Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída – sk. B 16.kolo : 9.-10.4.

1.  B   T Ř Í D A – skupina B

 

 DERBY  V SUŠICI VYZNĚLO JEDNOZNAČNĚ  PRO DLOUHOU VES

 

 

Do složité situace se po další bodové ztrátě na domácím hřišti dostali fotbalisté béčka TJ Sušice a Sokola Měčín. Oba týmy jsou se shodným ziskem 13 bodů na samém dně tabulky . Výrazně si v záchraně pomohla Dlouhá Ves, která se vzdálila od posledních příček tabulky na slibných šest bodů. Možnost který překvapivou remízou na hřišti vedoucího  Nepomuku uhrál Švihov nevyužili ke stíhání prvního místa druhé Hradešice ani třetí v pořadí Strážov a to je škoda. Na čelo tabulky se tak jarní neporanitelností přibližuje Svatobor Hrádek a výhrou nad Mochtínem i plzeňský Slovan.

 

 

Měčín - Hradešice 0 : 0 (0 : 0)

Miroslav Sedlmaier- Evžen Veselý


Pro oba týmy  bylo toto derby velice důležité. Domácí potřebují body k záchraně,hosté nechtějí ztratit  druhé místo ani kontakt s vedoucím Nepomukem. Proto se hrál v Měčíně vyrovnaný a otevřený fotbal. Přestože bylo na co se dívat, diváci se branek nedočkali. Největší šanci měli domácí deset minut před koncem kdy byl faulován v pokutovém území hostů Fiala, ale na rozdíl od utkání ve Strážově kde se Němec nemýlil tentokráte   pálil vedle a spálil tak výtečnou možnost zisku třech bodů. Hosté se představili jako kvalitní tým , nastřelili tyč a několikrát musel domácí podržet brankář Šimek. Na straně hostů zase bylo štěstí po té kdy Tykal orazítkoval tyč jejich svatyně. 

Rozhodčí : Šlauf

Diváků: 80. ŽK 3:2.

 

Hrádek - Chlumčany B   3 : 0 (2 : 0)

Na průběhu a úrovni hry byla znát příliš velká nervozita hráčů obou týmů , která vyústila po hodině hry kdy se přiostřilo a výsledkem byly tři červené karty.Svatobor šel od úvodních minut za svým cílem plně bodovat a vítězství  si skutečně nenechal ujít . Do vedení šel v 16.minutě Radkem Holečkem, který si svůj střelecký úspěch zopakoval v 36.minutě a to  vždy po úspěšné kombinaci se svými spoluhráči. Vítězství  podtrhl v 89.minutě střídající Štěpán Javorský.

Rozhodčí: Štěpán . Diváků: 60
Branky:  Holeček Radek  2,  Javorský. ŽK 3:3. ČK 1:2(za domácí Gajdečka).

Sestava Svatoboru : Hanzl, Krejčí, Pytel, Hanč, Gajdečka, Jiřina, Holeček R., Kutil L., Průša P.(60.Javorský), Kutil J.(80.Moravec) , Prexl(60.Adamec M). i

 

Slovan Plzeň - Mochtín   3 : 1 (1 : 0)

Miroslav Sedlmaier-Karel Šot

Výhru domácích zařídil svým hattrickem Petr Toman, který dokázal stoprocentně využít nabídnutých šancí ke skórování. Na druhé straně mochtínský Zdeněk Novák dvě tutovky zahodil. Tu třetí která  znamenala vyrovnání na 2:2 sice proměnil, ale branka mu nakonec nebyla rozhodčím Skálou po konzultaci s asistentem rozhodčího uznána. A když se v koncovce ve výborných pozicích nedařilo ani Petru Švátorovi nemohl Mochtín v Plzni uspět. Do listiny střelců se tak zapsal jen obránce Jiří Smolík, který přišel do týmu na poslední chvíli na hostování z Nýrska. Jeho branka v 52.minutě znamenala vyrovnání na 1:1.

Trenér Miroslav Lepší  který citelně v sestavě postrádal chybějící hráče Jarabicu a Kopeckého si ztěžoval na chyby obrany svého týmu a ty dokázal kanonýr domácích trestat.

Diváků: 50
Branky: Toman  3 -  Smolík Jiří

 

Strážov – Plzeň Letná   1 : 1  (1:0)

Miroslav Sedlmaier

Domácí od úvodních minut vzali taktovku hry do svých rukou a vytvořili si herní převahu. Ve  27.minutě  rozehráli Souškem z levé strany po faulu zkrácený rohový kop  na který si naběhl Smolík, jeho dělovku stačil brankář Letné jen vyrazit a Broňa Mayer ho pohotově vrátil za jeho záda a otevřel skóre zápasu Ve 38.minutě mohli domácí svoje vedení pojistit, když  nejprve střílený centr Čížka padající pod břevno brankář hostů musel vyrazit na rohový kop a po jeho rozehrání hlavičku Mayera z brankové čáry odvracel obránce Letné do bezpečí.

Do druhé půle nastupovali domácí s odhodláním co nejdříve zvýšit svůj náskok. Zůstalo však jen u odhodlání . Byli to naopak hosté ,kteří v 48.minutě z trestného kopu vyrovnali na 1:1.

Tato situace domácí viditelně zaskočila . Hosté se dostali zpět do hry o zisk bodů a   taktickou hrou bez velkých problémů uhájil nečekanou, ale zaslouženou remízu. Strážovským příznivcům tak zůstali chmury z dosavadních domácích jarních výkonů jejich borců ,kteří přišli po duelu s Měčínem s dalším soupeřem bojující o záchranu na svém hřišti dva body. Velmi dobře řídil utkání rozhodčí Skála.

Diváků : 110. ŽK  1:3.

Branky : 27. Mayer – 48. Lehký.

Sestava : Javorský – Helm, Paleček, Presl P., Vítovec, Soušek(70.Š.Presl), Smolík, Čížek , Janka,  Vacík, Mayer.

Hrající trenér Strážova Petr Presl neskrýval zklamání nad výkonem kterým se opět doma jeho tým prezentoval. „Zdálo se, že po vydařeném bezbrankovém zápase v Losiné našli hráči herní pohodu. První půle tomu také v duelu s Letnou nasvědčovala. Škoda jen, že se nám nepodařilo zvýšit na 2:0. Náš záměr se o to pokusit v úvodu druhé půle vzala své. Hosté se po naší zbytečně obdržené brance vrátili do hry .My jsme naopak ze hry vypadli a to co jsme předváděli po přestávce již s fotbalem mnoho společného neměli. Světlým okamžikem tohoto zápasu  výkon rozhodčíhoSkály . Pískal výborně a to je jediné na co se nemůžeme vymlouvat!“

 

Žichovice – Losiná  2 : 2

Miroslav Sedlmaier - Koželuh        

Domácí nastupovali do zápasu bez dvou klíčových hráčů. Citelně jim bude po celé jaro chybět zraněný Chod a nyní pro povinnosti z důvodu výkonu funkce asistenta u ligové Marily Příbram chyběl i zkušený Karel Krejčí. Aktivní hra v úvodních minutách  se jim podařila a v 5.minutě  se dostali do vedení Frýdou který prostřelil gólmana Losiné a zajistil vedení. Domácí se touto brankou ukolébali a dostali do sedla soupeře který v 15.minutě  Janebovo  hlavičkou z malého vápna vyrovnal a ve 38.minutě  zapomněla domácí obrana na kanonýra Oldřicha Fremra a ten sám před brankářem Němcem již věděl co s míčem.Záchranou pro Žichovice byla přestávka ve které se trenérovi Vašicovi podařilo zmobilizovat další síly a koncentraci jeho svěřenců. To vše vyústilo ve druhém poločase v herní převahu, ale bez výrazných šancí na vyrovnání.  V závěru přišel  na hřiště sedm minut před koncem střídající Chalupný   a v 88.minutě střelou hranice pokutového území zachránil alespoň zisk bodu.

Dobrou premiéru v krajské soutěži měl rozhodčí Jiří Petržílka z Horažďovic.

Branky :5.Frýda, 88.Chalupný – 15.Janeba, 38.O.Fremr.

Diváků 100, ŽK 0:1.

Sestava Žichovice : Něměc (75.Doubek), Turek J., Vítek(46.Švehla), Šiška, Rousat, Bernard, Lávička, Zdeněk, Brož(83.Chalupný), Šimanovský, Frýda.

 

TJ Sušice B – Dlouhá Ves  0 : 4 (0 : 2)

M.Sedlmaier - Vratislav Krulich

Los třetího jarního kola svedl v Sušici proti sobě v místním derby dva celky které mají stejný jarní cíl, záchranu v soutěži. Ten kdo předpokládal tvrdý boj každou píď sušického trávníku se nedočkal. Utkání tyto předpoklady vzhledem k jeho důležitosti nenaplnilo. Zápas ovládli jednoznačně hosté . Již ve druhé  minutě rozehrál Beránek trestný kop, na zadní tyč si naběhl  Dušan Rovňan a bylo to 0:1.  V 7.minutě musel zachraňovat po střele D.Rovňana z 20 metrů  gólman Kodýdek a odvrátil jeho střelu na rohový kop. Ve 12.minutě pálil z trestného kopu Beránek pouze do břevna. Po úvodní ze strany domácích rozhárané čtvrthodince hry  se hra uklidnila a byli ve hře o výsledek. Černá mračna se zatáhla nad osudem zápasu pro Sušici v závěru první a v úvodu druhé půle. Hosté během deseti minut dokázali získat bezpečný náskok  a v další průběhu již jen vývoj zápasu kontrolovali. Tři minuty před přestávkou po rychlém brejku ulovil odchovanec sušické kopané Krejčí Krůse a ten hlavou zvýšil na 0:2. Ve 47.minutě to byl sám Krejčí který zvýšil na 0:3 a v 52.minutě  po rohovém kopu a následné “ svíčce“ kuriózním gólem R.Rovňan dílo zkázy pro Sušici dokonal.

Branky : 2. D.Rovňan, 42.Krůs, 47.Krejčí, 52.R.Rovňan

Rozhodčí : Nesvadba. Diváků : 180, ŽK 2:2.

Sestavy: Sušice – Kodýdek, Kadlec, Červený, Kotrba, Blažek, Sachr, Vaněk, Staněk V., Podlipský, Šlais, Rada.

Dlouhá Ves – Sádlík, Kadlec(46.Novák), Krejčí, Ševelím, R.Rovňan, Beránek(66.Valvoda), D.Rovňan, Krůs, Hubený, Kolařík(52.Kopačka), Čavoj.

 

 

Nepomuk – Švihov  2 : 2 (0 : 1)

Miroslav Sedlmaier- Jan Staněk

Hosté bez Havlíčka,Lecjakse,Beránka a Čížka odehráli na hřišti vedoucí týmu tabulky dobrý zápas´a výsledkem je bod získaný na horké nepomucké půdě.Švihovští  zaskočili domácí otevřenou hrou a  svoje úsilí korunovali ve 34.minutě  po té když  odražený míč se podařilo Zadražilovi dopravit do domácí branky . Tento příznivý stav pro hosty zůstal do přestávky. V úvodu druhé půle zaskočili hosté lídra soutěže podruhé, když v 53.minutě po samostatném úniku Vaněčka zvýšili  na 0:2. Po  sporném zákroku obránce Švihova nařídil rozhodčí Škadra penaltu a zkušený Herout šanci na snížení pro Nepomuk nepromarnil. Tři minuty před koncem zachraňoval alespoň zisk bodu pro domácí Zajíc.  
Branky : 60.Herout PK ,87.Zajíc -  34.Zadražil,53.Vaněček
Rozhodčí : Škarda
Diváků : 70,  ŽK  2:, ČK 1:0.
Sestava FC Švihov:Valeš-Zadražil,Kindl,Kudják,Jílek,Vrba,Špatenka,Bešta, Duchek, Turoň(70.Brož),Vaněček(62.Osvald).

 

Klikni zde: =  http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A7M&show=Aktual

 

 

Tabulka – 1. B  TŘÍDA      po  16 .kole

===================================================================

    1.  Nepomuk           16   10   3   3   36: 19    33  (  9)

    2.  Hradešice         16    8   5   3   27: 10    29  (  5)

    3.  Strážov           16    8   4   4   32: 15    28  (  4)

    4.  Slovan Plzeň      16    8   2   6   31: 24    26  (  2)

    5.  Hrádek            16    8   2   6   26: 20    26  (  2)

    6.  Švihov            16    7   3   6   35: 37    24  (  0)

    7.  Losiná            16    6   5   5   31: 27    23  ( -1)

    8.  Mochtín           16    6   5   5   28: 25    23  ( -1)

    9.  Žichovice         16    6   4   6   27: 26    22  ( -2)

   10.  Dlouhá Ves        16    5   4   7   27: 27    19  ( -5)

   11.  Chlumčany B       16    4   5   7   19: 34    17  ( -7)

   12.  Plzeň - Letná     16    4   3   9   17: 33    15  ( -9)

   13.  Měčín             16    3   4   9   22: 39    13  (-11)

   14.  Sušice   B        16    4   1  11   18: 40    13  (-11)

 

 

 

 

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku