Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B 11.kolo : 29.-30.10.

1. B  TŘÍDA  - „ B “ podzim 2005

 

TABULKA, VÝSLEDKY, PROGRAM PŘÍŠTÍHO KOLA

 

 

PO DVOU LÉTECH BODOVALA DLOUHÁ VES VE ŠVIHOVĚ

 

Mochtín se Žichovicemi ještě v 1.B třídě neprohrál a úspěšný byl i v dalším vzájemném duelu  na svém trávníku. Poslední bilance ze dvou předcházejících ročníků  hovořící pro Švihov vzala za  své v dalším sobotním  pošumavském  derby , když se hostům z Dlouhé Vsi podařilo na tomto hřišti uhrát  cenný bod .

 

 

Mochtín – Žichovice  1 : 0 (1 : 0)

Karel Šot

Na 120 diváků vidělo vyrovnaný souboj dvou tradičních rivalů. Domácí měli více brankových příležitostí  a nakonec těsně, ale zaslouženě zvítězili. Oba týmy hrály se zajištěnou obranou, útočníci to měli proto hodně těžké. Rozhodující moment přišel v 17.minutě . Domácí kapitán Jarabica poslal dlouhý centr z VPK před brankou Žichovic, kde ho hlavou proměnil v gol Zdeněk Novák. Pak měl ještě šanci zvýšit  hlavou Jiří Dolejš, v dalších tutovkách zklamali v zakončení Švátora i Valečka. Hosté ve II.poločase byli lepší ve středu hřiště, snažili se o vyrovnání. Agilní byl především Robert Šimanovský, největší šanci  na srovnání skore ale měl střídající Petr Bala, který po rohu z malého vápna vysoko přestřelil. Hrálo se bez karet.

Nejlepší hráči : Troch, Novák – Benedikt, Šimanovský.

Mochtín : Rajtmajer, Troch, Dolejší Jiří, Bejvl, Podraský, Dolejší T., Toma, Švátora Petr, Jarabica, Valečka, Novák

Žichovice : Němec – Turek, Benedikt, Chalupný, Lávička, Liška, Chod, Brož, Šimanovský, Frýda, Švehla.

Rozhodčí : Blaheta Josef

Branka : Novák  

Diváků 120.´

 

Jeden z trenérského dua  Sležek-Chalupný z týmu hostů Chalupný k utkání dodal : „Zápas byl z naší strany nejméně vydařený z těch,  které jsme na hřištích soupeřů na podzim odehráli. Naši hráči si spletli hřiště s divadlem kde se na  jevišti mluví, ale na hřišti se hraje a oni  toho více namluvili  než nahráli. Utkání nemělo potřebnou šťávu bylo na obou stranách bez šancí a ani ta z které padla jediná branka nebyla vyloženě gólová, ale rozhoda pro nás o ztrátě  bodů. Chci vyzdvihnout výkon rozhodčího Josefa Blahety, který jako jediný z těch co byli na  hřišti podal stoprocentní výkon“.

 

Švihov – Dlouhá Ves  1 : 1 (0 : 1)

Staněk, Krůs

Švihov začal v ostrém tempu a vytvořil si v úvodních deseti minutách  herní převahu. Hra se po té vyrovnala a hosté z Dlouhé Vsi se postupem času dostávali častěji před branku  a tím i přišly šance. Výsledkem jejich snažení byla vedoucí branka. Krejčí zatáhl míč po pravé straně a přesnou nahrávkou našel volného Tomance, který nedal domácímu brankáři šanci 0:1.  Domácí po obdrženém góle ztratili koncentraci a mohli být rádi, že byl konec první půle, protože při jejich rozhádané hře měli hosté ještě více možností ke skórování.

Druhý poločas se dali domácí dohromady . ale byli to opět hosté, kteří měli více šancí. Navíc na  tvrdou hru doplatil domácí stopér Bešta, který se musel po dvou žlutých kartách poroučet do šaten. Hosté místo aby využili většího počtu hráčů v poli, spíše zvolnili tempo a umožnili domácím aby i v oslabení  udávali tempo hry. Pro dvě žluté karty musel předčasně pod sprchy také  i hostující Krůs a síly na hřišti se vyrovnaly. Domácí trenér  Karol Žák poslal do hry útočníka Biedermana, který nastoupil po dlouhodobém zranění a jak se ukázalo  byl dobrý tah. Biederman po necelých deseti minutách strávených na hřišti zařídil svému týmu  po centru od Oulíka hlavou vyrovnání. Domácí tato branka vybudila k většímu výkonu, důkazem toho byla další šance Biedermana, jeho střelu na poslední chvíli vykopl z brankové čáry obránce hostí Valvoda. Ani hosté však nesložili zbraně, jejich střely však končily jen na tyčích domácí brány a na dorážku do brány jim chyběl důraz. Hosté dohrávali utkání , jakoby jim stačil jeden bod za remízu, zřejmě jim chyběla bouřka v šatně, od asistenta trenéra L.Friše, která jim v minulém kole přinesla vysokou výhru.

Švihov : Tráva - Zadražil,Jílek,Pflug,Oulík Z.,Bešta,Brož(42.Kowalski),Havlíček, Čížek, Oulík  M. ,Osvald(62.Biedermann)

Dlouhá Ves : Mestl.S.-Koryťák,Valvoda,Rovňan D.,Šperl-Krůs,Hubený,Čavoj, Krejčí-Kejla, Tomanec(Drha)

Branky: 65.Biedermann  - 40.Tomanec
Rozhodci : Lukáš
Diváků : 60, ŽK 4:2, ČK 1:1.

Strážov – Merklín  4 : 0 (2 : 0)

Domácí tým nastupoval proti úspěšnému nováčkovi který po deseti kolech byl jen rozdílem horšího skore na druhém místě tabulky s odhodláním napravit si u diváků pošramocenou reputaci po neúspěšném derby v Dlouhé Vsi. Za s svým cílem , ziskem třech bodů šel od úvodní minuty . Po počáteční převaze která nepřinesla brankový efekt se  rázem diváci dočkali hned dvou rychlých branek v síti hostů. Ve 23.minutě vybojoval téměř ztracený míč  u brankové čáry  hostů  Soušek, odcentroval ho před branku, kde našel náruč brankáře hostů, ale ten mu vypadl a Smolík ho lehce dopravil za jeho záda 1:0. O minutu později z protiútoku zakončil nepříliš razantní střelou , míč opět neudržel brankář Merklína a dobíhající Štěpán Presl zvýšil na 2:0. Ve 35.minutě  po kombinační spolupráci domácích ve středu hřiště+ přišlo rychlé přenesení hry na nabíhajícího Janku, ten prodloužil  do pravé strany na nabíhajícího Štěpána Presla  a jeho střela k tyči našla cestu do sítě hostů v rozpětí dvanácti minut již potřetí. V závěru první půle měli možnost ještě zvýšit Smolík z trestného kopu , ale pálil nad branku a v poslední minutě Janka sám před brankářem hlavičkoval rovněž mimo tyče. I po přestávce dominovala domácí útočná hra proti chaotické neorganizované hře hostů. V 54.minutě dostal přihrávku za obranu Janka ale jeho sólový nájezd na branku hostů stačil nohou  brankář vyrazit. Proti střele Kopeckého z hranice velkého vápna byl ale golman Merklína již bezmocný 4:0. Další možnost skórovat  měl Soušek který naservírovanou přihrávku z pěti metrů poslal nad branku hostů, Jamka opět trefil nohu brankáře a jelikož ani hosté si vyloženou šanci ke skorování nevytvořili, zůstal již stav nezměněn. Vítězství Strážova bylo po jednom z nejlepších předvedených podzimních výkonů z kategorie naprosto zasloužených .

Strážov : Vacek – Michael, Presl P., Paleček, Helm, Vítovec, Smolík, Kopecký, Soušek (82.Koloros P.), Janka, Presl  Š.(71.Čížek)

Branky: 24.,35. Presl Štěpán 2, 23. Smolík, 60.Kopecký

Rozhodci : Klik
Diváků : 120

 

Hradešice - ZČE Plzeň B  5: 2 (1 : 1)

František Melka

 

Hosté v Hradešicích od začátku utkání dokazovali, že mají kvalitní tým a byli to oni, kdo diktoval tempo hry. Vytvořili si také několik velmi dobrých příležitostí, ale domácím se podařilo tyto šance někdy i se štěstím ubránit. Naopak to byli oni, kdo vstřelil první branku zápasu, kdy po rychlém protiútoku dokázal skórovat  Z. Chmelík. Hosté se ale nevzdávali a nadále byli lepším týmem. Srovnat stav utkání se jim podařilo ve 27.min po velké chybě domácí obrany. Pak se hra vyrovnala a žádné velké šance do konce poločasu již nepřišly.

Druhý poločas začal šokem pro domácí, kdy ve 47.min opět neuvěřitelně chybovala jejich obrana a hosté šli velice lacino do vedení. Domácí pak byli ve velkém útlumu, ze kterého je dostala až vyrovnávací branka F. Šaška v 57.minutě. Obrat v zápase nastal v 63.min, kdy se krásně z trestného kopu trefil J. Kopal a poslal domácí do vedení. Od té doby byli domácí lepším týmem a v 75.min zvýšil na rozdíl dvou branek F. Šašek. V 84.min přidal další branku V. Kotiš a domácím se tak podařilo získat v tomto velmi těžkém utkání důležité tři body.

Hradešice :V. Ryba, P. Lávička, M. Hlaváč, T. Vlk, P. Řezáč, J. Kopal, L. Junek,

M. Heimlich /60.min O. Fořt/, Z. Chmelík / 80.min P. Kodýdek/,F.Šašek, V. Hlaváč /46.min V. Kotiš/

Branky : 13.Z. Chmelík, 57.a 75.F. Šašek,63.J. Kopal,84.V. Kotiš - 27.a 47.Strážnický

Rozhodčí: Vizingr,ŽK 2:5

Trenér Hradešic František Melka : "Dnes musím přiznat, že hosté byli zvláště v prvním poločase lepší, jenže při nás stálo trochu štěstí a konečně jsme se také prosadili v koncovce. Problémy jsme dnes měli v obranné řadě, kdy jsme na oba inkasované góly soupeři doslova nahráli. Jinak ale musím klukům poděkovat, že dokázali zvrátit nepříznivý vývoj v utkání. "   

Chlumčany B  - Sv.Hrádek 1:4 (0:2)

Do utkání lépe vstoupili hosté. Již v osmé minutě zúročil přihrávku od Javorské Radek Holeček  1:0. Ve 12.minutě už to bylo 2:0, kdy po samostatné akci  Libora Kutila skóroval opět Radek Holeček. Do konce poločasu  posílení domácí nic nevymysleli  na pozornou obranu Svatoboru. Za zmínku stojí tak jen střela Jánského z 30 metrů do tyče domácí svatyně.

Druhý poločas zastihl hosty nepřipravené, nekoncentrované a domácí toho využili v 50.minutě ke snížení na 1:2. Chlumčanská rezerva vycítila šanci, začali stále častěji útočit, ale hosté měli ostré  brejky . Šance neproměnili R.Holeček, Javorský, Šebesta a Václav Holeček, Přesto se  60.minutě  prosadil dlouhán Šebesta as prostřelil domácího brankaře a opět zvýšil vedení Svatoboru na rozdíl dvou branek.  Hosté utkání ze své režie již nepustili . Při střele Jánského se vyznamenal brankář domácích, ale  v 88.minutě nestačil na individuální akci Václava Holečka, fauloval a z nařízené penalty uzavřel skore zápasu svojí třetí brankou  v tomto duelu Radek Holeček.  

Hrádek : Hanzl, Vomela, Jánský, Milfort, Průša, Javorský, Holeček V., Holeček R., Gabriel, Šebesta, Kutil L. Střídali : Gajdečka, Vrána, Sládek.

Utkání řídil přesný a objektivní  rozhodčí Maroušek.

Diváků :50 

Branky: Usíbr - Holeček 3, Šebesta; ŽK: 4:2; ČK: 1:0

Trenér Svatoboru Hrádek Jindřich Zdeněk : „Čím víc lepíme sestavu, tím víc je mančaft soudržnější a nechá na hřišti  vše co v něm je. Hráli jsme v snad v nejhorším složení které máme k dispozici. Hráči  si uvědomují vážnost situace spojené s umístěním v tabulce , dřou od první do devadesáté minuty, zápas odjezdí  a když dáme branky, hraje se nám pak o mnoho lépe .“

 

Přeštice B -  Ž.Ruda 1:7 (0:4)

David Greiner

Hosté přijeli do Přeštic hlavně odčinit špatnou hru z posledních zápasů,kdy vyhrávali hlavně silou vůle.Od začátku bylo poznat postavení mužstev na hřišti,domácí se snažili držet krok,ale na kombinační hru taženou hlavně po lajnách si nevěděli rady.ve 20.min se trefil Loos,ve 26.po zahraném signálu Hájek 0-2.Běžela 29.min a Bartůněk se trefuje potřetí.A na závěr prvního poločasu hry kočky s myší se po zmatku domácí obrany důrazně trefuje J.Lehečka.Na začátku 2.poločasu Bartůněk vymáchá domácího brankaře z očí do očí na 0-5.V této době se hra vyrovnala ,domácí 2krat zahrozili,ale dělovku z vápna vytahuje kapitán Greiner hlavou i za cenu malého otřesu mozku z brankové čáry,druhou akci odvrací T.Lehečka odkopem do autu.Přesto se domácím podařilo vsítit čestný úspěch Homrem. Běžela 75.min a po nádherné přihrávce Göndora zvyšuje K.Bechyně na 1-6.Jenže nejkrásnější akci zápasu si schoval nejzkušenější hráč na hřišti Jirka Hvězda až na samý závěr.Křižnou přihrávkou z poloviny  
 hřiště našel ve vápně R.Tomana,který nádherný centr proměnil hlavou na konečný výsledek 1-7.Hostům zachytal na výbornou náhradní brankář Patrik Foltýn,ale za předvedený výkon si pochvalu zaslouží celý kolektiv vedený kapitánem Davidem Greinerem.Výhrou i výkonem určitě udělal velikou radost nemocí skolenému hrajícímu trenérovi J.Lehkému.
Branky: Homr - Bartůněk 2, Loos 2, Bechyně, Lehečka, Toman

Diváků : 100 

 

Spoje -  Plzeň Losiná 5:2 (3:1)

Diváků : 40 

Branky: Toman 2, Horník, Krátký, Votava - Tafat, Veleman; ŽK: 1:2

 

Tabulka po 11. kole

 

     1. Železná Ruda   11    8   2  1   30 :  9    26 (  8)

     2. Sl. Plzeň      11    7   2  2   31 : 18    23 (  8)

     3. Merklín        11    7   2  2   22 : 14    23 (  5)

     4. Dlouhá Ves     11    5   3  3   24 : 21    18 (  0)

     5. Hradešice      11    5   2  4   17 : 14    17 (  2)

     6. Strážov        11    5   2  4   22 : 29    17 ( -1)

     7. ZČE Plzeň B    11    4   4  3   29 : 24    16 ( -2)

     8. Mochtín        11    4   3  4   19 : 11    15 ( -3)

     9. Hrádek         11    4   2  5   14 : 18    14 ( -4)

    10. Losiná         11    3   4  4   21 : 22    13 ( -2)

    11. Zichovice      11    3   3  5   22 : 20    12 ( -3)

    12. Švihov         11    2   3  6   25 : 25     9 ( -6)

    13. Přeštice B     11    1   5  5   13 : 25     8 ( -7)

    14. Chlumčany B    11    0   1 10    5 : 44     1 (-14)





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku