, by se už měl zřejmě v příštím utkání opět chopit dirigentské taktovky. „Už se na jeho návrat moc těším. Rozumíme si, máme shodné názory, ale hlavně, já se od něj hodně učím,“ přiznal Kalivoda.

„Byl to těžký zápas a body jsme vydřeli bojovností. Museli jsme zase improvizovat v sestavě, protože se nám v první polovině úvodní půle zranil klíčový hráč Václav Zedník, což bylo citelně znát. Soupeř byl houževnatý, důsledně bránil. Za bezbrankového stavu jsme se velmi těžko prosazovali. Až po příchodu Hanzlíka na hřiště jsme hru trošku rozpohybovali a začaly přicházet i šance, z nichž jsme alespoň dvou využili,“ vrátil se k sobotnímu zápasu klatovský asistent trenéra, který považuje za hodně důležitý okamžik utkání, gól obránce Ondřeje Krále. „Sice bylo asi otázkou času, kdy to tam spadne, protože v té době už bylo standardních situací z naší strany hodně. Ale někdy se stává, že to prostě nepřijde. Proto jsem rád, že se nám povedlo dát vedoucí branku,“ dodal spokojený klatovský asistent.

„Body potřebujeme jako sůl, ale tentokrát jsme chtěli odevzdat hlavně dobrý výkon.  Přijeli jsme totiž do Klatov v oslabené sestavě, dostali příležitost mladí hráči. Takže jsme spoléhali především na jejich bojovnost a dravost. Kluci splnili do puntíku vše, na čem jsme se před utkáním domluvili. Je jen škoda, že jsme neudrželi třeba vyrovnaný stav. Ale celý tým si zaslouží pochvalu za předvedený výkon,“ uvedl po utkání trenér Doubravky Rostislav Bouda.

 

 

Viktorie Žižkov B - Horažďovice   0 : 2

 

Po první šanci kterou nevyužil Beránek musel ukázat své umění  gólman Rybár vyrazit brankovou příležitost domácích. Gólman hostů svůj tým několikrát podržel a po přestávce  se karta začala obracet ve prospěch jeho družstva. Když se dvakrát střelecky prosadil  Baloušek . Hosté za stavu 0:1 šli do deseti, když ze hřiště se musel poroučet po udělené ČK zkušený Mlejnský.

Branky : 65. a 82.Baloušek

Rozhodčí: Čmucha, ŽK: 3:1., ČK 1:0(62.Mlejnský), diváků 50.

Sestava Horaž/dovice : Rybát – Baloušek, T.Krejčí, Boček, Pícka, Aubrecht(82.Brůha), Beránek, Jůda, Vaigl, Maroušek(64.Šafanda), Horváth.

 

 

Tabulka po 22  .kole

Klikni zde

 

 

     1. TJ Klatovy        22   16  2   4   50: 24   50  ( 17)

     2. Sl.Vyšehrad       22   14  5   3   36: 17   47  ( 14)

     3. Sez. Ústí         22   13  3   6   39: 19   42  (  9)

     4. Třeboň            22   12  5   5   47: 22   41  (  8)

     5. Králův Dvůr       22   11  5   6   33: 25   38  (  5)

     6. Horažďovice       22    9  6   7   27: 26   33  (  0)

     7. SK Strakonice     22    9  4   9   31: 35   31  ( -2)

     8. Jankov            22    7  7   8   27: 30   28  ( -5)

     9. Vikt. Žižkov B    22    8  4  10   23: 27   28  ( -5)

    10. Votice            22    7  6   9   24: 33   27  ( -6)

    11. Vejprnice         22    7  5  10   31: 33   26  ( -7)

    12. Bzová             22    5  7  10   32: 47   22  (-11)

    13. Roudné            22    5  6  11   27: 43   21  (-12)

    14. Doubravka         22    6  2  14   26: 42   20  (-13)

    15. Dobříš            22    3  8  11   18: 30   17  (-16)

    16. Trstěnice         22    3  7  12   33: 51   16  (-17)

 

Výsledky 22.kola

 

   Vikt. Žižkov B   - Horažďovice           0 :  2 

   Třeboň           - Králův Dvůr           2 :  2 

   Bzová            - Sez. Ústí             0 :  6 

   TJ Klatovy       - Doubravka             2 :  1 

   SK Strakonice    - Votice                1 :  0 

   Sl.Vyšehrad      - Jankov                4 :  0 

   Dobříš           - Vejprnice             0 :  0 

   Roudné           - Trstěnice             2 :  2      

 

 

 




Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku