Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B 22 . kolo : 21.-22.5.

1.  B   T Ř Í D A – skupina B

 

STRÁŽOV SE KONEČNĚ DOČKAL

 

V Měčíně se hrálo derby ve kterém do té doby domácí poslední tým tabulky hostil nováčka soutěže ze Žichovice.  Po prohraném první poločase  domácí  zmobilizovali všechny síly k tomu aby zvrátili výsledek ve svůj prospěch. Domácí diváci se tak dočkali první letošního a v pořadí teprve třetího vítězství  Měčína v tomto soutěžním ročníku. Odpoutáním ode dna tabulky vstoupla Měčínu šance na  záchranu. Bezprostřední ohrožení stále trvá a to samé  platí i o béčku TJ Sušice. To  mělo těžkou úlohu na hřišti třetího  týmu tabulky v Plzni a vrátilo se s prázdnou. V pošumavském derby  Strážov – Mochtín bylo ve Strážově veselo. Domácí diváci se konečně dočkali , když tento duel skončil pro jejich barvy prvním jarním vítězstvím! Méně radosti bylo v Hradešicích kde byli domácí smutní z prohry s Nepomukem kterému tímto neúspěchem přenechali první místo .

 

 

Měčín-Žichovice  2 : 1 (0 : 1)

Václav Havlík

Domácí v dalším kole záchranářských prací začali tradičně dobře.Hováček ze Žichovic však nezůstal pozadu a tak bylo k vidění 15 minut svižného fotbalu.Pak musel odstoupit pro zranění třísel domácí Fiala,Frič a Němec dokázali 3x zahodit z "malého vápna" a hosté přebrali iniciativu.Nejprve jejich brejk zastavil faulem Krotký za cenu ŽK,ale ve 28.minutě už prohození na Lávičku vyšlo 0:1.

 Po změně stran  křeč domácích pokračovala,hosté byli fotbalovější,ale do šancí se nedostali.V 59.minutě prošel po pravé straně domácí Frič a z jeho centru Kodýtek opakovanou ranou prostřelil hostujícího brankaře Němce.Žichovičtí zvýšili tlak a domácí obrana si v 65.minutě opět vybrala slabou chvilku.Nepřesnou rozehrávku zachraňoval dalším faulem Krotký a uviděl ČK.Místo něho se stáhl do obrany Němec a úspěšně dirigoval domácí defenzívu.Hosté se neprosadili,naopak brejk Kučery v 82.minutě  zastavili  faulem v pokutovém území a Kodýtek z pokutového kopu zajistil domácím tolik potřebné body.

Branky : 2 Kodýtek - Lávička

Rozhodčí : Kohout
Diváků : 80, ŽK 4:3, ČK 1:0 (Krotký Zdeněk)
Sestavy:
Měčín:
Šimek-Vlček,Krotký,Nemec,Votípka,-Kučera,Fiala/20.Kroupa/Kodýtek,Korčík/ 60.Slais/-Tykal,Frič.
Žichovice:Němec,Turek,Chalupný,Šiška,Roušar,Bernard,Švehla,Zdeněk,Lávička,Šimanovský,Frýda

 

Hrádek - Švihov 5:1 (3:0)

Hra v poli byla vyrovnaná  a o výhře domácích  rozhodla lepší kombinační hra.  V 15.minutě se po přihrávce Radka Holečka prosadil Prexl. Ve 25.minutě po dlouhém centru a přes dva protihráčce prostřelil brankáře hostů Libor Kutil. Ve 40.minutě po uličce od Radka Holečka upravil na 3:0 Štěpán Javorský. V 55.minutě po nepřímém kopu Gajdečky  zvýšil hlavou Milfort a v 70.minutě  po chybné rozehrávce obrany hostů do prázdné branky Adamec dal pátý gól domácích. Hosté snížili v 90.minutě  Kudjakem na konečných 5:1.

Sestava Svatoboru : Hanzl, Kul(30.Průša Pavel), Pitel, Milfort, Gajdečka, Javorský, Holeček R,(55.Juřina), Kutil L.,Prexl, kutil J.(70.Moravec), Adamec.

Diváků : 100  , ŽK 1:1.

Branky: Adamec, Javorský, Kutil, Milfort, Presl - Kudjak

 

 

Trenér domácích Jindřich Zdeněk : „Po ostudné porážce v Žichopvicích  se mužstvo dalo trochu dohromady a zabojovalo. Zraněných hráčů přibývá a při velmi úzkém kádru hráčů  si přejeme aby již byl konec tohoto soutěžního ročníku.“

 

 

Spoje Plzeň -  Sušice B 3:1 (1:0)

Třikrát  v tomto soutěžním ročníku se béčko TJ Sušice vracelo  s body ze hřišť soupeře. K podzimní remíze v Chlumčanech  a výhře ve Strážově  a jarním překvapivém zisku třech bodů v Nepomuku se další překvapení nekonalo. Domácí třetí tým tabulky potvrdil roli favorita a body zůstaly na jeho hřišti.

Diváků : 20  , ŽK 4:1.

Branky: Krátký 2, Schuster – Kadlec

 

Strážov - Mochtín 3 : 1 (0 : 0)

 

Úvodní minuty patřili domácím . Ti z ní vytěžili trestný kop  zahrávaný Mayerem se kterým si brankář hostů Rajtmajer poradil a průnik Smolíka který ve snaze přehodit brankáře přehodil o mochtínskou branku. Hosté se s přibývajícím časem osmělili a byli častěji u míče. Dostávali se na dostřel Javorského branky. Střela Pláničky  neměla přesnost, tvrdá rána z kopačky Nováka  mířila mimo levou tyč domácí branky a Plánička nebyl přesný v zakončení ani po ideálním uvolnění Jarabicou.  Ve 29.minutě o sobě dal poprvé znát kanonýr III.třídy za domácí B tým Václav Janda po pasu od Majera  byl v souboji s Rajtmajerem úspěšnější gólman hostů. Ve 44.minutě měli domácí největší šanci první půle. Helm vybojoval míč , vyslal dlouhý centrovaný míč na Mayera který postupoval středem hřiště na branku hostů, ale v době kdy se odhodlal vystřelit proti vybíhajícímu brankáři mu jeho střelu zblokoval Petr Švátora.

Po přestávce hosté rozehrávali ve 49.minutě trestný kop, ale  sním si brankář Javorský hravě poradil. Utkání se blížilo v do druhé patnáctiminutovky této části zápasu ve které se odehrálo vše podstatné co rozhodlo o konečném výsledku.  V 57.minutě uviděl za hrubé nesportovní chování vyloučen  mochtínský Novák který do té doby patřil k největším nebezpečím domácí svatyně. Přesto byli v 61.minutě  hosté blízko ke skórování, ale ke štěstí domácích  skončila  hlavička Podráského na tyči. Z protiútoku byl úspěšnější domácí kanonýr Broňa Mayer,který hlavičkoval přesně a míč poslal do sítě hostů. V tu chvíli se rozjásali domácí diváci kteří do dlouhé době  si mohli  zaburácet při brance v síti soupeře. To ještě nečekali, že si tuto radost zopakují  o tři minuty později znovu. Po faulu na Jandu byla poskytnuta výhoda, k míči se dostal na hranici velkého vápna Smolík, ten ideálně prodloužil na nabíhajícího Souška a jeho  krásná  střela znamenala zvýšení  na 2:0. V 68.minutě  pálí v 18 metrů Čížek těsně vedle pravé tyče  Rajtmajerovy branky. Osud hostů byl zpečetěn v  72.minutě. Václav Janda  dostal krásnou přihrávku do běhu a podle vybíhajícího brankáře poslal míč po třetí do mochtínské  branky. V 76.minutě se dočkali i hosté kteří využili po faulu Michela výhody penalty a Kopecký snížil na  konečných 3:1. V 82.minutě se ještě vyznamenal Javorský který vyrazil nebezpečnou střelu hostů na rohový kop a to již bylo z tohoto zajímavého a slušně hraného derby vše.

Rozhodčí: Krutina Radek Diváků: 165
Branky: 62. Mayer Bronislav, 66. Soušek, 72. Janda Václav - 77. Kopecký

Sestavy :

Strážov – Javorský, Michel, Paleček, Helm, Presl P., Soušek(73.Kalista) , Mayer, Vítovec(87.Čermák), Čížek, Smolík, Janda V.(73.Vacík)

Mochtín – Rajtmajer, Jarabica, Bejvl, Podraský, Troch(72.Švátora J.), Dolejš , Kopecký, Plánička, Valečka, Novák, Švátora P.

 

 

Hrající kouč Strážova  Petr Presl :

„Konečně mohu být spokojen a myslím si že i naši diváci. Po určitých změnách v sestavě jsem získali důležité tři body. První jarní vítězství bylo zasloužené, neboť jsme měli větší hlad po úspěchu než soupeř.  Vsadil jsem na zkušenost Čížka který dobře dirigoval obranu i  na Václava Jandu v útoku a určitě to bylo pro  tým dobře . Stenjě  tak i v závěru zařazení dvou dorostenců prospělo všem. Kluci tentokráte hráli srdcem, bojovali a proto bych jim chtěl za jejich výkon poděkovat. Doufám , že ve zbývajících jarních zápasech vystřídá sérii bezbrankových výsledků také radost v gólů v sítí soupeřů.“

 

 

Hradešice - Nepomuk 1 : 3 (0 : 2)

František Melka

Domácí nevstoupili do důležitého zápasu vůbec špatně, byli aktivnější a vytvořili si i slibné šance. Tu největší proměnil v 10.min Z. Chmelík, ovšem branka nebyla uznána pro postavení mimo hru. Od té doby byli hosté lepší, ovládli střed hřiště a domácí se museli jen bránit narůstajícímu tlaku hostů. Ti se ujali vedení ve 23.min, kdy z hranice pokutového území pěkně vystřelil hostující Mašek a brankář domácích už nestačil reagovat. Hosté pak měli nadále herní převahu a na domácích hráčích bylo vidět, že jsou vývojem zápasu zaskočeni. Stav zápasu se mohl měnit ve 30.min, kdy se pěkně uvolnil domácí V. Hlaváč, ale jeho pěknou střelu dokázal brankář hostů zázračně vyrazit na rohový kop. Další pohroma pro domácí přišla ve 45.min, kdy se po pěkné fotbalové akci prosadil hostující Martínek a nedal brankáři šanci. Vzápětí mohl snížit domácí K. Pivnička, ale branku ve vyložené šanci přestřelil.

Do druhého poločasu nastoupili domácí aktivně, vytvořili si územní převahu a jejich tlak ještě narostl v 55.min, kdy se pro nesportovní chování nechal vyloučit hostující Černý. V té době se hosté jen bránili, ale domácí nedokázali řadu velmi dobrých šancí proměnit. Ve vyložené šanci se postupně ocitl 2x V. Hlaváč, T. Vlk, M. Florián, ale snížit se domácím podařilo až v 85.min, kdy se po závaru před brankou nejlépe orientoval domácí K. Pivnička. Domácí to ještě zkusili, ale jejich naděje uhasly v 90.min, kdy po sporné situaci zvýšil hostující Slach a následně byl za nesportovní chování vyloučen domácí M. Florián.

Branky – 85.K. Pivnička - 23. Mašek, 45.Martínek, 90. Slach

Rozhodčí – Legát, Urban, Šlauf, ŽK  2:6, ČK  1:1 (Florián, Černý)

Sestava domácích-V. Ryba, P. Lávička, M. Hlaváč, T. Vlk, L. Vaněček, J. Kopal, F. Šašek, M. Heimlich/85.min V. Kotiš/, Z. Chmelík/35.min M. Florián/, V. Hlaváč, K. Pivnička

 

Trenér Hradešic František Melka :

„Jestliže jsem na podzim po zápase v Nepomuku říkal, že nás porazila fotbalová kvalita, dnes to musím bohužel opakovat. Na fotbalisty jako je Mašek, je radost se dívat a nám bohužel taková osobnost v týmu chybí. Rozdíl mezi oběma mužstvy je hlavně ve zkušenosti ve chvílích, kdy se rozhoduje zápas a zatím co my jsme dnes nedokázali ani v těch nejvyloženějších šancích uspět, soupeř si dokázal vždy zachovat chladnou hlavu a své šance dokázal proměnit. Celkově si myslím, že zápas byl kvalitní, k čemuž přispěli i tři delegovaní rozhodčí.“

 

 

Chlumčany B Dlouhá Ves 2:1 (2:0)

Martin Krůs

Utkání začalo ve svižném tempu a postupem času dostávalo mužstvo hostí domácí pod tlak . Chlumčany  B posíleny o nějaké hráče z A mužstva hrozily z nebezpečných brejků.

V 16.minutě  při jednom brejků  podběhl centrovaný míč gólman hostů do malého vápna kde Gleisner pohodlně dorazil míč za jeho záda.

Hosté se nevzdali a zahrozili několika nebezpečnými protiútoky a z nich vyložené šance cestu mezi tyče branky domácích nenašly . A tak přišel trest,  kdy samostatnou akci domácích zastavil Sádlík jen za cenu faulu. Kopala se penalta a z ní zvýšil Duda na 2:0.

Druhá půle začala opět tlakem hostí, ale nedůraz před brankou domácích a snad i  větší klid při zakončení chyběl hráčům hostí k tomu aby skórovali. Domácí byli nebezpečí z brejků , ale také oni byly s koncovkou na štíru. V 85.minutě protrli hosté smůlu a po rohovém kopu pět minut před koncem snížili, ale na další branku která by měla bodovou hodnotu jim již nezbyl čas.

Sestava D.Ves : Sádlík-Šebelík,Šperl,Rovňan R.,Novák(Valvoda),-Krůs,Rovňan D.Hubený,  Čavoj,-Krejčí,Tomanec (Kopačka)

Diváků :100, ŽK 3:3  

Branky: Duda, Gleisner - Krůs.

Tabulka

===================================================================

     1. Nepomuk            22   13   4  5   52 : 29    43 ( 10)

     2. Hradešice          22   11   7  4   38 : 16    40 (  7)

     3. Slovan Plzeň       22   12   3  7   43 : 30    39 (  6)

     4. Losiná             22   10   6  6   47 : 38    36 (  3)

     5. Strážov            22    9   7  6   37 : 21    34 (  1)

     6. Mochtín            22    9   6  7   39 : 31    33 (  0)

     7. Švihov             22   10   3  9   46 : 48    33 (  0)

     8. Hrádek             22    9   4  9   34 : 30    31 ( -2)

     9. Žichovice          22    8   6  8   34 : 31    30 ( -3)

    10. Dlouhá Ves         22    7   5 10   35 : 37    26 ( -7)

    11. Chlumčany B        22    5   8  9   23 : 40    23 (-10)

    12. Sušice   B         22    7   1 14   25 : 49    22 (-11)

    13. Měčín              22    5   5 12   29 : 55    20 (-13)

    14. Plzeň - Letná      22    5   3 14   24 : 51    18 (-15)

===================================================================

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku