Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B 12.kolo : 5.-6.11

1. B  TŘÍDA  - „ B “ podzim 2005

 

TABULKA, VÝSLEDKY, PROGRAM PŘÍŠTÍHO KOLA

 

 

ŽELEZNÁ RUDA PŘEZIMUJE  NA PRVNÍM MÍSTĚ

 

Poslední domácí utkání podzimu  v Železné Rudě se stalo shodou okolností soubojem dvou vedoucích týmu tabulky. Utkání o podzimního lídra dokázali lépe zvládnout domácí a po zásluze si vytvořili na čele tabulky před hosty z Plzně  slibný šestibodový náskok. Domácí hřiště bylo v průběhu podzimu doménou fotbalistů Tatranu Dlouhá Ves a činili se na něm také Svatobor Hrádek. Oby týmy to také potvrdily v posledním podzimním duelu před vlastním obecenstvem. Náročnější soupeř čekal Svatobor , který v derby hostil Hradešice. Hosté nedokázali zopakovat úspěšný výsledek z jara a tentokráte se vrátili domů s prázdnou. Hřiště soupeřů vůbec nesvědčí fotbalistům Strážova. Po debaklu v Dlouhé Vsi 6:1 stejným výsledkem prohráli i v  dalším pošumavském  derby V Mochtíně!

 

 

Hrádek – Hradešice  2 : 1 (2 : 1)

Domácí měli raketový náskok, když již v páté minutě po úniku Libora Kutila a samostatné akci Václava Holečeka vedli 2:0 . Hosté hrozili jen ze standardních situací ve kterých uplatňovali svojí výškovou převahu. Po jedné z nich v 21.minutě  za přispění teče ve zdi bránících hráčů snížili Kopalem na 2:1. Hra se přiostřila, přibylo faulů na obou stranách , některé byli  mladým rozhodčím Požárkem  potrestané, některé nikoliv. V 35.minutě po úniku Šebesty  a následném faulu v pokutovém území hostů se kopala ve prospěch domácích penalta, kterou brankář hostů Liborovi Kutilovi chytil. Domácím se od tohoto okamžiku přestalo dařit. Druhý poločas se podobal průběhem tomu prvnímu. Domácí bojovali, hosté už lépe bránili. V 65.minutě po jednom z úniků  hostí a faulu  měli pro změnu výhodu pokutového kopu Hradešice, ale k radosti domácích skončil míč vedle jejich branky. Příležitostí  již  mnoho na obou stranách nebylo. Jen domácí v 80.minutě po kopu z rohu nastřelili tyč  a střela hostí v 89.minutě  se jen otřela o břevno Hanzlovy branky,.

Hrádek : Hanzl – Pytel, Jánský, Milfort, Javorský, Holeček V., Holeček  R., Gabriel, ebesta, Kutil L. Střídali : Průša, Vomela, Frána.

Branky : 3. Kutil L., 5. Holeček V. – 20.Šašek Fr.

Rozhodčí : Požárek  ml.  , diváků 120.

Trenér domácích Jindřich Zdeněk : „ Po takovém  rychlém úvodu jsem se obával, aby hráči nepodlehli  uspokojením s vývojem utkání. Ale od neproměněné penalty jako  by na nás padla deka a , byli jsme rádi, když  utkání skončilo.“

 

Mochtín Strážov 6:1 (2:0)

Karel Šot

Očekávané derby skončilo nečekaně vysokou výhrou Mochtína. Tomu se vyplatily dvě posily, které přispěly k zaslouženému  vítězství. Strážov v prvním poločase hrál dost pasivně a dvakrát inkasoval. Ve 38.minutě si po rohu dali hosté vlastní gol, o čtyři minuty později domácí zvýšili , když hrubku strážcovského kapitána potrestala posila z Bezděkova  Luděk Hořejší . Hned v úvodu druhého poločasu se do listiny střelců zapsala i druhá posila Mochtína Michal Poupa z Dešenice,který si s přehledem poradil s dvěma obránci hostí a po samostatném úniku poslal míč za záda brankáře Vacka 3:0. Až po této brance Strážov viditelně přidal, byl aktivnější. Odměnou mu byla branka v 57.minutě , kterou nařízené penalty za ruku Švátory bezpečně proměnil Stanislav Soušek. I v další části utkání se hosté snažili o vyrovnání, hráli útočně, ale bez brankového efektu. Naopak , domácí hráči poctivě  bránili, využívali každé příležitosti k  protiútoku.Po kombinačních, rychlých  akcích  pak během osmi minut v rozmezí od 75. do 83.minuty přidali další tři branky  a rozhodli o svém  vysokém vítězství.

Mochtín : Rajtmajer- Podraský, Troch, Bejvl, Dolejš Jiří, Hořejší, Dolejš T., Jarabica, Poupa M., Novák, Švátora P. Střídali: Valečka, Liška, Toman.

Strážov : Vacek – Michl, Paleček, Helm, Presl P., Soušek, Kopecký, Vítovec, Janka, Smolík, Presl Š. Střídali: Čížek, Vacík.

Rozhodčí: Sedláček, ŽK 1:2, 90 diváků.

Branky: 38. vlastní , 48.,83. Poupa M., 42.Horejší, 75.Valečka, 80.Novák - - Soušek.

 

Dlouhá Ves – Chlumčany B  2 : 0 (2 : 0)

Martin Krůs 

Domácí mužstvo do tohoto utkání nastoupilo v roli favorita , což také úvodní minuty potvrdily. Vyložené šance neproměněné Hubeným a Kejlou odstartovaly utkání, které domácí mohli vyhrát 10:0 a ne pouze 2:0. Ani hosté však nebyli pozadu, jejich dobré šance likvidoval výborný Sádlík v domácí brance. První gól padl po samostatném průniku Čavoje, kterého hosté faulovali ve vápně, z penalty se nemýlil Dušan  Rovňan. Skóre v první půli se měnilo již jen jednou, když domácí Kejla se  nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou hostí a hlavou zvýšil na 2:0.

V poločasové přestávce, dali domácí trenéři v šatně najevo svojí nespokojenost s předvedenou hrou a proměňováním šancí. Jejich svěřenci jejich výtky nevzali  k srdci a pokračovali i v druhé půli  dál v nedůrazné a nepřesné  koncovce. Hosté měli sice více míč v držení, naopak domácí hrozili nebezpečnými brejky.Několikrát se ocitl sám před brankářem hostí Krůs, Kejla či Hubený, ale  žádnému z jmenovaných se nepodařilo vstřelit gol.  Toto jejich trápení ukončil až konečný hvizd  rozhodčího.

Dlouhá Ves : Sádlík-Koryťák,Valvoda,Rovňan,Novák-Krůs,Čavoj, Krejčí(Tomanec), Beránek-Kejla,Hubený

Branky : 21.Rovňan D.(PK), 30.Kejla

ŽK 3:3, ČK 0:1(Haman Petr)

Trenér Tatranu  Jaroslav Chlad: „ Dnes jsme přivítali na svém hřišti nejslabší mužstvo, ale náš předvedený výkon nemusel stačit na vítězství. Celkově jsem nespokojen, když z patnácti vyložených šancí proměníme jenom dvě.“

 

Žichovice – Losiná  0 : 0

Domácí zdecimování neúčastí nebo zraněním hráčů nastoupili v kombinované sestavě    hráči B týmu v na hřišti a také na lavičce. Do utkání šli s cílem i v této sestavě se pokusit o zisk důležitých třech bodů. První šanci k tomu měl Bala v páté minutě ale hlavičkoval mimo branku. Ve 12. a 34.minutě podržel své spoluhráče brankář Němec, který zlikvidoval dva samostatné nájezdy hostů na jeho branku.  V závěru první půle měl možnost poslat domácí do vedení dvakrát Cod. Ve 44.minutě jeho střela z hranice velkého vápna skončila mimo a stejně tak  skončila jeho střela z trestného kopu o minutu později. V 64.minutě měli domácí největší příležitost kterou vypracoval obejitím čtyř hráčů soupeře Šimanovský, přihrál Brožovi a jeho střela trefila rameno brankáře Losiné . V 75.stálo opět při hostech štěstí kdy Brož dorážel předcházející střelu Šimanovského a míč se odrazil od břevna. V 81. zkoušel opět štěstí Šimanovský z přímého kopu, ale jeho střelu mu brankář hostů vyškrábl na poslední chvíli na rohový kop.    

Žichovice : Němec – Šiška, Turek, Švehla, Chalupný, Frýda, Lávička, Brož, Chod, Šimanovský, Bala(72.Šuba)

Diváků : 70, ŽK 1:3.

Trenérské duo Sležek-Chalupný neměli  mimo jiné k dispozici  Janouškovce, Šimáčka a Benedikta museli v sestavě hodně improvizovat.  Trenér Chalupný: „ V prvním poločase jsme získali mírnou převahu, ale pozorná obrana hostů nás příliš na dostřel jejich branky nepouštěla. Po přestávce se hra vyrovnala, ale my jsme byli daleko blíže brance než soupeře. Nic méně stav se nezměnil ani po té, kdy jsme měli výhodu čtyř přímých kopů z výhodných vzdáleností, ale střely z nich mířily vysoko nad soupeřovu branku“

 

Merklín – Švihov 2:3 (1:1)

Jan Staněk

Utkání začalo pro hosty více než dobře. V desáté minutě po centru Čížka šli brankou M. Oulíka do vedení. Domácí stačili po  dalších deseti minutách z trestného kopu Novým vyrovnat a za toho stavu se točily strany.  Také druhý poločas začal pro hosty dobře. V 50.minutě střelou z hranice pokutového území je poslal opět do vedení autor první branky M. Oulík. V rušném závěru zvýšil v 89.minutě Brož hlavou na 1:3. O minutu na to domácí po přehlédnutém předcházejícím faulu na brankáře Trávu snížili Beštou na konečných 2:3.

Švihov : Tráva - Zadražil,Bešta,Havlíček,Čížek, Pflug,Vrba,Oulík Z.,Kudják, Osvald (60.Biedermann),Oulík M.(70.Brož)
Branky: 20.Nový,90.Bešta Z. - 10.50.Oulík M.,89.Brož
Rozhodčí : Šebesta
Diváků : 50, ŽK 1:2.

 

Železná Ruda - Spoje Plzeň  6 : 2 (1 : 0)

Rudolf Pavel

Souboj o čelo tabulky začali lépe hosté. Domácí obrana počátečný nápor s přehledem odvrátila a naopak první vážnější akce po ose Bartúněk-Loos-Toman skončila v 5.min.brankou v síti hostí (1:0).Hosté se poté ještě více tlačili do útočení a zejména střelec Krátký byl neustálým nebezpečím pro branku domácích.Všechny akce likvidovala domácí obrana dirigovaná výtečným Greinerem a spolehlivým brankářem Lehkým. Naopak do šancí se dostávali domácí a největší spálil Loos v 38.min,když nedokázal přehodit brankáře. Nástup do druhého dějství se vydařil hráčům Spojů a J.Tomanem ve 47.min.srovnali náskok domácích. Naštěstí pro domácí v 50.min.Bartůnek prodloužil centr z pravé strany a domácí vedli 2:1. Hosté ještě jednou srovnali na 2:2 v 52.min., když domácí obraně unikl Santorius.To bylo kupodivu ze strany hostí vše.Poslední půlhodinku jasně ovládli domácí.V 65.min.dostal Hájek perfektní přihrávku od Loose a domácí opět vedli 3:2.Když v 75.min.zahrál Bartůnek rohový kop po zemi k přední tyči,zaskočil hostující obranu. Ne tak Bechyněho,který dotlačil míč do branky 4:2.V zápětí v 77.min.napřáhl z dálky J.Lehečka a hostující brankář se natahoval marně (5:2). V té době již hosté dávno rezignovali a v 85.min. je dorazil střídající dorostenec Trejbal 6:2. Domácí diváci odměnili nakonec obě mužstva za  předvedenou hru.Potlesk si vychutnali zejména domácí.

Velice slušné utkání rozhodoval s přehledem Kopejko z Horšovského Týna .
Branky : 5.R.Toman, 50.Bartůnek, 65. Hájek,75.Bechyně, 77.J.Lehečka, 85.Trejbal
-  47. J.Toman, 52.Santorius
Diváků : 120, ŽK 2:4.

SK ZČE Plzeň B - Přeštice  B  

Nehráno, hosté k utkání nepřijeli.

Tabulka po 12. kole

     1. Železná Ruda       12    9   2  1   36 : 11    29 (  8)

     2. Sl. Plzeň          12    7   2  3   33 : 24    23 (  8)

     3. Merklín            12    7   2  3   24 : 17    23 (  2)

     4. Dlouhá Ves         12    6   3  3   26 : 21    21 (  0)

     5. Mochtín            12    5   3  4   25 : 12    18 ( -3)

     6. Hradešice          12    5   2  5   18 : 16    17 (  2)

     7. Hrádek             12    5   2  5   16 : 19    17 ( -4)

     8. Strážov            12    5   2  5   23 : 35    17 ( -1)

     9. ZČE Plzeň B        11    4   4  3   29 : 24    16 ( -2)

    10. Losiná             12    3   5  4   21 : 22    14 ( -1)

    11. Zichovice          12    3   4  5   22 : 20    13 ( -5)

    12. Švihov             12    3   3  6   28 : 27    12 ( -3)

    13. Přeštice B         11    1   5  5   13 : 25     8 ( -7)

    14. Chlumčany B        12    0   1 11    5 : 46     1 (-14)

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku