Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1. B třída - skupina B : 23.-24.10.

1.  B   T Ř Í D A  - skupina B

 

TAKOVOU KANONÁDU STRÁŽOV DLOUHO NEPAMATUJE

 

Ve znamení vítězství domácích mužstev se neslo desáté kolo krajské soutěže 1.B třídy skupiny B. Příděl branek do sítě hostů viděl v sobotu Hrádek kde v derby rozdrtil Svatobor záložní tým ze Sušice a v neděli pak Strážov, který vyprovodil hosty z Plzně s přídělem šesti gólů.  Jediným celkem kterému se podařilo přivést body z venku byl Švihov po svém úspěšném vystoupení v Měčíně.

 

 

Hrádek - Sušice B 6 : 0 (2 : 0)

Další zápas Svatoboru byl očekáván s velkou netrpělivostí.Hosté se vydařil vstup do utkání a již v páté minutě nastřelili břevno domácí branky. Teprve po deseti minutách hry si začali domácí hráči uvědomovat, že musejí přidat, zvýšili pohyb a začali si vytvářet první brankové příležitosti. Tu první v 15.minutě využil R.Holeček přehozením gólmana hostů a dostal Svatobor do vedení. Ve 25.minutě se svým důrazem prosadil L.Kutil vybojoval s obranou soupeře míč a zvýšil na 2:0.  Domácí se také v dalším průběhu herně prosazovali, hosté se zaměřili na pozorné bránění , ale bylo jen otázkou času kdy zkušený domácí tým dokáže prosadit proti výrazně omlazenému soupeři.  Vše podstatné se odehrálo po přestávce. Ve 48.minutě  po kombinační akci zvýšil Adamec na 3:0 v 58.minutě Libor Kutil  a přidal čtvrtou branku  . To již hráli domácí od 52.minuty o deseti, neboť pro dvě žluté karty musel ze hřiště odejít Adamec. Další  branka na sebe nedala dlouho čekat  a v 63.minutě po kombinační akci zvýšil Šebesta a v 80.minutě Radek Holeček na konečných 6:0. Domácí triumfovali . Hosté se omezili na střely z dálky a s těmi si brankář Hanzl dokázal vždy poradit.

 

Trenér  Svatoboru Jindřich Zdeněk : „Cenné vysoké vítězství v derby vždy potěší. Naši hráči dokázali využít zkušeností a po vítězství nad nováčkem ze Žichovic  jsem rád, že jsme  i dovezené body ze Švihova dokázali doma potvrdit . Po výsledkově velmi dobrém začátku tohoto ročníku přišlo několik utkání  ve kterých jsme nebodovali a proto bych byl rád, kdybychom závěr soutěže  dokázali  zvládnout stejně jako v úvodu podzimu.“

 

Rozhodčí : Duchek. ŽK 4:2, ČK 1:0 (Adamec 2x ŽK).
Branky:  Holeček R. 2, Kutil  2, Adamec,   Šebesta

Sestava Svatoboru : Hanzl – Pánek, Juřina, Hanč, Gajdečka, Javorský, R.Holeček, L.Kutil , V.Holeček, Šebesta, Adamec. Střídali Prexl a Moravec.

 

 

Plzeň Letná – Žichovice   2 : 1  (1 : 0)

Tři body díky většímu nasazení a bojovnosti domácích hráčů zůstaly v Plzni na Letné.

Branky-hosté : Brož, Diváků : 40. ŽK 0:2.

Sekretář Žichovic  Jaroslav Šuba : „ Prohra nás mrzí, ale i takové zápasy musí přijít. My musíme porážku  překousnout a pustit se do závěru podzimu se stejným zápalem  s jakým jsme jako nováček do soutěže vstoupili. Věřím že to již potvrdíme v dalším zápase na domácí půdě“.

 

 

 

Měčín - Švihov 2 : 3 (0 : 1)
 Hosté v prvním poločase působili fotbalovějším dojmem a zaslouženě vedli od 6.min.To tradičně zaváhali s odkopem domácí obránci a Osvald zblízka dorazil na 0-1.Křečovitá snaha domácích přinesla v 16.min.čistou šanci Friče,ale tomu se letos střelecky vůbec nedaří.Další možnost k vyrovnání propásl na malém vápně Kadlec.Hosté mohli do poločasu ještě zvýšit,ale tři dobré brejkové příležitosti zastavila špatná finální přihrávka.
Po změně stran domácí přidali na důrazu a už v 50.min.vyrovnal hlavou Krotký po centru Tykala. Měčín získal územní převahu a v 59.min.i vedení,když Krotký vysunul Turečka a toho zastavil brankař Valeš jen za cenu faulu.Pokutový kop proměnil Němec,ale vedení domácím dlouho nevydrželo. V 61.min opět chybovala domácí obrana i brankař Kodýtek a Pflug opakovanou dorážkou opět vyrovnal.Domácí však museli svůj kalich hořkosti dopít do dna.V 73.min poslal Valeš dlouhý výkop na Beštu a jeho přesnou přihrávku bezpečně proměnil Brož na 2-3.V závěru Švihov dohrával v deseti ,když byl po druhé žluté vyloučen Čížek,ale snaha domácích už vyrovnání nepřinesla.
Sestava domácích: Kodýtek V.-Kroupa,Krotký,Votípka/od 10.min Čejka /Vlček-Kadlec/od 85.min.Houlík/,Korčík,Němec,Tykal-Tureček,Frič/od 75.min Šlais/

Rozhodčí: Štěpán Diváků: 60. ŽK 2:6, ČK 0:1 (Čížek)
Branky:  Z.Krotký, D.Němec - Osvald, Brož, Pflug

 

Hradešice  - Losiná    4  :  0  (1 : 0)

 

František Melka

 

V Hradešicích nastoupila obě mužstva do zápasu celkem opatrně, kdy se nepouštěla do velkého útočení a hlídala si hlavně zadní vrátka. Tento obraz hry se ale změnil v 16.minutě. T. Vlk rozehrál přímý volný kop, který hostující brankář pouze vyrazil před sebe a dobíhající V. Hlaváč poprvé rozvlnil síť branky hostů. Mírnou převahu pak získali domácí hráči, ovšem bez gólového efektu. Za zmíňku stojí perfektní přihrávka V. Hlaváče na L. Junka, ovšem hostující brankář se vyznamenal a střelu posledně jmenovaného zlikvidoval. Šanci měl také K. Pivnička, ale také v tomto případě zaúřadoval brankář hostů a dobře umístěnou hlavičku dokázal vytěsnit na rohový kop.

Od začátku druhého poločasu bylo na hostech vidět, že nejsou s tímto výsledkem spokojeni a chtějí aspoň srovnat stav tohoto utkání. Jenže opět výborná obrana domácích, až na drobné vyjímky,  nepouštěla hostující útočníky do zakončení a s přibývajícím časem hrozili domácí stále častěji z rychlých protiútoků. Nejprve dvakrát vystřelil těsně vedle domácí F. Šašek a pak už začal řádit na hřišti čerstvý třicátník Z. Chmelík. V 75. a 83.minutě se dokázal nejlépe orientovat v pokutovém území a zvýšil na rozdíl třech branek. Svůj hattrick završil v 90.minutě, kdy dokázal, že ze své rychlosti nic neztratil, svůj únik s přehledem zakončil a stanovil tak definitivní podobu výsledku tohoto utkání.

Rozhodčí – Petryšče

Branky domácích : 16.min V. Hlaváč, 75. 83. 90.min Z. Chmelík. ŽK  3:4

Sestava domácích :V. Ryba, P. Lávička, M. Hlaváč, T. Vlk, L. Vaněček, Z. Chmelík, F. Šašek (80.min) J. Kopal/, M.Heimlich, V. Hlaváč, K. Pivnička /55.min M.Florián/, L. Junek/60.min P. Kodýdek/

 

 

Trenér František Melka : „Dnes jsme začátek zápasu opět tak trochu zaspali, ale pak jsme hru zlepšili a i když jsme nepodali nijak oslnivý výkon, dokázali jsme vyhrát. Mužstvo jsme museli z určitých důvodů poskládat trochu jinak a jak je vidět, povedlo se. Teď se musíme dobře připravit na derby v Žichovicích, na které se už všichni moc těšíme, protože se bude určitě hrát před výbornou diváckou kulisou a já věřím, že se bude na co dívat.“

 

 

Strážov - Slovan Plzeň 7 : 0 (3 : 0)
První zahrozili v tomto duelu dvou týmů z čela tabulky  hosté. Ve čtvrté minutě po rohovém kopu se ke štěstí pro domácí míč lehce otřel o vrchní část břevna Javorského branky.  Strážov byl na druhé straně úspěšnější a  desáté minutě se po vypadnutí míče z náručí brankáře Krečměra strhla před jeho brankou mela a z ní vyšel vítězně Paleček a dal  důležitý první gól. Gólman hostů vše napravil ve 14.minutě kdy vychytal Smolíka který se v souboji jeden na jednoho neprosadil. To naopak dokázal Štěpán Presl který ve 25.minutě se dostal za obranu hostů a  z osmi metrů nedal Kračměrovi šanci. Druhý střelecký pokus Smolíka ve 27.minutě byl již lepší a gólman  hostů jen s námahou vyrazil na rohový kop.  V další části byli herně lepší hosté, ale ve 38.minutě vyrobila jejich obrana  hrubku, k míči se dostal Štěpán Presl a podle vybíhajícího brankáře hostů zvýšil  na 3:0. Snaha hostů o korigování neúspěšného stavu  byla v úvodu druhé půle viditelná a domácí brankář musel dvakrát  krýt  jejich nebezpečné střely.V 55.minutě po levé straně unikl Smolík, před brankou přihrávkou našel nekrytého Vacíka a ten zvýšil pohodlně na 4:0. O tři minuty později po rozehraném volném kopu přehodil hlavičkou brankáře Kračmera  Broněk Mayer a přidal pátý gól. V 58.nastřelil Smolík břevno a od 71.minuty hráli hosté o deseti bez vyloučeného spoluhráče za dvě žluté karty. Domácí ještě do konce  zápasu dvakrát napnuli síť  v brance Plzně. V 71.minutě  vtipně vystřeli umístěnou střelu zdálky střídající Soušek a tři minuty před koncem dorážel  míč  po chybě Kračmera  za jeho záda  pohotově Vacík.

Rozhodčí: Kába Diváků: 150. ŽK  1:7, ČK 0:1.
Branky: 10. Paleček, 25. Presl Š., 38. Presl Š., 54. Vacík, 57. Mayer, 71. Soušek, 87. Vacík.

Sestava : Javorský – Helm, Paleček, Presl P., Michel – Vítovec, Janka, Vacík – S.Presl(54.Soušek), Mayer(74.Šlégl), Smolík .

 

Hrající trenér Petr Presl : „V úvodu zápasu hráčům svazovala nohy nervozita plynoucí z obav jak v tomto důležitém zápase v domácím prostředí obstojí. Po vedoucí brance  přišlo uklidnění a když přidal Štěnán Presl další dvě důležité branky začali jsme věřit, že bychom mohli zápas dotáhnout do úspěšného konce. Dobrými zákroky nás podržel i brankář Javorský a co mne nejvíce proměnilo, že jsme tentokráte  dokázali využít nabídnuté šance ke skórování. Hosté závěr zápasu nezvládli. My vysoké vítězství které  nerodí každý den nepřeceňujeme, ale máme radost, že jsme konečně uspokojili své diváky , neboť jsme jim byli  výsledky na tomto hřišti  dost dlužni. „

 

 

Mochtín - Dlouhá Ves 2 : 1 (2 : 0)
V prvním poločase tohoto derby utkání byl Mochtín lepším mužstvem a zaslouženě vedl 2:0. Hned ve druhé minutě  zahodil tutovku Petr Švátora a následně nebyl úspěšný ani Dolejš. Ve 23.minutě se ale z přímého kopu trefil přesně ze 20 metrů krásnou střelou kapitán Jarabica 1:0. Ve 40.minutě zvýšil  levačkou  na 2:0 pro Mochtín P.Švátora a zdálo se, že hosté bez bratrů Rovňanů odjedou s vysokou porážkou.  Druhý poločas  přinesl vyrovnaný souboj se šancemi na obou stranách.  U domácích  promarnili další šance Novák, Dolejš  i Valečka. U hostů byli k blízko ke skórování Kolařík a Hubený. V 80.minutě se Tatran radoval, když svojí šanci bezpečně proměnil střídající Čech. Zůstalo však jen u kontaktního gólu. Domácí si vítězství  pohlídali a získali důležité tři body na které se ale  hodně nadřeli.

Rozhodčí: Beran Diváků: 100
Branky: 23. Jarabica Stanislav, 40. Švátora P. - 80. Čech

 

Klikni zde: =  http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A7M&show=Aktual

 

Tabulka – 1. B  T Ř Í D Y-sk.B     po  10 .kole

===================================================================

    1.  Nepomuk            10   7   0   3   23: 12    21  (  9)

    2.  Strážov            10   6   1   3   26: 11    19  (  4)

    3.  Hrádek             10   6   1   3   17: 11    19  (  4)

    4.  Hradešice          10   5   2   3   17:  6    17  ( -1)

    5.  Žichovice          10   5   2   3   17: 11    17  (  5)

    6.  Losiná             10   5   1   4   23: 20    16  (  4)

    7.  Mochtín            10   4   4   2   15: 12    16  ( -2)

    8.  Švihov             10   5   1   4   19: 23    16  (  1)

    9.  Slovan Plzeň       10   4   1   5   17: 19    13  (  1)

   10.  Dlouhá Ves         10   3   3   4   16: 17    12  ( -3)

   11.  Sušice   B         10   3   1   6   14: 22    10  ( -2)

   12.  Chlumčany B        10   2   3   5   11: 23     9  ( -9)

   13.  Plzeň - Letná      10   2   2   6    8: 21     8  (-10)

   14.  Měčín              10   1   2   7   14: 29     5  (-13)

===================================================================

VÝSLEDKY

 

   Strážov           - Slovan Plzeň     7 :  0  (  3 :   0) 

   Hrádek            - Sušice   B       6 :  0  (  2 :   0) 

   Měčín             - Švihov           2 :  3  (  0 :   1) 

   Plzeň - Letná     - Žichovice        2 :  1  (  1 :   0) 

   Hradešice         - Losiná           4 :  0  (  1 :   0) 

   Chlumčany B       - Nepomuk          4 :  2  (  1 :   1) 

   Mochtín           - Dlouhá Ves       2 :  1  (  2 :   0) 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku