Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída – sk. B 17.kolo : 16.-17.4.

1.  B   T Ř Í D A – skupina B

 

SUŠICKÁ REZERVA PORAZILA VEDOUCÍ NEPOMUK

 

Překvapením čtvrtého jarního kola je plný borový zisk TJ Sušice B v Nepomuku  kde pokořila lídra tabulky. To nahrálo do karet druhého v pořadí Sokolu Hradešice . Po domácím povinném vítězství  s předposlední plzeňskou Letnou se přiblížil na první místo na rozdíl jediného bodu a zvýšil odstup od třetího Strážova na tři body.Kováci remizovali v Žichovicích a bod z venku si přivezl také Měčín, kterému  přesto  v tabulce patří  stále poslední příčka.

 

 

Losiná - Švihov 3 : 2 (2 : 2)

 

Hostům v duelu  na jaře s dosud neporaženým domácím týmem chyběl citelně v sestavě mimo zkušeného Kindla a Zadražil. Domácí se ujali vedení brankou Šlaise ve 20.minutě. Hosté odpověděli výborným způsobem, když nejprve  ve 28.minutě Brožem  po jeho střele v hranice pokutového území vyrovnali a o čtyři minuty na to po rohovém kopu Lecjaks dorazil míč do sítě Havlíček  na 1:2 pro hosty. Tento stav se podařilo Losiné v závěru první půle J.Fremrem srovnat. Druhá půle již vyšla podle domácích not a deset minut před koncem korunoval jejich úsilí vítězným gólem Šlais který skóre zápasu otevřel a také uzavřel.

Branky: 20.Šlais,39.Fremr J.,80.Šlais -  28.Brož,32.Havlíček
Rozhodci : Krauz
Diváků : 100, ŽK 4:2

Sestava Švihova : Valeš-Kudják,Jílek,Špatenka,Lecjaks,Bešta,Brož,Vaněček,Duchek, Vrba, Havlíček(84.Beránek)

Dlouhá Ves - Slovan Plzeň 0 : 3 (0 : 2)

Utkání v Dlouhé Vsi svedlo proti sobě soupeře kteří chtěli navázat na úspěšné jarní výsledky. V duelu kdo z koho vidělo na 200 diváků  kvalitní fotbal dvou rozdílných poločasů.  První přinesl zmrazení do řad domácích. Hosté je zaskočili výborným výkonem a po zásluze získali dvoubrankové vedení. Po přestávce se  vývoj hry obrátil, ale na rozdíl od hostů se domácímu  Tatranu nepodařilo z celé řady šancí skórovat . Byli to naopak hosté kteří ještě svůj náskok pojistili  kanonýrem Tomanem. V boji o záchranu si příliš nepolepšili, ale na druhé straně prohráli po boji s velice kvalitním soupeřem a takto ztracené body pak tolik nemrzí.

Branky : 23.Klozar , 30.Krotký P., 73.Toman P.

Sestava : Sádlík- Blažek, Ševelím, Rovňan D., Rovnaň R., Kadlec, Krůs, Hubený. Čavoj, Krejčí(Šperl), Kalvoda(Tomanec).

Rozhodčí : Kopejko, ŽK 0:4.
Diváků: 200.

 

Žichovice - Strážov 1 : 1 (0 : 1)
Pošumavské derby příliš vzruchu v prvním poločase nepřineslo a tak stovka diváků viděla jen po  jedné šanci na obou stranách a gól v síti domácích. Již v úvodu zápasu měl šanci strážovský Soušek, ale jeho hlavička v malého vápna se stala kořistí brankáře Němce. Na opačné straně se také vyznamenal brankář Javorský, který dokázal správným vyběhnutím zmenšit střelecký úhel Šiškovi a ten stačit  nastřelit míč do gólmana.   Ve 38.minutě prošel středem domácí obrany kanonýr hostů Broněk Mayer a svojí  individuální akci zakončil prostřelením Němce 0:1.

Po přestávce to byli domácí kteří ve snaze zvrátit nepříznivý stav přidali, dostali postupně hosty pod tlak a rodily se i šance. Mezi ně  patřila hlavička  Chlubného, další hlavičku Švehlovi gólman hostů Javorský kryl a za nepříznivého stavu 0:1  tu největší neproměnil  Turek, který sám před brankou netrefil míč. V 77.minutě se stal opět spasitelem pro Žichovice Chalupný, který stejně jako před týdnem zachraňoval doma bod, když jeho střela namířila do tyče a od ní do strážovské branky.

Rozhodčí: Duchek Diváků: 100. ŽK 5:3.
Branky: 77. Chalupný Josef - 38. Mayer Bronislav

Sestava  domácí : Němec – Turek, Staněk(60.Chalupný), Šiška, Rouša, Bernard, Švehla, Zdeněk, Brož, Šimanovský, Frýda.

Sestava  hosté : Javorský – Michel, Presl P., Presl Š., Paleček, Vítovec, Čížek, Soušek, Janda, Smolík R., Mayer.

 

Hrající kouč Strážova Petr Presl :

„Přestože jsem  nastoupili v kombinované sestavě ve které chyběli z důvodu zranění Janka i Helm  a  s dorostenci na lavičce jsme  si dokázali vytvořit v prvním poločase převahu, ale k potvrzení chybělo  opět dát druhou brankou. Ve čtyřech zápasech naše obrana  sice inkasovala pouhé tři branky, ale také jsme pouhé tři dali, což  je málo a jen to  potvrzuje naší největší slabinu ! Po přestávce se domácí zlepšili a jsme  čelit jejich  narůstajícímu  Žichovice těžily  z výškové  převahy a nakonec se jim  12 minut před koncem jejich úsilí  vyústilo ve vyrovnávající gól. Po té jsme chtěli ještě výsledek zvrátit, ale  myslím si,že konečná  remíza je spravedlivá. Výborně řídil rozhodčí Duchek.“

 

 

Hradešice -  Plzeň Letná   3 : 0  (1 : 0)

 

František Melka

Miroslav Sedlmaier

 

Domácí nevstoupili do zápasu optimálně a dovolili hostům vytvořit si několik brankových příležitostí. Tu největší měli hosté po zaváhání domácího stopera, ovšem hostující útočník chyby nevyužil a mířil jen těsně vedle branky. Ovšem ani domácí nezůstali hostům nic dlužní a mohli vstřelit první branku zápasu, ale Junek netrefil optimálně přihrávku od K. Pivničky. Tato spolupráce se úspěšně opakovala ve 27.minutě a domácí tak šli do kabin s jednobrankovým vedením. Druhý poločas již byl ze strany domácích povedenější, pečlivě si hlídali vedení a čekali na chybu soupeře. V 63.minutě  se krásně uvolnil V. Hlaváč, obešel i brankáře a zvýšil na 2:0. O chvilku později se mohl prosadit střídající P. Kodýdek, ale jeho pohotovou střelu stačil brankář hostů vyrazit. Tečku za zápasem udělal v 78.min J. Kopal, kdy z volného přímého kopu upravil stav na konečných 3:0.

Střelci branek-27.min Junek, 63.min V. Hlaváč, 78.min Kopal

Rozhodčí: Rubáš.

Sestava domácích : M. Šůs -  P. Lávička/60.min P. Kodýdek/, M. Hlaváč, T. Vlk, L. Vaněček,J. Kopal, F. Šašek, M. Heimlich, L. Junek/75.min L. Junek/, V. Hlaváč, Z. Chmelík/5.min K. Pivnička/.

 

Trenér  Sokola Hradešice František Melka :

„Dnes jsem nemohl být zvláště s prvním poločasem spokojený. Tempo našich hráčů bylo na můj vkus až příliš vlažné, navíc musel již v 5.min po nešetrném zákroku soupeře odstoupit Z. Chmelík. Nakonec jsme splnili povinnost zisku tří bodů, ale s herním projevem nemohu být spokojen. Pochválit zasluhuje  Jirka Kopal, který nevypustil jediný souboj a ukázal spoluhráčům, jak se bojuje o body.“

             

 

 

Mochtín  - Hrádek    2 : 0 (2 : 0)

V derby měli první velkou šanci hosté ale domácí gólman Reitmajer jí zneškodnil. V sedmé minutě to bylo již 1:0. Na střílený centr z přímého kopu si naběhl předstoper Podraský  a z blízka zavěsil.V další části hry měl Mochtín  mírnou územní převahu kterou ve dvoubrankové vedení proměnil  Jaroslav Cihlář. Ten těžil ve 40.minutě z chybného odkopu míče hostujícího brankáře Radka Hanzala  a ze třiceti metrů trefil opuštěnou branku a Mochtín získal dvoubrankový náskok. V dešti a na kluzkém terénu se odehrával druhý poločas tohoto derby. Největší gólovou v této části zápasu měl opět domácí Cihlář . Jeho střela však skončila na břevně a dorážka Dolejše skončila těsně vedle levé tyče hrádecké branky. A když se dvakrát z přímých kopů netrefil ani kapitán hostů Kutil zůstaly všechny tři body v Mochtín.

Rozhodčí Hajnar z Plzně. ŽK 2:2. Diváků 150.

Branky : Podraský, Cihlář

Sestava hostů : Hanzel – Kul, Pytel,  Milfort, Hanč, Jiřina(Prexl), Holeček R., Kutil L,  Javorský, Kutil J.(Moravec), Adamec. 

 

Trenér hostů Jindřich Zdeněk :

„Pomohli jsem soupeři k vítězství hrubými chybami, ale dnes by jsme stejně lepšího výsledku nedosáhli, neboť velká většina rozhodnutí hlavního rozhodčího vyvolávala smích jeho kolegů v radách přítomných diváků. „

 

 

Nepomuk – Sušice B   1 : 3 (1 : 2).

Po neúspěchu v domácím duelu v derby s Tatranem Dlouhá Ves nečekalo sušické béčko v Nepomuku nic dobrého. Proti nim nastoupil lídr tabulky který nechtěl nechat nic náhodě a chtěl co nejrychleji rozhodnout zápas ve svůj prospěch. Opatrná hra hostů vycházela ze zajištěné obrany a  těžila z rychlých brejků. V průběhu zápasu se jim  takto vydařilo udeřit i čtyřikrát a z toho dvakrát skončil míč v soupeřově síti! Poprvé byl autorem branky ve 20.minutě Šimeček a o patnáct minut později dal druhý úder domácím Šlais. Ti ve 38.minutě snížili na 1:2 a o všem se rozhodovalo po přestávce. Očekávaný nápor se hostům podařilo zastavit , ale po deseti minutách hry  se již museli věnovat defenzivní hře a stále více museli odolávat narůstajícímu tlaku Nepomuku. Když největší příležitost srovnat skóre kterou měl Herout z pokutového kopu nepřesným zakončením tento zkušený hráč promarnil mohl pět minut před koncem jistit výhru hostů z dalšího brejku Šimeček, ale jeho sólový nájezd gólem neskončil. To se podařilo až v poslední minutě zkušenému Václavu Staňkovi který k velké radosti svých spoluhráčů zvýšil na 1:3.

Branky za hosty :  20.Šimeček, 35.Šlais, 90. Staněk Václav.

Sestava Sušice B : Kodýdek, Blažek, Sachr, Vaněk, Rada, Červený, Mráz, Staněk, Podlipský, Šimeček.

 

 

Trenér TJ Sušice B Jaroslav Macháček  :

„ Netajím se tím, že mi tento výsledek poněkud napravil zkaženou náladu po neúspěšném zápase doma v minulém kole. Kluci hráli zodpovědně,bojovali a podržel  nás  několika skvělými skutečně ligovými zákroky brankář Kodýdek . Pro domácí je to krutý výsledek, pro nás povzbuzení do dalších důležitých jarních bojů. Musím přiznat, že mužstvu výrazně pomohl příchod nestárnoucího Václava Staňka který dokáže ostatní strhnout elánem do hry a velkou bojovností.“

 

 

 

Chlumčany  B   -  Měčín  1 : 1 (1 : 0)

 

 

 

Tabulka – 1. B  TŘÍDA      po 17  .kole

===================================================================

Klikni zde: =  http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A7M&show=Aktual

 

 

    1.  Nepomuk           17   10   3   4   37: 22    33  (  6)

    2.  Hradešice         17    9   5   3   30: 10    32  (  5)

    3.  Strážov           17    8   5   4   33: 16    29  (  5)

    4.  Slovan Plzeň      17    9   2   6   34: 24    29  (  5)

    5.  Losiná            17    7   5   5   34: 29    26  ( -1)

    6.  Mochtín           17    7   5   5   30: 25    26  ( -1)

    7.  Hrádek            17    8   2   7   26: 22    26  (  2)

    8.  Švihov            17    7   3   7   37: 40    24  (  0)

    9.  Žichovice         17    6   5   6   28: 27    23  ( -4)

   10.  Dlouhá Ves        17    5   4   8   27: 30    19  ( -8)

   11.  Chlumčany B       17    4   6   7   20: 35    18  ( -9)

   12.  Sušice   B        17    5   1  11   21: 41    16  ( -8)

   13.  Plzeň - Letná     17    4   3  10   17: 36    15  ( -9)

   14.  Měčín             17    3   5   9   23: 40    14  (-10)

 

Výsledky

 

   Žichovice         - Strážov                1 :  1  (  0 :   1)    

   Losiná            - Švihov                 3 :  2  (  2 :   2)    

   Nepomuk           - Sušice   B             1 :  3  (  1 :   2)

   Dlouhá Ves        - Slovan Plzeň           0 :  3  (  0 :   2)    

   Mochtín           - Hrádek                 2 :  0  (  2 :   0)

   Chlumčany B       - Měčín                  1 :  1  (  1 :   0)

   Hradešice         - Plzeň - Letná          3 :  0  (  1 :   0)

 

Příští kolo

 

   Strážov        - Hradešice         NE  24.04.2005 16:00

   Plzeň - Letná  - Chlumčany B       SO  23.04.2005 17:00

   Měčín          - Mochtín           SO  23.04.2005 17:00

   Hrádek         - Dlouhá Ves        SO  23.04.2005 17:00

   Slovan Plzeň   - Nepomuk           SO  23.04.2005 15:00

   Sušice   B     - Losiná            NE  24.04.2005 17:00

   Švihov         - Žichovice         SO  23.04.2005 17:00

===================================================================

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku