Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída – sk. B 20.kolo : 7. – 8.5.

1.  B   T Ř Í D A – skupina B

 

Vítězné derby ponechalo Hradešice na čele  tabulky

 

1.B třída se o víkendu o poločasové přestávce přehoupla do své druhé poloviny. Do konce nyní zbývá šest kol která dají definitivní odpověď na otázku kdo postoupí a kdo se z krajskou soutěží minimálně na rok rozloučí. Největší šance na postup se rýsuje pro Hradešice. Je jen  otázkou zda se jim podaří zvládnout lépe závěr jarní části než tomu bylo v minulém ročníku. V lepší závěr doufají také týmy které bojují o záchranu. Doma si konečně vítězstvím polepšila TJ Sušice B, naopak prohrou s Nepomukem si situaci ještě více zkomplikoval Měčín. Na první jarní vítězství stále čeká Strážov. Úspěšné byly oba týmy se Sušicka  které hrály v Plzni. Dlouhá Ves z Letné přivezla tři body a kombinované Žichovice  nečekaně bodovaly na Slovanu.

 

 

Měčín – Nepomuk  1 : 5 (0 : 2)

Havlík Václav
Domácí po dobrém výkonu v Dl.Vsi,zahájili proti favoritu zostra.20 minut nepustili Nepomuk na dostřel Šimka ,ale sami zahazovali co se dalo.Frič ani Němec nedokázali zakončit svoje brejky a střelu Kodýtka vytáhl nepomucký Baroch.Hosté si za celý poločas nevypracovali nic a přesto odcházeli do kabin za stavu 0-2,když v 27.minutě Slach a ve 39.minutě Herout předvedli po nepřesné rozehrávce domácí obrany jak se nabídnuté šance proměňují.
  Po změně stran se domácí pokusili o zvrat a ve 49.minutě krásně snížil hlavou Vlček 1-2.Odkrytá domácí obrana však pokračovala v nepřesných rozehrávkách a už v 54.minutě ji potrestal Mašek 1-3.Domácí se nevzdali,dál se tlačili na dostřel výborného Barocha,ale smolař Frič nejprve přehodil Barocha mimo branku a za chvíli nedokázal dopravit do sítě míč ze dvou kroků.V závěru opět přišla lekce v proměňování a v 87. minutě si pohrál Slach s domácími obránci 1-4.V 90.minutě uzavřel skóre zápasu střídající Machek přesnou střelou z hranice pokutového území.
Branky  : Vlček – Slach 2, Herout, Mašek, Machek
Rozhodci : Liškutin
Diváků : 80, ŽK 3:5.
Sestavy :
Sestava Měčín :  Šimek, Tykal,Krotký,Korčík/od 46.minuty Tureček/,Votípka-Kučera, Němec, Kodýtek,Vlček-Frič/od 75.minuty Šlais/,Fiala

 

Slovan Plzeň – Žichovice  1 : 1 (1 : 1) 

Hosté přijeli do Plzně k utkání s horkým favoritem na postup domácím Slovanem s patřičným respektem který ještě umocňovala nepřítomnost pěti hráčů základní sestavy. Žichovice musely sáhnout i na použití třetího brankáře . Do branky musel nastoupit po delší odmlce Doubek a patřil v průběhu zápasu mezi opory hostů. Ti začali opatrně, staženi hluboce do defenzívy. Domácí z herní převahy prvních třicet minut nic nevytěžili. Po půlhodině hry se ale dočkali, když po rozehraném trestném kopu se k míči dostal před brankou hostů Toman a ten z bezprostřední blízkosti skóroval. Základem pozdějšího úspěšného výsledku byla pro hosty 38.minuta kdy se podařilo Šimanovskému střelou z 18 metrů kterou vymetl pavučiny v brance domácích  vyrovnat. Po přestávce  začali hosté odvážněji a v úvodní části II.půle měli optickou převahu a vytvořili si výbornou šanci ,kdy   Šimanovský se snažil lobovaným  míč přelstít  brankáře Krečmara. Ten mu však jeho úmysl vystihl a  v poslední chvíli  velké nebezpečí pro jeho svatyni odvrátil. Domácí s blížícím závěrem zmobilizovali všechny síly, vytvořili si tlak, ale  tomu obrana hostů odolala a odměnou jim za jejich obětavý výkon byl zisk cenného bodu.

Branky : 30. Toman – 38. Šimanovský

Rozhodčí : Lukáš

Diváků : 40, ŽK 2:2
Sestava Žichovice : Doubek,  Rouša,  Rurek,  Zdeněk,  Bernard,  Frýda,  Vítek, Chalupný, Šimanovský, Brož(88.Švehla).

 

 

 

Plzeň Letná – Dlouhá Ves   0 : 3  (0 : 2) 

Martin Krůs

Hosté začali dobrou kombinační hrou a dostávali se poměrně často do dobrých šancí, ale chybělo přesnější zakončení. Domácí se snažili spíše nakopávanými míči dostat za obranu hostí, ale na kluzkém povrchu to šlo velmi těžko. Po prvním poločase se šlo do kabin za bezbrankového stavu .

Druhý poločas začali lépe hosté, když centr Čavoje proletěl pokutovým  územím až na zadní tyč kde ho do brány dorazil Krůs. Tento gól hosty vybudil ještě k větší aktivitě. Po přihrávce Hubeného se ocitl sám v pokutovém území Dušan  Rovňan , ten  měl dostatek  času k tomu,  aby dělovkou pod břevno prostřelil domácího brankáře. Po tomto góle domácí hru  ještě více otevřeli a mužstvo hostí se dostávalo daleko snadněji  před jejich branku. Po krásné akci kdy vyslal Dušan Rovňan  Krejčího do brejku, následovala nezištná   přihrávka na  lépe postaveného Čavoje  a rozvlnila se síť domácí branky již potřetí. Výsledek 0:3 pro Tatran  se již nezměnil. 

Sestava Tatranu D.Ves: Beránek P.-Šebelík,Šperl,Rovňan R.,Novák-Krůs,Beránek J  (Valvoda),  Rovňan D.Hubený-Čavoj,Krejčí

Branky : Krůs, D.Rovňan, Čavoj.

Diváků : 50, ŽK 2:1.

 

 

Hrádek -  Losiná  2 : 2 (0 : 1)

V 15.minutě využili hosté zaváhání domácí obrany a ujali se vedení když vedoucí gól dal Janout.  Hra Hrádku postrádala přesnost  a tím i lepší zakončení. Na začátku  druhé půle Losiná zvýšila v 50.minutě Tafatem náskok na rozdíl dvou branek. Domácí začali více bojovat, zpřesnili přihrávky a začalo se herně více prosazovat. V 60.minutě  byl faulován Adamec  a z nařízeného pokutového kopu Libor Kutil snížil na 1:2.  Domácí ještě přidali, hosté si často museli pomáhat nedovolenými zákroky a po jednom z nich  se  proti nim kopala druhá penalta . Jejím exekutorem byl  v 75.minutě opět L.Kutil a byl znovu úspěšný 2:2. I před další dvě slibné gólové příležitosti  kdy střela Gajdečky z trestného kopu se míč otřel o tyč branky Losiné a při následné porážečce jich chyběly síly a střela skončila v náručí brankáře se stav zápasu nezměnil.

Branky : Kutil L. 2(obě z PK) – Janout, Tafat

Rozhodčí : Holeček

Diváků : 90, ŽK 4:2.

Sestava Svatoboru : Sládek, Průša Petr(15.Vojta V.), Pytel, Milford, Gajdečka, Jiřina, Holeček, Kutil L., Javorský(75.Prexa), Kutil Jiří, Adamec(85.Průša Pavel).

 

Jindřich Zdeněk – trenér Svatoboru Hrádek :

„Spravedlivá dělba bodů. Myslím si, že hlavně za  zvýšené úsilí ve druhém poločase jsme po zásluze byli odměněni bodem. Hosté se představili jako nenápadný , velice bojovný celek který i na hřištích soupeřů je nepříjemný hrou  na tři útočníky. Hraje důrazně , tvrdě a to často soupeře hodně bolí . I přes dvě penalty ještě nebyly některé zákroky dostatečně potrestány. V součastné době nemáme  z důvodu zranění dostatek  hráčů   na doplnění v sestavě  podle mých představ. A tak například útočník  z béčka Vojta Václav  musel celý zápas hrát obránce,  další z béčka Javorský musel odehrát tři čtvrtiny utkání . Za takovéhoto stavu jsem s výsledkem i výkonem hráčům spokojen.“

 

 

 

 

Hradešice – Mochtín 3 : 0 (2:0)

František Melka

Domácí si byli vědomi důležitosti tohoto zápasu a od začátku utkání šli za vítězstvím. Hráli dobře kombinačně a již v 15.min se ujali vedení, kdy se po rozehrání přímého volného kopu nejlépe před brankou orientoval Z. Chmelík a poslal domácí do vedení. Hosté mohli srovnat stav zápasu o pět minut později, ovšem branka jim nebyla uznána pro postavení mimo hru. Ve 30.min  se dokázal prosadit opět Z. Chmelík, který využil krásné křižné přihrávky od V. Hlaváče a poslal domácí do dvoubrankového vedení. Ústřední postavou zápasu byl Z. Chmelík , který o chvilku později nepovedeným odkopem ohrozil také branku domácích, ovšem brankář V. Ryba dokázal míč směřující do jeho branky vytěsnit na rohový kop.

Ve druhém poločasu už hra nedosáhla takové úrovně, domácí si hlídali vedení a čekali na případné brejky do otevřené obrany hostů. V 60.min předvedli bratři Hlaváčové akci na jeden dotek a v koncovce se nemýlil starší Václav, který nedal brankáři hostů šanci. V 70.min mohli hosté korigovat výsledek, kdy dobře rozehráli volný přímý kop, ovšem brankář V. Ryba  předvedl jeden ze svých výborných zákroků a střelu směřující do šibenice dokázal vyrazit na rohový kop. O chvilku později prošel pěkně mezi stopery hostů L. Junek, ale také jeho střelu dokázal brankář hostů zlikvidovat. Zápas už se pak jen dohrával a domácí si tak zaslouženě připsali do tabulky velmi důležité tři body.

Rozhodčí : Hájek, ŽK 4:4.

Branky :15.,30. Z. Chmelík, 60.V. Hlaváč

Sestava domácích :V. Ryba, L. Vaněček, M. Hlaváč, T. Vlk, P. Řezáč, M. Heimlich,

F. Šašek, Z. Chmelík/75.min J. Gabriel/,  L. Junek/85.min V. Melka/,V. Hlaváč/65.min V. Kotiš/, K Pivnička

 

Trenér Hradešic František Melka :

„Před velmi důležitým zápasem jsme museli z důvodu zranění čtyř  hráčů základní sestavy zařadit do tohoto derby kluky kteří tvoří širší kádr A týmu. Na hřišti to ale znát nebylo a kluci „z lavičky“  dokázali své spoluhráče velmi dobře zaskočit. První poločas byl z naší strany velmi dobrý, dokázali jsme soupeře přehrát a vstřelit dvě branky. Ve druhém jsme se zaměřili na udržení náskoku a to se nám podařilo.“      

 

 

 

Strážov – Chlumčany B   0 : 0

Čekání domácích  na první jarní vítězství  se odkládá. Ani v souboji o záchranu hrajícími hosty z Chlumčan nedokázali naplnit očekávání svých příznivců. Jediným nebezpečím pro  

branku  soupeře bylo opět jen ze strany strážcovského kanonýra Broňka Mayera. Tomu dvakrát v rozhodujícím okamžiku chyběl ke skórování krůček a jednou jeho šanci vychytal gólman hostů . Z fotbalové výkonnostní šesti domácích lze jen vyzdvihnout výkon nestárnoucího Karla Kreibicha který měl v nohách dopolední utkání v Chanovicích za béčko a odpoledne vynikal  bojovností a důrazem i mezi daleko mladšími spoluhráči v áčku.

Sestava domácích : Javorský – Michel, Kreibich, Helm, Paleček, Vítovec(46.Vacík), Smolík, Soušek, Mayer, Čížek, Presl Š.(46.Janda)

Diváků : 120., ŽK 2:2.

Rozhodčí : Hejnar.

Hrající trenér Strážova Petr Presl tentokráte přihlížel utkání z lavičky kam musel usednout z důvodu zranění. Spolu s nemocným Jankou mužstvu chyběl a jeho pocity po utkán í nebyly zrovna radostné :

„ Myslím si, že Karel Kreibich odehrál za mně velmi dobrý zápas  a ukázal všem přístup k utkání. Jemu nechybělo to co chybělo většině spoluhráčů, to je bojovnost, nasazení , hrát srdíčkem . Top divák pozná a dokáže ocenit  přestože neuvidí branky. My jsme je zapomněli dávat , uhráli jsme sice další jarní nulu v obraně, ale nuloví jsme zůstali i v útoku a to není pro nás dobré vysvědčení“.

 

Sušice B – Švihov  2 : 1 (2 : 0)

Utkání rozdílných poločasů. První polovina zápasu byla v režii domácích . Hosté v něm zklamali očekávání a domácím dovolili  vytvořit si slibný dvoubrankový náskok. Ve 30.minutě zatáhl míč Šlajs k rohovému  praporku přihrál  na hranici velkého vápna Kotrbovi,  ten prostrčil do pokutového území  Staňkovi, střelu zblokovala obrana , k odraženému míči se dostal Šimeček a nekompromisně prostřelil švihovskou obranu i brankáře 1:0. Ve 37.pohledná  útočná akce domácích založená Šimečkem , vyměnil si míč s červeným , Šimeček uvolnil Šlajse  a jeho souboj s brankářem Trávou vyhrál gólman hostů.Ve 39.minutě to Sušici již vyšlo po druhé. Ze  vzdálenosti 23 metrů rozehrával trestný kop Staněk a jeho střílený  centr a aniž se ho někdo dotkl prošel až do švihovské branky 2:0. Hosté poprvé zahrozili tři minuty před přestávkou kdy z ideální pozice střílel  kapitán Kudjak, Kodýdek míč vyrazil na hranici velkého vápna k Brožovi a i jeho střelu Kodýdek dokázal úspěšně zlikvidovat. Do druhé půle vstoupil lépe Švihov, začal se lépe pohybovat, rychlými krátkými přihrávkami se dostával před zálohu domácích a  tím i na dostřel Kodýtkovy branky. První vážná akce po hlavičce Bešty ještě skončila ke štěstí sušické rezervy vedle. V 62.minutě potrestal chybu obrany domácích tentokráte Bešta daleko lépe a jeho hlavička skončila v Kodýtkově síti 2:1.  Tato kontaktní branka dostala hosty do sedla . Dokázali si vytvořit velký tlak a domácí byli v této fázi hry zralí na ručník. V 65.minutě  se podařilo Švihovu vyrovnat, ale rozhodčí jí pro ofsajd neuznal. Hosté měli další šance ale domácí gólman Kodýdek se překonával a žádný míč již za svoje záda nepustil. V závěru již hostům kteří hráli bez střídání docházeli síly a to nahrálo Sušici k tomu, aby svoje těsné vítězství uhájila.

Branky : 30.Šimeček, 39.Staněk – 62. Bešta

Diváků : 30, ŽK 1:3.

Rozhodčí : Duchek

Sestavy

Sušice : Kodýdek -  Šimeček(90.Vávra), Kotrba, Vaněk, Červený, Dolejší, Blažek, Brabec (4.Kadlec), Staněk(77.Rada), Podlipský, Šlajs.

Švihov : Tráva – Zazvonil, Kudjak, Flug, Jílekm Ducehk, Lecjaks, Bešta, Brož, Havlíček, Čížek.

 

Tabulka – 1. B  TŘÍDA      po 20 .kole

===================================================================

     1. Hradešice          20   11   6  3   34 : 10    39 (  9)

     2. Nepomuk            20   11   4  5   44 : 27    37 (  7)

     3. Slovan Plzeň       20   11   3  6   40 : 26    36 (  6)

     4. Mochtín            20    9   5  6   38 : 28    32 (  2)

     5. Strážov            20    8   7  5   34 : 19    31 (  1)

     6. Losiná             20    8   6  6   39 : 33    30 (  0)

     7. Švihov             20    9   3  8   42 : 43    30 (  0)

     8. Hrádek             20    8   4  8   29 : 26    28 ( -2)

     9. Žichovice          20    7   6  7   30 : 29    27 ( -3)

    10. Dlouhá Ves         20    7   4  9   31 : 31    25 ( -5)

    11. Chlumčany B        20    4   7  9   20 : 39    19 (-11)

    12. Sušice   B         20    6   1 13   23 : 46    19 (-11)

    13. Plzeň - Letná      20    5   3 12   20 : 42    18 (-12)

    14. Měčín              20    4   5 11   25 : 50    17 (-13)

 

Výsledky :

 

       Strážov           - Chlumčany B     0 :  0  (  0 :   0)    

       Hradešice         - Mochtín         3 :  0  (  2 :   0)    

   Plzeň - Letná     - Dlouhá Ves      0 :  3  (  0 :   2)

   Měčín             - Nepomuk         1 :  5  (  0 :   2)

   Hrádek            - Losiná          2 :  2  (  0 :   1)

   Slovan Plzeň      - Žichovice       1 :  1  (  1 :   1)

   Sušice   B        - Švihov          2 :  1  (  2 :   0)

===================================================================





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku