Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída – sk. B 18.kolo : 23.-24.4.

1.  B   T Ř Í D A – skupina B

 

 

1.B TŘÍDA MÁ NOVÉHO LÍDRA TABULKY

 

Skupina B  1.B třídy je více méně rozšířeným okresním přeborem ve kterém hraje osm týmů Pošumaví proti dalším pěti kolektivům z jiných okresů. Úroveň některých jejich utkání zaostávají za myšlenkou, že se jedná o krajskou soutěž . Jedním z nich bylo utkání dvou týmů z čela tabulky ve Strážově kde nemohl být spokojeni ani diváci kteří viděli fotbalový odvar a další bezbrankovou remízu domácích fotbalistů . Spokojeni snad mohou být se ziskem bodu hosté z Hradešic který je vynesl do čela tabulky. Výkonem ale zdaleka nepřesvědčili, o to že ze hřiště odchází nový lídr tabulky. Daleko spokojenější byli diváci ve Švihově kteří viděli nejen výhru domácích, ale viděli fotbal a na ten je pro ně znovu pozvánkou do  ochozů švihovského hřiště.I přes prohru domácích hráčů  byla dobrá úroveň utkání v Sušici.  S cílem přivést si tři body odjížděl Mochtín do Měčína a poslední tým tabulky mu tento záměr umožnil naplnit.

 

 

Měčín – Mochtín  0 : 5 (0 : 1)

Domácí v důležitém a v téměř klíčovém utkání výsledkem své příznivce zklamali  a značně si zkomplikovali případné své další působení v této soutěži.  Nepříjemnou prohru nastartovali sami již v samém úvodu, kdy v první minutě využil mochtínský Dolejš nedorozumění v jich obraně a dal vedoucí branku tohoto derby. Pro další vývoj zápasu byly hned následující minuty kdy domácí mohli obrátit výsledek, ale jen smůla byla na vině , že se to nepodařilo. Ve 4.minutě Tykal trefil břevno a v 10.minutě akci Tykala dorážku Kodýtka stačil obránce Mochtína na poslední chvíli odvrátit z brankové čáry. V dalším průběhu se hrál otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Snaha domácích vyrovnat  kýžený střelecký úspěch nepřinesla a tak to byli hosté kteří deset minut po zahájení druhé půle zvýšili  Švátora na 0:2.   Odpor domácích zlomil svým druhým gólem Dolejš a závěr vyzněl pro domácí krutě v podobě nepříjemného debaklu.V 83.minutě po zaváhání měčínské obrany na 0:4  zvýšil Plánička  tentýž hráč udělal v 88.minutě  po rychlém brejku  definitivní tečku za nečekaným brankovým vývoj tohoto duelu. 

Rozhodčí : Waltr, Diváků : 50, ŽK 2:2.

Branky : 1. a 80. Dolejš  , 55. Švátora,  83. a  88.Plánička.

Sestava hostů : Rajtmajer – Smolík, Bejvl, Podraským Troch, Dolejš, Cihlář, Kopecký(70.Horejš), Černý (25.Valečka), Novák, Švátora(60.Plánička).

 

Trenér Mochtína  Miroslav Lepší :   Do Měčína jsme odjížděli  s jasným cílem získat plný počet bodů . Naši hráči k utkání přistoupili zodpovědně a udělali tak další krok k tomu, abychom neztratili kontakt s nejlepšími celky  tabulky. Jen mne mrzí, že jsme ztratili v Měčíně jednoho z našich nejplatnějších hráčů Černého, který nám bude z důvodu vážného zranění chybět. Ještě jsme neřekli své poslední slovo do umístění na čele tabulky a chceme pro to udělat v dalších zápasech maximum.“.

 

 

Švihov    - Žichovice              1 :  0  (  0 :   0)    

O výsledku  oboustranně pěkného utkání rozhodla 62.minuta kdy z trestného kopu trefil Kudják šibenici žichovické branky. Domácí tak proměnili jedinou z dalších vytvořených šancí.

Branka: 62.Kudják
Rozhodci : Velíšek
Diváků : 150, ŽK 4:1
Sestava domácích :  Valeš-Zadražil,Kudják,Beránek(46.Čížek), Jílek,Špatenka,Lecjaks, Bešta, Havlíček,Duchek(37.Vrba),Pflug(70.Turoň)

Diváků : 150.

 

Hrádek  - Dlouhá Ves             0 :  1  (  0 :   0)   

Utkání těchto soupeřů má vždy náboj derby.Hosté bez své opory Dušana Rovňana, domácí se čtyřmi hráči se zdravotními problémy. Hosté byli bojovnější, ale bez brankových příležitostí na obou stranách . V 50.minutě se hosté ujali po kopu z rohu vedení a to  domácí přibrzdilo  v jejich  očekávaném náporu. Ten přišel až v posledních dvaceti minutách, kdy se zbytek zápasu odehrával v režii domácích. Těm ale chyběl klid a také topit potřebné štěstí aby docílili kýžené branky. Tu nepřinesla ani 85.minuta kdy domácí nevyužili  výhody pokutového kopu  R.Holečkem za faul hostů ve vlastním pokutovém území.

Rozhodčí : Rubáš

Diváci: 200

Sestava Hrádku : Hanzl, Průša P., Pytel, Milford, Hanč, Jiřina, Holeček R.,Kutil L., Průša Petr(42.Javorský Š., 50.Šebesta), Kutil, Adamec.

 

Trenér Svatoboru Jindřich Zdeněk si své zažil ještě  před vlastním utkáním, kdy jsem v závěru týdne jen velmi obtížně dávali dohromady  jedenáctku která měla čelit soupeři v tomto místním derby. „ První poločas byl z naší strany nevýrazný  .Utkání by přesto slušela vzhledem k jeho průběhu minimálně remíza. Škoda nevyužitých šancí v závěrečném tlaku  kde jsme minimálně čtyři tutovky zazdili a nakonec jsme neskórovali ani z penalty.“

 

 

Strážov  - Hradešice   0 : 0

 

Ten kdo očekával o souboje o druhé místo v tabulce že uvidí kvalitní fotbal se nedočkal. O místní pouti se na 220 diváků za devadesát minut hry pohledného fotbalu ani branek nedočkalo. V průměrném utkání ve kterém  se často v osobních soubojích jiskřilo  se hra odehrávala většinou od vápna k vápnu a situaci v prostoru obou pokutových územích měli pod kontrolou strážci obou svatyní. Blíže ke vstřelení branky měli hosté. Tu největší v první půli ale promarnili, když  nedokázali potrestat  chybu strážovského beka  v pokutovém území a hasit nebezpečí musel  poslední chvíli výborným postřehem brankář Javorský. Domácí za první poločas prakticky střelu mezi tyče branky Hradešic nevyslali a tak jediná vážnější střela Smolíka z 25 metrů skončila vysoko nad .

Ve druhé půli neobraz hry příliš nezměnil. Největší příležitost  měl  v 61.minutě Mayer, ale jeho  pohotová hlavička jen o centimetry minula tyč hranky hostů a skončila v zámezí.  O tři minuty později  vyslal jedinou střelu mezi tyče domácí Čížek, ale jeho přízemní dělovka kýžený brankový úspěch nepřinesla. Čtyři minuty před koncem zamrazilo domácím příznivcům po té, když  postupoval sám na brankáře Javorského  hradešický útočník, ale domácí gólman jeho sólový nájezd zlikvidoval.  Za předvedený výkon si ani jeden ze soupeřů nezasluhoval vyhrát a tak se nakonec body spravedlivě dělily.

Rozhodčí : Štěpán.

Diváků : 220, ŽK 3:1.

Sestava Strážova : Javorský – Helm, Presl P., Paleček, Michel – Vítovec (76.Kreibich), ,Smolík, Čížek, Soušek , Vacík (62. Š.Presl), B.Mayer.

 

Trenér domácích Petr Presl : „Myslím si, že by si diváci v pouti zasluhovali víc než bezbrankovou remízu. Lepší na hřišti byli na obou stranách obrany kterým jejich úlohu ulehčily nevýrazné útoky. Náš největší problém, rychlejší přechod do útoku a dávat góly za nás nikdo nevyřeší , s tím se musíme vyrovnat sami. Pochvalu si určitě zaslouží brankář Javorský, který svým výkonem převyšoval ostatní.Škoda jen, že na výkon z první půle nedokázal navázat po přestávce Roman Smolík. “

 

 

Sušice B – Losiná  0 : 3 (0 : 2)

Miroslav Sedlmaier

Vratislav Krulich

I přes prohru domácích fotbalistů je třeba v úvodu uvést, že se hrál v Sušici jeden ze zápasů který se mimo výsledku musel líbit. Hostem  o záchranu bojující Sušice byl na jaře ještě neporazený tým z Losiné. Přestože domácí měli téměř 70 minut hru ve své moci na body nedosáhli. Přitom hosté byli zranitelnější v obraně, ale své čisté konto udrželi a naopak prokázali, že mají velmi rychlý přechod do útoku a k tomu mají vhodné typy útočníků. Smůlu si domácí začali vybírat již ve 14.minutě kdy Staněk nastřelil břevno.  Tentýž hráč v 19.minutě se dokázal prosmýknout mezi obránci hostů a v tváří v tvář s brankářem Kreuzmanem  vystřelil z úhlu, ale gólman jeho střelu vyrazil na rohový kop.V zápětí následoval rychlý ukázkový útok Losiné , pas od  V. Šlajse za obránce našel J. Fremra , ten vyhrál běžecký souboj s Blažkem a  pod vybíhajícím Kodýdkem poslal míč za jeho záda 0:1. Domácí mohli vyrovnat po pěkné akci Kodýdka který našel  Staňka , ten se v pokutovém území hostů dokázal uvolnit a tvrdě vystřelil, ale Kreuzman opět jeho střelu  vyrazil na roh.   Po rohovém kopu další smolný okamžik domácích kdy Mráz hlavičkoval míč na tyč. Ve 44.minutě potrestal hrubou chybu sušických obránců kteří otáleli s odkopem  Houdek a z následného závaru vytěžil druhou branku hostů . Jak se ukázalo byl to zlomový okamžik utkání, neboť gól který dostane mužstvo do kabin dokáže udělat své. Druhá půle začala opět převahou Sušice. V 54.minutě Rada prostrčil do ulice Šlajsovi, ten vystřelil  a jeho střelu obrana tečovala na roh. Hned minutu na to střílel Kadlec z hranice velkého vápna, ale jeho střele chyběl správný směr. V dalších minutách domácím začali ubývat síly a když se zbytečně nechal vyloučit za řečnění kapitán Sachr a v závěru se ještě vyfauloval Blažek, hosté proti devíti domácím nedělalo problém svůj bezpečný náskok nejen udržet,ale v 88.minutě ještě vlastní brankou domácích zvýšit.

Rozhodčí Kopejko.

Diváků : 150. ŽK 2:0, ČK 2:0(71. Sachr a 83.Blažek –oba po 2 ŽK).

Branky : 20.Fremr J., 44.Houdek, 88.vlastní.

Sestava domácích : Kodýdek J. - Staněk, Mráz(/(50.Vaněk), Kodýdek P., Podlipský, Sachr, Blažek, Dolejší, Šimeček(46.Kadlec), Šlajs(72.Kotrba).

 

 

Tabulka – 1. B  TŘÍDA      po 18  .kole

===================================================================

Klikni zde: =  http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A7M&show=Aktual

   

    1.  Hradešice         18    9   6   3   30: 10    33  (  6)

    2.  Nepomuk           18   10   3   5   38: 25    33  (  6)

    3.  Slovan Plzeň      18   10   2   6   37: 25    32  (  5)

    4.  Strážov           18    8   6   4   33: 16    30  (  3)

    5.  Mochtín           18    8   5   5   35: 25    29  (  2)

    6.  Losiná            18    8   5   5   37: 29    29  (  2)

    7.  Švihov            18    8   3   7   38: 40    27  (  0)

    8.  Hrádek            18    8   2   8   26: 23    26  ( -1)

    9.  Žichovice         18    6   5   7   28: 28    23  ( -4)

   10.  Dlouhá Ves        18    6   4   8   28: 30    22  ( -5)

   11.  Plzeň - Letná     18    5   3  10   20: 36    18  ( -9)

   12.  Chlumčany B       18    4   6   8   20: 38    18  ( -9)

   13.  Sušice   B        18    5   1  12   21: 44    16  (-11)

   14.  Měčín             18    3   5  10   23: 45    14  (-13)

 

Výsledky

                                                                                                                      Diváci 

   Strážov           - Hradešice       0 :  0  (  0 :   0)  220

   Plzeň - Letná     - Chlumčany B     3 :  0  (  2 :   0)   50

   Měčín             - Mochtín         0 :  5  (  0 :   1)  100

   Hrádek            - Dlouhá Ves      0 :  1  (  0 :   0)  100

   Slovan Plzeň      - Nepomuk         3 :  1  (  2 :   1)   60

   Sušice   B        - Losiná          0 :  3  (  0 :   2)  150

   Švihov            - Žichovice       1 :  0  (  0 :   0)  150

 

 

Příští kolo

 

   Švihov         - Strážov           SO  30.04.2005 17:00

   Žichovice      - Sušice   B        NE  01.05.2005 15:00

   Losiná         - Slovan Plzeň      SO  30.04.2005 17:00

   Nepomuk        - Hrádek            NE  01.05.2005 17:00

   Dlouhá Ves     - Měčín             SO  30.04.2005 17:00

   Mochtín        - Plzeň - Letná     NE  01.05.2005 15:30

   Chlumčany B    - Hradešice         NE  01.05.2005 17:00

 

===================================================================

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku