Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída mužů : 14.-15.4. (dle ohlasů aktualizováno)

  

  1. B TŘÍDA  -  SKUPINA B  - ročník 2006-2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 POOTAVSKÉ  DERBY  S  NESLAVNÝM  KONCEM  

 

Magnetem úvodního jarního kola 1.B třídy bylo pootavské derby v Dlouhé Vsi ve kterém suverénní lídr tabulky nechal bod na hřišti soupeře. Toto utkání jako ukázal jeho průběh, respektive další události po utkání nezůstanou středem pozornosti jen o víkendu, ale budou mít dohru i u zeleného stolu . To je již na komisích řídícího svazu mající již s podobnými incidenty své zkušenosti , aby udělaly to co jim náleží . Věřme, že následné tresty budou adekvátní a přispějí k tomu, aby další podobné „choutky“všech zainteresovaných s utkáním  které k fotbalu nepatří pro příště přešly ! Je škoda, že  se neslavně do análů řídícího Plzeňského fotbalového svazu zapíší  v úvodu sezóny právě dva týmy z Pošumaví a to nám všem příliš slávy neudělá. Zkrátka uřízly organizovanému fotbalu v  Pošumaví pořádnou ostudu ! Nezbývá nám nic jiného než doufat, že v další části nám budou dělat družstva v 1.B třídě jen radost a podobné excesy zůstanou jen v análech fotbalových příznivců, nic víc, nic míň. Nemělo by to v žádném případě ještě exelovat již v současnosti tak doutnající  a  nepochopitelnou rivalitu mezi týmy  a fanoušky z Pošumaví. Všem by prospělo být více solidární a ne to co nám předvedli aktéři utkání Dlouhá Ves – Žichovice. To lze jen odsoudit !

 

 

 

Švihov  - Záhoří 1: 2 ( 0: 1)

Branky: 84.Špatenka Zdeněk - 23. 68. Švec

Rozhodčí: Sirotek, DS : Lecjaks  ; ŽK: 3:2; ČK: 1:2 ; Diváků : 60 

 

Hradešice  - Přeštice B  2: 1 ( 0: 1)

Melka František

Již první poločas ukázal, že toto utkání se bude hrát velmi tvrdě, protože některé zákroky, hlavně hostujících hráčů, byly opravdu nevybíravé a hráči za ně zcela zaslouženě dostali několik žlutých karet. Hosté šli do vedení laciným gólem v 29.min, kdy se z přímého kopu trefil Zd. Kuneš. Domácí se snažili o vyrovnání, ale v prvním poločase dokázali nastřelit pouze tyč, a tak odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Druhá půlka byla hodně podobná té první, hosté pokračovali ve tvrdé hře a rozhodčí poslal během druhého poločasu dva jejich hráče předčasně do sprch. Domácí využili početní převahy v 76.min, kdy vyrovnal M. Florián a vítězství na svoji stranu strhli v 90.min, kdy vítěznou střelu z přímého kopu zajistil J. Kopal.

Sestava domácích – V. Ryba, M. Heimlich, M. Hlaváč, V. Kotiš, P. Řezáč, J. Kopal, F. Šašek,

Z. Frančík, P. Křesák /70.min M. Fiala, 85.min M. Melka/, M. Florián, D. Novák/50.min P. Lávička/

Branky: 76. Florián, 90. Kopal - Kuneš; ŽK: 3:4; ČK: 0:2 ; Diváků : 80 

Trenér domácích František Melka :

„Dnes na nás byla hodně vidět nervozita a to, že jsme chtěli vyhrát nám hodně svazovalo nohy. Utkání, které bylo na můj vkus hráno až příliš tvrdě, jsme rozhodli až v samotném závěru. Chci proto poděkovat klukům za to, že bojovali až do poslední minuty a pro nás velmi cenné vítězství nakonec vybojovali.“

 

Dl.Ves Žichovice 1: 1 ( 0: 0)

Chalupný Josef(převzato z webových stránek TJ Žichovice)

Jarní část soutěže jsme zahájili derby zápasem v Dlouhé Vsi a musíme si přiznat, že se nám utkání, ale hlavně rozhodčímu Marxovi, vůbec nepovedlo. Pan rozhodčí vedl utkání zcela jednostranně a naši kluci se jeho rozhodováním nechali unést ke kritice a často zapomínali hrát fotbal. Proto i první dvě šance byly na straně Dlouhé Vsi, avšak Ruda Němec byl naštěstí vždy na místě. Poté jsme postupně přebírali iniciativu a aktivní radim Šiška se dvakrát ocitl ve velmi dobré střelecké pozici, avšak bohužel pro nás z mraku nezapršelo.

Největší šanci měl ve dvacáté minutě Robert Šimanovský, kterého Olda Chod nádherně poslal do samostatného úniku, jenž brankář domácích vychytal. První velký zlom v utkání nastal ve 25. minutě, kdy byl tvrdě faulován útočníkem domácích Fanda Švehla, bez povšimnutí pana rozhodčího, ale jeho následné odstrčení hráče domácích již bylo oceněno žlutou kartou, která byla v jeho podání druhá, takže následovala karta červená. Paradoxně tato situace naše kluky semkla a začali mít v boji proti dvanácti mužům na hřišti navrch. Na obou stranách přibývalo šancí ke vstřelení branky, ale i brutálních zákroků domácích hráčů, které rozhodčí milosrdně přehlížel a jen ty nejokatější občas odpískal. Přes tento handicap se nám nakonec podařilo vsítit vedoucí branku, když střídající Kája Brož neohroženě vlétl do skrumáže a hlavou zavěsil Malíkovu vyraženou gólovou střelu. To běžela přibližně 70. minuta zápasu. Následně se domácí křečovitě snažili dostat do tlaku, v čemž jim nepřesnými výroky Marx s chutí pomáhal až se jim přece jen povedlo po naší hrubé chybě v obraně vyrovnat. Následovali ještě dvě obrovské šance našich kluků, avšak Vašek Turek nezakončil podle svých představ a do sóla unikajícího Zbyňka Malíka zastavil Marx, který přesto, že ofsajd nesignalizoval ani domácí lajnový, bezostyšně zapískal. V úplném závěru nám stačil pan Marx udělit ještě dvě žluté karty, obě byly jako druhé, takže následovalo vyloučení V. Turka a Chalupného. Korunu všemu nasadili pořadatelé, postávající kolem hřiště s půllitry piva, nechali na hřiště vběhnout domácího fanouška, který napadl naše hráče odcházející do kabin, aby se v vzápětí strhla několikaminutová strkanice, ve které domácí hráč s čísle 13 brutálně a zákeřně pěstí těžce zranil našeho fanouška, který nic netušíc vedl svého malého syna přes hřiště. Vše završil opět pan Marx, svým prohlášením, že vše zavinili žichovičtí hráči.

 

Trenér hostů Josef Chalupný :

„Jsem velice znechucen průběhem a hlavně dohrou tohoto derby utkání. Mrzí mě, že kluci neuposlechli můj příkaz nediskutovat s rozhodčím, jelikož jsme již předem měli indicie, že se může stát, že pan rozhodčí nám nebude nakloněn. Smutné je, že nakonec jediným kdo bránil hlavního rozhodčího v závěrečné strkanici po utkání, byl náš asistent na lajně a zároveň prezident klubu pan Jaroslav Šuba. Přičemž domácí pořadatelé se s chutí zapojovali do strkanice na hřišti. Pro mě nejsmutnější na všem bylo to, že domácí pořadatel, kterého jsem schopen identifikovat s páskou připnutou na hrudi a půllitrem v ruce napadl i mojí manželku a komentoval to velice sprostými slovy, která se nehodí ani publikovat. Znovu opakuji, že jsem celou situací znechucen a přemýšlím o svém dalším setrvání ve funkci trenéra týmu.“

 

Sekretář Tatranu Dlouhá Ves Josef Krůs ke komentáři  k utkání jehož autorem je Josef Chalupný  dodal : 

„Po utkání k došlo k nechutnému závěru,kdy hosté měli potřebu cosi panem .rozhodčím si ještě před odchodem ze hřiště vysvětlit (byl obklopen hráči i funkcionáři hostujícího .mužstva a došlo k ostré slovní výměně. Pořadatelé se snažili rozhodčího oddělit od hráčů,došlo ke strkanici a po vběhnutí host.a posléze i domácích diváků na hrací plochu  i k ostřejším útokům“.

Sekretář domácích rovněž zaslal jako doplnění informace k utkání i přehled udělených žlutých a červených karet :

Žluté karty : 

Domácí: 27.min. Příhoda Václav, 37.Frýda Tomáš, 42.Krajčí Martin, 58.Sperl Pavel, 83.Rovňan Richard

 Hosté: 22. Švehla Frant., 29.Malík Zbyněk, 29.Chod Oldřich, 75.Šimanovský Robert, 79.Šimáček Jiří

 81.Chalupný Josef , 88.Brož Karel

Červené karty:  

22.min. Švehla Frant.-po 2.ŽK -faul ve hře

90+3 v nastaveném čase-Turek Václav-po 2.K.-urážka  rozhodčího.

Domácí: Po ukončení utkání-Sperl Pavel- úder pěstí

 

Sestava Žichovice: Němec Rudolf, Harenčák Jiří, Malík Zbyněk, Červený Tomáš, Švehla František, Chalupný Josef, Šiška Radim, Turek Václav, Lávička Petr, Chod Oldřich, Šimanovský Robert

Branky: Hubený - Brož; ŽK: 5:8; ČK: 1:3 ; Diváků : 120 

 

Ohlasy na utkání Dlouhá Ves – Žichovice

mikous.tuk@seznam.cz

„Dobrý den,právě sem četl komentář pana Chalupnýho ze Žichovic k utkání s Dlouhou Vsí. Nejsem fanoušek ani jednoho týmu,ale v tomto případě se musím zastat Dl. Vsi. Určitý výhrady beru k rozhodčímu...snim souhlasím,ale kazil to na obě strany,to že na Žichovice byl v závěru přísnější si udělali sami že mu nadávali...a to nemá rád žádnej rozhodčí. A ještě jedna výhrada k tomu jak tam píše že fanoušek jen přecházel hřiště a byl napaden hráčem...ale velká náhoda je že ten fanoušek se ocitl ve prostřet skrumáže a na opačné půlce hřiště než je východ ven ze hřiště. A to že pořadatele nezvládli 40 lidí,vy se divíte?chtěli bych to vidět v Žichovicích!!! A pan Chalupný ať si uvědomí že to co napsal je nehoráznej blábol kde brání svoje hráče,ale lidi který tento zápas viděli si udělali vlastní obrázek jak na Žichovice tak na Dl. Ves. Byl bych rád kdyby tento článek byl zveřejněn...děkuji „

 

 

Strážov – Spálené Poříčí  1 : 2 (0 : 1)

Zasloužené vítězství hostů kteří působili rozežranějším dojmem, byli lepší v kombinaci ,v pohybu a v obraně se nedopustili na rozdíl od domácích zbytečných chyb. Tu první potrestali hosté v 38.minutě  Fialou 0:1. Domácí za celý první poločas ani jedenkrát neohrozili přímou střelou branku hostů a docházeli do kabin s jednobrankovým mankem. První střelu na branky vyslal až ve 48.minutě domácí Helm. Strážcovskou  útočnou formaci rozhýbal po svém příchodu na hrací plochu až pohyblivý Míčko. Na jeho hbitost doplatili hosté jedinou chybou, když tohoto hráče v 66.minutě faulovali v pokutovém území a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil kapitán domácích Petr Presl. Radost domácích trvala pouze dvě minuty. V 68.minutě na dlouhý centrovaný míč  včas nezareagovali obránci ani brankář a přesná hlavička Šlajse rozvlnila jejich síť podruhé a znamenala, že body si odvezli hosté. V nervózním závěru museli pro červenou kartu předčasně po vzájemném vrážení v přerušené hře pod sprchy domácí Helm a hostující hráč Homolka. Premiéra po rekonstrukci novém trávníku tak byla pro domácí neúspěšná .

Hrající trenér Strážova Petr Presl :

„Velmi nervózní utkání z naší strany s minimem vypracovaných šancí,slabším nasazením a pohybem než soupeř.Tlak na psycho našich hráčů po dlouhé době na domácím hřišti před slušnou návštěvou byl asi dost svazující a doufám,že další zápasy již budou o něčem jiném !!!“

Branky : 38. Fiala, 68. Šlajs – 66.Presl Petr(PK); ŽK 1:2; ČK 1:1(86.Helm-Homolka). Diváků: 200.

Sestava domácích: Javorský – Helm, Čížek, Paleček, Michel, Vítovec , Presl P., Smolí, Matějka, Janka, Presl Š(55.Míčko).

 

Mochtín -  Starý Plzenec  0 : 1 (0 : 1)

Již v páté minutě se hosté ujali vedení. Dlouhý pas za obránce proměnil v gól  Michal Mertl. Mochtín pak měl po celý zápas převahu, v koncovce  byl bezzubý. Plzenec si odvezl nečekaně všechny body.  

Branka : Mertl; Rozhodčí: Kohout; Diváků: 120 ; ŽK: 3:4

 

Bezděkov – Přednice  1 : 3 (0 : 2)

Utkání dvou rozdílných poločasů, když v  prvním tahali za delší konec hosté a získali dvoubrankový náskok. Po přestávce to byli naopak domácí kteří byli aktivnější a v 62.minutě se vrátili do hry o výsledek kontaktní brankou Dukly kdy snížili  na 1:2. Po té ve snaze vyrovnat  otevřeli hru a v nastaveném čase inkasovali potřetí.

Branky : Dulka -  Flaisig 2, Štrunc ; Diváků: 50

 

Losiná Plz.-Letná 4: 3 ( 2: 0)

Branky: Fremr 2, Kail, Laštovka - Rada 2, Kaluba; ŽK: 1:0; ČK: 1:0

 

 

Tabulka po   17. kole

 

     1.  TJ Zichovice      17  13   1   3   51: 20    40 ( 16)

     2.  S.Hradešice       17  10   1   6   26: 22    31 (  4)

     3.  TJ Přeštice B     17  10   1   6   27: 25    31 (  7)

     4.  SK Strážov        17   9   2   6   31: 19    29 (  8)

     5.  FC Švihov         17   9   1   7   33: 24    28 (  1)

     6.  Záhoří            17   8   3   6   23: 24    27 (  0)

     7.  S.Losiná          17   8   3   6   30: 35    27 (  0)

     8.  Spálené Poříčí    17   7   5   5   26: 24    26 (  2)

     9.  Předenice         17   7   4   6   27: 26    25 (  4)

    10.  T.Dlouhá Ves      17   7   2   8   27: 27    23 ( -4)

    11.  S. Mochtín        17   6   1  10   22: 24    19 (-11)

    12.  SK St. Plzenec    17   5   1  11   21: 30    16 ( -8)

    13.  S.Plzeň-Letná     17   5   1  11   25: 39    16 (-11)

    14.  TJ Bezděkov       17   2   0  15   27: 57     6 (-21)

 

Výsledky 17.kola

 

   FC Švihov         - Záhoří                1 :  2  (  0 :  1)

   SK Strážov        - Spálené Poříčí        1 :  2  (  0 :  1)

   S.Hradešice       - TJ Přeštice B         2 :  1  (  0 :  1)

   S. Mochtín        - SK St. Plzenec        0 :  1  (  0 :  1)

   T.Dlouhá Ves      - TJ Zichovice          1 :  1  (  0 :  0)

   TJ Bezděkov       - Předenice             1 :  3  (  0 :  2)

   S.Losiná          - S.Plzeň-Letná         4 :  3  (  2 :  0)

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku