Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída - skupina B : 12.kolo 6.-7.11.

1.  B   T Ř Í D A  - skupina B

 

VÍTĚZSTVÍ V DERBY VYNESLO STRÁŽOV DO ČELA TABULKY

 

Velmi zajímavým způsobem se v závěru podzimní části 1.B třídy vyvíjí situace na čele i konci tabulky . PO té kdy v sobotu vybojovala Dlouhá Ves na domácím hřišti bod s dosud vedoucím Nepomukem se rýsovala šance pro Strážov. Ten v případě úspěchu v derby se Svatoborem Hrádek se měl možnost probojovat lepším skórem do čela tabulky.  Nakonec se to podařilo a tom nejtěsnějším vítězství  má tato soutěž nového lídra tabulky. Vše může být již po posledním podzimním kole jinak. Na hřišti v Nepomuku tuto sobotu se v přímém souboji střetnou dva exúčastníci 1.A třídy Nepomuk se Strážovem o  první místo v tabulce. V jejich stínu je po nenápadných podzimních výkonech Sokol Hradešice , který tyto první dva celky ztrácí jen dva body, ale v neděli ho čeká těžký zápas v Sušici.

 

Dlouhá Ves – FK Nepomuk    1 : 1 (1 : 1)

 

Utkání začalo ve svižném tempu a od úvodních minut začala obě mužstva otevřený fotbal. Domácí byli bojovnější, hosté  naopak působili techničtějším a vyzrálejším dojmem. Útoky se valily na jednu i na druhou stranu, ale s přibývajícím časem to byli hosté, kteří si dokázali vytvářet stále větší tlak na domácí branku. Ve  21.minutě poslali hosté centr do brankového území, brankář Sádlík míč podběhl  a nabídl vedení hostům , kteří ho zkušeným Slachem využili.  Domácí , ale nesložili zbraně a ve 18.minutě jejích úsilí slavilo úspěch. Po krásné akci , kdy si na levé straně vyměnili míč Hubený s Rovňanem, Hubený s míčem pronikl do bezprostřední blízkosti branky hostů ,  zpětnou přihrávkou vybídl ke skórovaní Čavoje , který se dělovkou k tyči nemýlil a bylo vyrovnáno. Hosté měli ještě jasné tutovky, ale na výsledu se nic neměnilo. Za stavu 1:1 se odcházelo do šaten.

Druhý poločas začal opět ve svižném tempu. Obě mužstva si vypracovali několik šancí , gól již nepadl.V 90 min šel sám na brankáře hostí Krůs, ale výborný brankář hostí mu nedovolil skórovat. Obě mužstva předvedli krásný fotbal, ke kterému přispěl výborný výkon pana rozhodčího.

Sestava Tatranu D.Ves: Sádlík- Šperl , Kadlec, Rovňan D.,Blažek - Kopačka,Beránek J., Krůs,Hubený - Čavoj, Kolařík(Valvoda)

Branky : 21. Slach – 28. Čavoj F.

Rozhodčí : Krutina

 

Měčín - Slovan Plzeň 2 : 1 (1 : 0)

 

V posledním podzimním domácím zápase  čekal v tomto novém ročníku neúspěšný Měčín zdatný soupeř. Domácí si byli vědomi důležitosti tohoto duelu ve kterém by případný neúspěch již vypadal pro ně vzhledem k jejich postavení v tabulce přímo hrozivě.  Nakonec ho zvládli nad očekávání velmi dobře. V průběhu utkání měli územní převahu,  daleko více brankových příležitostí  do kterých se postupně dostali Frič, Tykal, ale také Vlček . Proměněny zůstaly pouze  pouze dvě. Ve 37.minutě se po úniku Friče který zakončil centrem před branku kde vznikla drma- mela a v ní se nejlépe orientoval Tykal a  dal první úspěch Měčína. Tři minuty na to šli hosté do deseti, když jim byl za hrubý faul byl vyloučen Toman. Domácí svojí nabídnutou šanci k zisku bodů neodmítli a v 82.minutě  Dušan Němec z trestného kopu střelou k tyči  vše jistil druhou brankou v síti soupeře který se představil jako fotbalově vyspělý tým, ale po stránce disciplinovanosti propadá na většině hřišť a to také potvrdil  i v Měčíně.

Rozhodčí: Waltr.  Diváků: 30, ŽK 2:3, ČK 0:1(40.Toman)
Branky: 37. Tykal , 82. Něměc – 53. Tupec

Sestava domácích: Kodýtek V.-Kroupa(Houlík),Krotký,Votípka, Šlais , Korčík,Němec,Kodýtek Jan-  Tykal, Vlček(Tureček) Frič.

 

Strážov  - Hrádek    1 : 0 (1 : 0)

 

Domácí  v tomto okresním derby se nabízela v případě úspěchu  šance se probojovat do čela tabulky. Před utkáním pokrylo hřiště čerstvá nadílka sněhu . Na  něj vyběhla jedenáctka domácích bez svého hrajícího trenéra Petra Presla  kterého  v závěru týdne přemohla chřipka. Do utkání vstoupili jeho svěřenci aktivněji,  byli častěji u míče a s přibývajícím časem stále více zaměstnávali obranu hostů i jejich brankáře  Hanzla. Ten musel poprvé vážněji zasahovat v 17.minutě kdy likvidoval hlavičku Mayera .  Před kanonýrem domácích ale kapituloval ve 26.minutě, ale rozhodčí pro  vymyšlený ofsajd signalizovaný pomezním rozhodčím hostů jí neuznal. Ve 29.minutě skončila střela Smolíka z trestného kopu ve zdi bránících hráčů Svatoboru. Ve stejné minutě  se dostal před pokutovým území k míči domácí Štěpán Presl, pohotově vyslal dělovku na branku, ale míč skončil ke štěstí hostů na břevně. O minutu později již strážcovským areálem  zazněl radostný výkřik při kterém zazní sborové gól. PO rohovém kopu poslal centr před branku Smolík  na který si naběhl Vacík , který prokázal svůj čuch na šance  a míč z jeho hlavičky rozvlnil hrádeckou síť .  V závěru první půle měl Strážov  ještě velkou šanci svoje vedení  zvýšit . Na půlicí čáře vybojoval míč agilní Smolík, nezjištně poslal přihrávku mezi obránce na Štěpána Presla , následoval jeho průnik do pokutového území , ale jeho střelu velmi dobře zlikvidoval  Hanzl a střelu vyrazil na rohový kop. Druhý poločas již příliš kvalitního fotbalu nepřinesl. V jeho úvodu se představil  střelecky  Smolík, ale jeho tvrdé a umístěné dvě střely skončily vždy v náručí velmi dobrého brankáře hostů. Hosté zahrozili střelou Holečka která byla tečována obránci na rohový kop. Po jeho rozehrání přehlédl rozhodčí utrpěl nešetrný  úder loktem  obránce Helm, ale tentokráte se ještě v rukou rozhodčího nečervenalo . Šalamounsky vyřešil rozhodčí i souboj domácího kapitána Vítovce s obránce hostů Holečkem a poslal v 63.minutě oba po udělení ČK pod sprchy. To byl začátek  konce, neboť fotbal se ze hřiště začal vytrácet , ale stále více začalo přibývat osobních soubojů ve kterých to hodně bolelo. V závěru zápasu se k poslednímu náporu nadechli hosté, ale obrana domácích na čele s výborně hrajícím Jankou  své čisté konto udržela.  Janka který patřil k nejlepším hráčům na hřišti mohl svůj výkon korunovat při svém sólovém průniku z vlastní poloviny, před pokutovým územím si míč  narazil se Smolíkem ,ale v lepším zakončení Jankovi stál opět výborný Hanzel, který včasným vyběhnutím jeho střelu zlikvidoval.

Tradiční děkovačkou  se domácí hráči po skončení utkání rozloučili se svými příznivci v posledním podzim,ním vystoupení doma vítězstvím které jim přineslo vhopnutí do čela tabulky.

Rozhodčí : Holeček, ŽK   5 : 2, ČK 1:2 (63.Vítovec Z. – Holeček).

Branka : 30. Vacík

Sestava : Javorský – Helm,  Paleček,Janka, Michel – Vítovec, Smolík, Soušek(79.Holar), Vacík – Š.Presl, Mayer .

 

Hrající trenér  Strážova Petr Presl tentokráte musel ze zdravotních důvodů sledovat souboj svých spoluhráčů a svěřejnců pouze z lavičky.

Bylo to pro mě osobně  hodně těžké. Raději bych byl mezi hráči na hřišti, ale musím klukům složit poklonu. Přestože vše nevycházelo podle našich představ i představ diváků  se zhostili  svého úkolu velmi dobře. Našim cílem bylo vybojovat vítězství a to se také podařilo.. Na mé místo v obraně zaskočil hráč  který má v popisu práce spíše dávat branky Luděk Janka. Ten si vedl  stejně jako celá obrana velice zkušeně a patřil k velkým oporám. Ve středu hřiště sehrál vydařený zápas Roman Smolík, pochvalu zaslouží i střelec jediné branky Vacík, který opět prokázal, že má cit na proměňování šancí, ale pochvala patří také všem ostatním jeho spoluhráčům.“

 

 

Hradešice – Švihov   2 : 0 (1 : 0)

 

Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu a tomu také odpovídala úroveň hry. Hráči více bojovali s terénem na kterém byl problém udržet rovnováhu  a méně již zbylo myšlenek na to aby se prezentovali  v tomto derby kvalitním výkonem. Více na terén i  na klimatické podmínky dopláceli domácí hráči, kterým při zakončení vytvořených slibných brankových šancí že jim  vždy chyběl onen pověstný krůček. Vysvobození pro ně znamenala 43.minuta utkání, kdy se dokázal v koncovce prosadit  Junek a vstřelil vedoucí branku. Hosté za celý první poločas branku neohrozili, a tak si zcela vymrzlý brankář domácích na míč prakticky nesáhl.

Jestliže domácí příznivci očekávali stejný obraz hry i po změně stran, hluboce se mýlili. Domácí hráli až příliš pasivně a přenechali iniciativu hostům. Ti měli sice míč více na svých kopačkách, ale vyloženou tutovku ke skórování  si  dlouho  nedokázali vytvořit. Velká možnost toto změnit jim nabídnula chyba domácích stoperů v 70.minutě, ale  ani i samostatný nájezd  na brankáře  Rybu hostům změnu skóre nepřinesl. To co se nepodařilo hostům se podařilo v 80.minuti domácím když přesný centr Junka dokázal  hlavou F. Šašek proměnit v druhý úspěšný střelecký úspěch. Na rozdíl třech branek mohl v 88.minutě zvýšit Junek, ale v okamžiku, kdy se ocitl zcela sám před brankářem, mu v zakončení zabránilo svalové zranění. Poslední slovo mohli mít hosté ze Švihova  po rohovém kopu  alespoň snížit na rozdíl jedné branky, ale gólman Ryba si    čisté konto pohlídal.

Rozhodčí – Švantner, ŽK 0:1.

Branky :  43. L. Junek, 80. F.Šašek

Sestava Hradešic :  V. Ryba, P. Lávička, M. Hlaváč, T. Vlk, L. Vaněček, V. Hlaváč,

M. Heimlich, F. Šašek, P. Kodýdek/53.min J. Kopal/, K. Pivnička /65.min M. Florián/, L. Junek/88.min M.Černík/

 

Trenér domácích František Melka : Vzhledem k terénu jsme první poločas odehráli dobře a chybělo nám jen kvalitnější zakončení, ovšem ve druhém poločasu jsme úplně propadli. Zbytečně jsme si komplikovali i ty nejjednodušší herní situace a chybělo málo a soupeř mohl vyrovnat. Naštěstí jsme přidali druhou branku a zápas byl prakticky rozhodnut. Teď se ještě musíme připravit na poslední zápas v Sušici, kde chceme rozhodně uhrát pro nás přijatelný výsledek.

 

Mochtín – Losiná   2 : 1 (2 : 1)

 

Vydřené vítězství domácích kteří získali zasloužené dvoubrankové vedení . Ve 35.minutě mohli ještě své vedení zvýšit, ale Černý z nařízené penalty netrefil branku hostů. Losiné se podařilo brankou do kabin dát kontaktní branku. Ve druhém poločase pokračovala obě mužstva v otevřené hře, ale v zakončení jim byl největší překážkou těžký, podmáčený trávník. Blíže nakonec k brance a vyrovnání byli hosté, ale Mochtínu se podařilo důležité  body  získat. 

Branky : 7.Hebnar, 30. Mareš – 45.Šlajs (PK)

Rozhodčí : Jurčík, ŽK 2:2.

 

Plzeň - Letná - Sušice B 4 : 0 

Domácí  Letná byla po většinu zápasu lepší a přímý souboj o šest bodů dvou soupeřů kteří jsou ve spodních patrech tabulky dotáhli do úspěšného konce. Střelecky se prosadil a  hrubé chyby v obraně hostů trestal autor hattricku Kalabula  a jednou byl za Letnou úspěšný Brejcha.

 

Chlumčany B - Žichovice 2 : 1

Domácí kteří jsou v závěru tabulky  si body do tabulky  připisují na úkor mužstev které na jejich hřiště zajížděla z Pošumaví. Po Strážovu zde nechaly plný počet bodů Žichovice a body zde za remízu nechaly  Mochtín a Sušice. Jediným komu se v Chlumčanech podařilo vyhrát byl Svatobor Hrádek.

Branky : Majer, Duda – Brož.

 

 

 

 

 

 

 

Klikni zde: =  http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A7M&show=Aktual

 

Tabulka – 1. B  T Ř Í D Y-sk.B     po  12 .kole

===================================================================

 

 

    1.  Strážov            12   8   1   3   29: 11    25  (  7)

    2.  Nepomuk            12   8   1   3   27: 15    25  ( 10)

    3.  Hradešice          12   7   2   3   22:  8    23  (  2)

    4.  Mochtín            12   5   4   3   19: 16    19  ( -2)

    5.  Hrádek             12   6   1   5   18: 15    19  (  4)

    6.  Švihov             12   6   1   5   25: 27    19  (  1)

    7.  Žichovice          12   5   2   5   20: 16    17  (  2)

    8.  Losiná             12   5   2   5   25: 23    17  (  2)

    9.  Slovan Plzeň       12   5   1   6   21: 22    16  (  1)

   10.  Dlouhá Ves         12   3   4   5   17: 20    13  ( -8)

   11.  Sušice   B         12   4   1   7   17: 27    13  ( -2)

   12.  Chlumčany B        12   3   4   5   14: 25    13  ( -8)

   13.  Plzeň - Letná      12   3   2   7   14: 27    11  (-10)

   14.  Měčín              12   2   2   8   17: 33     8  (-13)

 

 

===================================================================

VÝSLEDKY

 

   Strážov           - Hrádek                 1 :  0 

         Měčín             - Slovan Plzeň           2 :  1       

   Plzeň - Letná     - Sušice   B             4 :  0 

   Hradešice         - Švihov                 2 :  0 

   Chlumčany B       - Žichovice              2 :  1 

   Mochtín           - Losiná                 2 :  1 

   Dlouhá Ves        - Nepomuk                1 :  1 

 

Příští kolo :

 

Nepomuk        - Strážov           SO  13.11.2004 14:00

Losiná         - Dlouhá Ves        SO  13.11.2004 14:00

Žichovice      - Mochtín           NE  14.11.2004 14:00

Švihov         - Chlumčany B       SO  13.11.2004 14:00

Sušice   B     - Hradešice         NE  14.11.2004 14:00

Slovan Plzeň   - Plzeň - Letná     SO  13.11.2004 14:00

Hrádek         - Měčín             SO  13.11.2004 14:00

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku