Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B T Ř Í D A – skupina B 14.kolo : 26.-27.3,

1.  B   T Ř Í D A – skupina B

 

 

DERBY DOHRÁVAL STRÁŽOV O DEVÍTI

 

V úvodním kole  jarní části krajské soutěže 1.B třídy se hrálo na několika místech v Pošumaví místní derby. Nejvíce branek viděli diváci ve Švihově kde se domácím vydařil první krok v útoku na čelo tabulky . Své uhrál i druhý v tabulce tým Hradešic který si přivezl z Prahy cenný bod, nezklamaly doma žichovice ani Hrádek, ale spokojenost určitě nezavládla ve Strážově kde si domácí  nedokázal poradit se sestupem ohroženým celkem z Měčína. Doma neuspělo ani béčko Sušice  a zkomplikovalo  si cestu za záchranou.

 

Hrádek - Plzeň - Letná 1 : 0 (1 : 0)

Utkání neslo všechny znaky začátku sezóny. Již v sedmé minutě  vyšla domácím zpětná narážečka od Radka   Holečka  na Libora Kutila a ten prostřelil brankáře hostů. Optická převahu  hostů řešila pozorná  obrana domácích na čele s brankářem Hanzlem. Brankových příležitostí na obou stranách si soupeři příliš nevytvořili. Za zmínku stojí jen 80.minuta kdy po přihrávce Prexla vyslal tvrdou střelu mezi tyče R.Holeček, ale výborný gólman hostů jí vyrazil.    

Rozhodčí: Kopejtko  . Diváků: 100. ŽK 4:3.
Branky: 7. Kutil Libor

Trenér domácích Jindřich Zdeněk : Se čtyřmi staronovými hráči v sestavě ale bez útočníka Adamce jsme šli do utkání s cílem obstát a plně bodovat. S výkonem mužstva jsem spokojen , ale zápas ukázal, že máme co zlepšovat. Na mé gusto jsem kazili velké množství přihrávek a to je jeden z námětů na co se v další přípravě zaměřit!“

 

Slovan Plzeň - Hradešice 0 : 0 (0 : 0)

František Melka

 

Na velmi dobrém terénu si domácí od začátku zápasu vytvořili mírný tlak. Hosté  tuto část zvládli a byli to naopak oni, kdo první ohrozil branku soupeře.Nejprve brankář domácích podběhl centrovaný míč a ten skončil jen těsně vedle jeho branky. O chvilku později však perfektně zlikvidoval pěknou střelu hostujícího útočníka. Pak se znovu začali prosazovat domácí a vytvořili si také několik velmi dobrých šancí, ovšem také na druhé straně byl brankář pozorný a nepustil domácí do vedení.

Od začátku druhého poločasu dali domácí najevo, že chtějí uspět a hosté se zaměřili na ubránění bezbrankové remízy.Domácí si vytvořili tlak a několik pěkných střel jen těsně minulo branku hostů. Ti se z této nepříjemné situace dostali až díky vyloučení domácího hráče, který za druhou žlutou kartu musel v 75.min předčasně pod sprchy. Pět minut před koncem zápasu mohl rozhodnout  L. Junek, který se ocitl sám před brankářem domácích, ovšem jeho střelu brankář dokázal chytit

Rozhodčí :  Jurčík. Diváků: 60

Sestava hostů – M. Šůs, P. Lávička, M. Hlaváč, T. Vlk/13.min P. Kodýdek/, L. Vaněček,

J. Kopal, M. Heimlich/46.min Z. Chmelík/, F. Šašek, K. Pivnička, V. Kotiš/60.min L. Junek/. V. Hlaváč.

František Melka trenér S.Hradešice :“Dnešní zápas byl velmi těžký, protože jsme narazili na opravdu kvalitního soupeře. Domácí nás po většinu zápasu přehrávali a my jsme dnes na víc než jeden bod neměli. Pochválit musím z našeho mužstva Frantu Šaška a Karla Pivničku, kteří pro mužstvo odvedli stoprocentní výkon.“          

 

Švihov - Mochtín 3 : 1 (2 : 1)

Pěkná divácká kulisa  a čtyři branky byly ozdobou v úvodním utkání  na jaře ve Švihově. V pošumavské derby se střetly dva celky sousedící v tabulce a to samo o sobě signalizovalo , že se o body bude tvrdě+ bojovat. Lépe vykročili za  úspěchem domácí . Ve 14.minutě dal po centru Špatenky Lecjaks hlavičkou první branku. O dvě minuty  později asistent úvodní branky Špatenka se uvolnil před brankou hostů, ale pálil těsně vedle. Hosté kontrovali a v 35.minutě se dočkali po střele Nováka z hranice pokutového území vyrovnání. Pět minut před koncem první půle zamířil Bešta do kabin odcházeli spokojenější domácí. Hostům při jejich snaze  po přestávce o vyrovnání vzal definitivně vítr z plachet v 82.minutě Bešta, který svým druhým gólem jistil Švihovu vítězství.

Švihov :VALEŠ-ZADRAŽIL,KUDJÁK,JÍLEK,ŠPATENKA(86.OSVALD), LECJAKS,BEŠTA, BROŽ (54.KINDL), HAVLÍČEK,ČÍŽEK(90.VRBA)
MOCHTÍN: RAJTMAIER-JARABICA(70.ŠVÁTORA J.),TROCH,PODRÁSKÝ,DOLEJŠ (83.ŠOBR), KOPECKÝ , BEJVL,NOVÁK, VALEČKA(75.ŠVÁTORA P.),CIHLÁŘ
Rozhodčí: Šebesta (), . Diváků: 200
Branky: 14. Lecjaks Václav, 40. Bešta Jiří, 83. Bešta Jiří - 37. Novák

 

 

Strážov - Měčín 1 : 1 (1 : 1)

Na úvod jarní sezóny přivítal na svém  hřišti třetí tým tabulky hosty z Měčína kteří mají před sebou záchranářské práce zachování účasti v 1.B třídě. Rozdíl mezi oběma soupeři na hřišti tomu vůbec nenasvědčoval a hosté  byli po většinu zápasu domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Strážov se přesto dostal ve 22.minutě do vedení. Po pravé straně unikl Roman Smolík, míč odcentroval před branku na bližší tyč a kanonýr Mayer již věděl co s míčem, který poslal za zády brankáře hostů Šimka. Do konce první půle to byli hosté kteří tahali za delší konec a vyrovnání viselo na vlásku. Několikrát mohl možnost skórovat Frič, ale ten neměl v koncovce svůj den. Domácího brankáře Javorského se podařilo překonat až v 36.minutě kapitánovi hostů Němcovi, který proměnil pokutový kop nařízený za školácký a zcela zbytečný faul domácí obrany . Ve 43.minutě měl další možnost ke skórování Mayer, ale při brankáři hostů stálo štěstí, když míč tečoval a od něj se odrazil do tyče a  dále již do bezpečí jeho svatyně zařídila jeho obrana. Druhá půle byla hodně neurovnaná a více bylo k vidění nečistých osobních soubojů než fotbalu. Domácí nadále provázela smůla která je neopustila ani v 76.minutě kdy Smolík nedokázal využít šance ke skórování z nařízené penalty.  Doplatili na to domácí, kterým nepřesný rozhodčí Holeček vyloučil dva hráče a tak dohrávali o devíti. Z tohoto pohledu byli nakonec rádi že  uhájili remízu.

Rozhodčí: Holeček (DO) Diváků: 180. ŽK 3:2, ČK 2:0
Branky: 22. Mayer Bronislav - 36. D.Němec

Hrající trenér Strážova Petr Presl který v předvečer zápasu oslavil 32 narozeniny  tentokráte v sestavě pro sebe místo nenašel. O to více měl možnost pozorovat nepodařený výkon svých hráčů: „Jsem  z našeho výkonu velice zklamán. Mrzí mne, že hráči nedokázali realizovat co jsem po nich požadoval před utkáním a ani domluva v poločase nepomohla. Nedařila se nám kombinace, vázla přihrávka a za soupeřem jsem zaostávali v bojovnosti, nasazení v důrazu i v rychlosti. Byl to zápas na který musíme rychle zapomenout. Navíc se do příštího zápasu budu muset obejít bez vyloučených hráčů které čeká trest . Přísnější kritiku snese jen Broňa Mayer a také Čížek mne nezklamal, když hrál na místě pro něj nezvyklém“.     

 

Sušice B - Chlumčany B 0 : 1 (0 : 0)
Do přestávky se hrál v Sušici vyrovnaný souboj s minimálním počtem možností k ohrožení obou branek. Ve 27.minutě mohli skórovat hosté z TK Dudou z 18 metrů, ale jeho střelu bravurně zlikvidoval gólman domácích Kodýdek. Ve 32.minutě neuspěli ani domácí když míč putoval po ose Kotrba-Jelínek na Kadlece, ale jeho střela skončila těsně vedle chlumčanské branky . Byl to opět Kadlec, krytý po změně stran nebezpečně vystřelil z hranice pokutového území, ale Kastner v brance hostů  byl mužem na svém místě. V další části druhé půle  domácí neuspěli při  šancích Rady ani Mráze a když  dvě minuty před koncem Skála sám na malém vápně před brankou hostů  jasnou šanci neproměnil, potvrdilo se známé nedáš dostaneš.  V zápětí z protiútoku se podařilo Elsnicovi v potovém území Sušice zpracovat míč a pohotově ho poslat za záda gólmana Kodýdka a o ztrátě bodů pro domácí  bylo rozhodnuto.

Rozhodčí: Rubáš Diváků: 60. ŽK 3:3.
Branky: - 88. Elsnic

 

Žichovice - Dlouhá Ves 2 : 1 (1 : 1)
V místním derby hraném v Žichovicích se odehrával vyrovnaný souboj. Hosté bojující o záchranu se po hlavičce Krůse ujali vedení již po osmi minutách hry. Ve 27.minutě se dostal Brož sám před branku hostů a střelou k tyči vyrovnal. Rozhodnutí nakonec přinesla 51.minuta : labužníci fotbalu si přišli při střele z přímého kopu Šimanovského ze 20 metrů na své, neboť jeho bomba vymetla pavučinky v horním růžku dlouhoveské branky. Kanonýr domácích měl ještě další dvě šance ze samostatných sólových úniků, ale jednou pálil nad a po druhé mu jeho šanci brankář hostů zlikvidoval. Hosté dohrávali od 73.minuty o deseti bez vyloučeného Sperla.  

Rozhodčí: Švantner Diváků: 150. ŽK 3:3,  ČK 0:1.
Branky: 27. Brož Karel, 51. Šimanovský Robert - 8. Krůs Martin

 

 

 

Tabulka – 1. B  TŘÍDA      po  14 .kole

===================================================================

    1.  Nepomuk           14    9   2   3   30: 17    29  ( 11)

    2.  Hradešice         14    8   3   3   26:  9    27  (  6)

    3.  Strážov           14    8   2   4   31: 14    26  (  5)

    4.  Švihov            14    7   2   5   31: 31    23  ( -1)

    5.  Hrádek            14    7   1   6   22: 19    22  (  1)

    6.  Žichovice         14    6   3   5   25: 20    21  (  0)

    7.  Losiná            14    6   3   5   29: 25    21  (  0)

    8.  Slovan Plzeň      14    6   2   6   25: 22    20  ( -1)

    9.  Mochtín           14    5   5   4   23: 22    20  ( -1)

   10.  Chlumčany B       14    4   5   5   18: 28    17  ( -4)

   11.  Dlouhá Ves        14    3   4   7   19: 25    13  ( -8)

   12.  Sušice   B        14    4   1   9   18: 32    13  ( -8)

   13.  Měčín             14    3   3   8   22: 37    12  ( -9)

   14.  Plzeň - Letná     14    3   2   9   14: 32    11  (-10)

 

Výsledky 14.kola :

 

   Strážov           - Měčín                  1 :  1  (  1 :   1)

   Hrádek            - Plzeň - Letná          1 :  0  (  1 :   0)

   Slovan Plzeň      - Hradešice              0 :  0  (  0 :   0)

   Sušice   B        - Chlumčany B            0 :  1  (  0 :   0)

   Švihov            - Mochtín                3 :  1  (  2 :   1)

   Žichovice         - Dlouhá Ves             2 :  1  (  1 :   1)

   Losiná            - Nepomuk                1 :  1  (  0 :   0)

 

Příští kolo :

 

   Losiná         - Strážov           SO  02.04.2005 16:30

   Nepomuk        - Žichovice         NE  03.04.2005 16:30

   Dlouhá Ves     - Švihov            SO  02.04.2005 16:30

   Mochtín        - Sušice   B        NE  03.04.2005 15:30

   Chlumčany B    - Slovan Plzeň      NE  03.04.2005 16:30

   Hradešice      - Hrádek            NE  03.04.2005 16:00

   Plzeň - Letná  - Měčín             SO  02.04.2005 16:30

===================================================================





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku