Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B 17 . kolo : 15.-16.4.

 

1. B  TŘÍDA  - „ B “ JARO 2006

 

TABULKA, VÝSLEDKY, PROGRAM PŘÍŠTÍHO KOLA

 

 

HRADEŠICE SI ODVEZLY VELIKONOČNÍ POMLÁSKU

 

Úspěch domácích má pro ně o to větší význam, neboť to  bylo po sérii sedmi utkání bez bodů s tímto soupeřem poprvé od roku 2002  s příchutí vítězství. Podařilo se jim vrátit Hradešickým vysokou prohru  3:8 utrpěnou na tomto hřišti  před rokem! Na čele tabulky se nic nezměnilo, neboť  oba vedoucí týmy Železná Ruda  a Slovan Plzeň na hřištích soupeřů remizovaly. Poprvé na jaře zi zahráli i fotbalisté SK Strážov a slavili úspěšnou letošní premiéru, když  uštědřili hostům z přeštické rezervy vysokou porážku.

V pondělí dohrávce 14.kola byly Hradešice i Dlouhá Ves v domácím prostředí úspěšné, když zejména překvapilo hladké vítězství Dlouhé Vsi nad velkým favoritem, druhým týmem tabulky Slovanem Plzeň.

 

 

Švihov - Hradešice 6:1 (4:0)

Zápas hraný na podmáčeném terénu s jasnou převahou domácích hráčů.

Branky: Biedermann 2, Bešta, Kudják, Špatenka, Čížek - Junek;

Rozhodčí: Lang; ŽK: 2:2

Diváků: 50

Sestavy - Švihov:Tráva-Zadražil,Kudják,Jílek,Špatenka, Oulík,Bešta,Biedermann (60.Brož), Havlíček,Čížek, Vrba(75.Suchý)
Hradešice:Ryba-Hlaváč,Kodýtek,Heimlich,Chmelík, Vaněček(46.Vlk),Pivnička, Šašek(44.Fořt),Kopal(72. Starec)Junek,Florián

Mochtín - Sl. Plzeň 2:2 (1:1)  

Na vzorně připraveném hřišti  ve Velkých Hydčicích  šli do vedení hosté . Ve 14. minutě  za nastřelenou ruku nařídil rozhodčí Velíšek pokutový kop , který bezpečně proměnil Schuster. Domácí Mochtín srovnal na 1:1 zásluhou Poupy , který svojí šanci proměnil ve 40.minutě. Hned po přestávce zvýšil na 2:1 přízemní střelou Jiří Dolejš. Další šance však vzápětí neproměnili Hebnar a opět Poupa. Toho využil Slovan a v 67.minutě srovnal Tomanem na 2:2. Závěr utkání  byl hektický. Domácí mohli jít opět do vedení  3:2 gólem T.Dolejše, ale rozhodčí  jeho branku  nakonec neuznal na pokyn oddílového pomezního rozhodčího laika ! Do šancí se dostávali také Plzeňané, ale ani oni nebyli v koncovce úspěšní a v závěru dost neukáznění. V 87.minutě musel předčasně pod sprchy za dvě ŽK jeden hráč a při odchodu do kabin po skončení utkání   ještě ČK za nesportovní chování  udělil dvěma dalším hráčům z týmu hostů.

Branky: Dolejš Jiří, Poupa Michal - Schuster, Toman

ŽK 1:3, ČK 0:2

 

Dlouhá Ves  - Železná Ruda 1:1 (0:1)  

Sestava domácích: Sádlík-Šebelík,Koryťák(Rovňan D.45),Valvoda,Kadlec-Frýda,Čavoj, Krejčí,Hubený,- Kejla,Košťál

 

 

  Domácí začali s respektem a za prvních třicet minut hry si nevytvořili žádnou výraznější šanci ke skórování. Byli to hosté, kteří udávali tempo hry a  ujali  se po hrubé chybě v obraně domácích vedení 0:1 . Do konce prvního poločasu stále trval tlak hostů, ale obrana domácích svojí obětavostí a bojovností již nedovolila hostům skórovat.

Do druhé půle poločasu nastoupilo domácí mužstvo jako vyměněné, svojí bojovností a nasazením na 30 minut nepustilo hosty z jejich půle a z tohoto tlaku vyplynul gól, který vstřelil Kejla po krásné přihrávce od Krejčího(1:1). Tento gól domácí uklidnil a mužstvo hostí zavelelo k závěrečnému náporu, kterému domácí jen s vypětím všech sil odolávali a oporou byl i vynikající brankář Sádlík, který hostům vychytal jisté góly. Mužstvo z Dlouhé Vsi opět ukázalo, že svojí bojovností, dokáže porazit i techničtějšího soupeře, což určitě bylo mužstvo ze Železné Rudy.

Branky: Loos - Kejla; ŽK: 2:3

Diváků : 150

 

Hrádek  -  ZČE Plzeň B 3:1 (0:1)

Domácí v silně kombinované sestavě nezačali utkání dobře. Hosté s velmi mladým kolektivem zlobili. Již  ve 22.minutě vytrestali domácí obranu a po kopu z rohu  Bauerem se ujali vedení. Domácí se pomalu s přibývajícími minutami začali vracet do hry a teprve v 62.minutě po přihrávce  V. Vojty vyrovnával Hanč. Hosté fyzicky odpadávali  a domácí v rozpětí dvou minut strhli vítězství na svojí stranu, když v 80.minutě  Radek Holeček z přímého kopu  a zápětí Václav Vojta překonali brankáře hostů.

Sestava Svatoboru : Sládek, Juřina, Pytel, Hanč, Gajdečka, Javorský, Holeček V., Holeček R., Brejcha, Vojta, Vomela(. Střídali : Prexl, Šebesta, Vinč.

Rozhodčí : Skala

Diváků : 60

 

Trenér Jindřich Zdeněk(Svatobor Hrádek) : „Dlouho jsme se hledali a teprve ve druhém poločase hráči pochopili proč se oblékli do dresů  a věnovali se jen hře. Odumřely tresty a zranění  a snad přijdou i  lepší časy“.

 

 

Strážov Přeštice B 5:1 (3:0)

Domácí byli od začátku utkání převzali iniciativu na  své kopačky. Výsledkem jejich snahy byla 13.minuta ve které se ujali vedení . Janka dostal míč do levé strany, v rohu pokutového území poblíž brankové čáry se uvolnil od obránce, poslal zpětnou přihrávku na hranici velkého vápna na nabíhajícího Smolíka a ten nezadržitelně přízemní střelou k tyči otevřel skóre. Hosté vyslali na branku Javorského v prvním poločase  pouze jedinou střelu ve 27.minutě se kterou si s přehledem chytající Michal Javorský poradil. Ve 30.minutě po rohovém kopu a následném závaru před domácí brankou míč odkopl Helm, ten převzal Janka a svojí samostatnou akci zakončil po kličce na obránce střelou k tyči 2:0. Ve 44.minutě převzal míč na půlící čáře Štěpán Presl prodloužil do pravé strany na Romana Smolíka a ten po průniku do vápna prostřeli z úhlu brankáře hostů a upravil konečný stav první půle. Po přestávce úroveň hry ochabla. Domácí uspokojeni výsledkem polevili a aktivitu převzali hosté, ale ta jim vyloženou brankovou příležitost nepřinesla. Později se hra vyrovnala a  v pohodě hrající Strážov ještě své vedení navýšil. Nejprve se prosadil střídající Mayer, kdy dokázal vyražený míč brankářem po prudké střele z trestného kopu Jankou vrátit do přeštické sítě 4:0. V 83.minutě našel přihrávkou před  na hranici oblouku pokutového území  Přeštic Vítovec Petra Presla, následovala jeho prudká střela kterou  brankář hostů stačil vyrazit mimo pokutové území , odražený míč napálil Matějka a krásnou střelou vsítil svojí premiérovou branku za Strážov . Hosté se v samotné závěru dočkali čestného úspěchu z penalty kterou proměnil Homer.

Branky: Smolík Roman 2, Janka Luděk, Matějka, Mayer Broněk – Homer(PK)

Rozhodčí: Štěpán

Diváků : 150, ŽK 2:5

Sestava Strážova :  Javorský – Michel, Čížek, Paleček, Helm – Vítovec, Presl Petr, Smolík, Matějka – Š.Presl, Janka. Střídali : Mayer, Kreibich a Kolloros.

 

Chlumčany B – Žichovice  4 : 3 (3 : 2)

V důležitém zápase o šest bodů bojovali Žichovice na hřišti posledního týmu tabulky. Na rozdíl od podzimního souboje v Žichovicích proti nim nastoupilo úplně jiné mužstvo. Posilněná domácí rezerva nenechala nic náhodě a již v 5.minutě vedla po situaci která zaváněla dvoumetrovým ofsajdem  1:0. Hosté odpověděli  v 11.minutě kdy rozvlnil sítť domácí branky po přihrávce od Šimanovského Malík. Sporné situaci předcházela i druhá branka domácích v 18.minutě a svoje vedení pojistili v 25.minutě. Hosté ještě do přestávky Šimanovským po přihrávce od V.Turka snížili na 3:2.  Jejich snaha o naplnění cíle se kterým do Chlumčan přijeli vyrovnat slavila úspěch v 62.minutě kdy přihrávku V.Turka zužitkoval ve vyrovnávající branku Chod.  Tím se dostali hosté do hry a  největší šanci otočit výsledek měl Šimáček, který byl sám před prázdnou brankou, ale v rozhodující chvíli minul na malém vápně míč. V 73.minutě za faul před pokutovým územím  nařídil rozhodčí k překvapení hostů penaltu  a ta rozhodla o jejich prohře. Úsilí Žichovic o vyrovnání srazilo vyloučení Šišky v 78.minutě.

Branky: 5. Majer, 18. Majer, 35. Souček, 73. Hartman - 11. Malík, 35. Šimanovský, 62. Chod.
Sestava Žichovice: Němec, Harynčák, Benedikt, Brož, Chalupný, Turek V., Turek J.( Šimáček), Malík, Šiška, Šimanovský, Chod,

Diváků : 50, ŽK: 1:3; ČK: 0:1(78.Šiška za faul).

 

Trenér Žichovic  Josef Chalupný : „ Nechci se vymlouvat na okolnosti spojené s některými verdikty hlavního arbitra. Hlavní příčinou našeho neúspěchu bylo podcenění soupeře , hrubé chyby v které předcházely všem obdrženým brankám a nevyužití šancí které jsme si vytvořili. Silný vítr nám bránil k přesnější kombinaci. Budeme bojovat dál a pokud se vyvarujeme chyb , pak věřím že náš výkon v nedělním domácím zápase bude výrazně lepší.“

 

Merklín  - Losiná 3:3 (2:1) 

Branky: Liška M. 2, Liška J. - Jambor, Košnar, Veleman; ŽK: 2:3

 

 

Dohrávka  14.kola

 

 Hradešice - Merklín    2  :  1  (1 : 0)

Zápas se hrál na hřišti ve Velkých Hydčicích a Hradešice jako domácí tým musely odčinit vysokou porážku ze Švihova. V úvodních minutách byly lepším týmem a převahu dokázali využít ve 12.minutě, kdy se po standardní situaci prosadil nekompromisní dorážkou Z. Chmelík. Pak se hra vyrovnala, domácí jako by se obávali o výsledek a hosté začali zlobit hlavně z volných přímých kopů, kdy využívali své výškové převahy. Domácí obrana ale na rozdíl od zápasu ve Švihově pracovala zodpovědně a vysoké hráče hostů dokázala ubránit.

Druhý poločas začal pro domácí šokem, když už v 52.minutě zahrávali hosté pokutový kop a srovnali stav zápasu. Hra pak byla oboustranně neurovnaná, domácím chyběl klid v rozehrávce a hosté hrozili jen dlouhými nákopy na své vysoké útočníky. Rozhodnutí přišlo v 80.minutě, kdy se k odraženému míči dostal M. Florián, nedal brankáři hostů šanci a korunoval tak svůj velmi dobrý výkon v tomto utkání. Pak už si domácí tým pohlídal těsné vedení a získal první jarní vítězství.

Rozhodčí :  Nesvadba

Branky: 12.min Chmelík, 80.min Florián -  52.min PK Besta

Sestava domácích – M. Šůs, L. Vaněček, M. Hlaváč, T. Vlk, P. Kodýdek/70.min O. Fořt/,Z. Chmelík, F. Šašek, M. Heimlich, V. Kotiš/46.min L. Junek/, O. Starec/55.min J. Kopal/, M. Florián

Trenér Sokola Hradešice František Melka : „Pro nás velmi cenné vítězství, hlavně po sobotním debaklu ve Švihově. Na mužstvu bylo trochu znát, že kluci nejsou úplně v pohodě, hlavně po vedoucí brance jsme se jakoby začali strachovat o výsledek. Hosté nás ničím nepřekvapili, chtěli dlouhými balóny využít své výškové převahy a nakopávali míče na své vysoké útočníky. To jsme ale dokázali pokrýt a v důležitém utkání zvítězit. Klukům bych chtěl poděkovat za nasazení a vyzdvihl bych výkon M. Floriána, který nejen že vstřelil vítěznou branku, ale pro tým dnes odvedl ohromný kus práce.“

 

Dohrávka  15.kola

 

Dlouhá Ves –Spoje Plzeň  3 : 1 (3 : 0)

Pondělní dohrávka v Dlouhé Vsi přilákala velký počet diváků a ti se rozhodně měli na co dívat. Chybu udělali diváci, kteří nestihli prvních 15 minut tohoto utkání.Dlouhovesští totiž na svého soupeře doslova vlítli a v úvodních po trefách  Krejčího, Kejly a Čavoje a bylo to 3:0. Dále se domácí dostávali do vyložených šancí, ale bohužel se jim je nedařilo proměňovat.Hosté nehráli špatně , ale dobrá obrana domácích je nepouštěla na dostřel Beránkovi branky.Druhou půli již domácí tak dobře nezačali, za stavu 3:0 tempo zápasu zvolnilo a hosté se začali více prosazovat.Domácí spíše bránili a vyráželi k nebezpečným brejkům. V 85 minutě korigovali hosté z pokutového kopu na 3:1. Obě mužstva hrála fyziky náročný fotbal, vůbec nebyla znát únava ze sobotních duelů. Ke kvalitě zápasu přispěl dobrým výkonem pan rozhodčí.

 Sestava domácích: Beránek-Rovňan D.,(Blažek),(Koryťák),Šebelík,Kadlec,Valvoda-Čavoj,Krejčí,Košťál,Hubený,- Frýda,Kejla(Novák)

Branky : 6. Krejčí M., 10. Čavoj F., 27. Kejla – 90. Toman (PK).

Rozhodčí : Skala

Diváků :  150

 

Tabulka po 17. kole

 

     1. Železná Ruda       15   10   3   2  40 : 14    33 (  9)

     2. Sl. Plzeň          17   10   3   4  47 : 30    33 (  9)

     3. Merklín            17    8   4   5  34 : 28    28 (  1)

     4. Dlouhá Ves         16    7   4   5  31 : 28    25 ( -2)

     5. Hradešice          15    7   2   6  23 : 23    23 (  2)

     6. Strážov            14    7   2   5  30 : 37    23 ( -1)

     7. Hrádek             17    7   2   8  25 : 34    23 ( -4)

     8. Mochtín            16    6   4   6  32 : 19    22 ( -2)

     9. Losiná             16    5   6   5  31 : 30    21 (  0)

    10. ZČE Plzeň B        15    5   4   6  33 : 35    19 ( -2)

    11. Švihov             15    5   3   7  38 : 34    18 ( -3)

    12. Zichovice          15    4   4   7  29 : 26    16 ( -5)

    13. Přeštice B         16    3   5   8  23 : 38    14 ( -7)

    14. Chlumčany B        16    2   2  12  15 : 55     8 (-19)

 

Příští kolo

Zichovice        Hrádek           NE 23.04 15:00

ZČE Plzeň B      Dlouhá Ves       NE 23.04 17:00

Železná Ruda     Merklín          NE 23.04 17:00

Losiná           Mochtín          SO 22.04 17:00

Sl. Plzeň        Strážov          SO 22.04 15:00

Přeštice B       Švihov           NE 23.04 10:15

Hradešice        Chlumčany B      NE 23.04 16:00

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku