Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor mužů 8.kolo : 25.-26.9.

Utkání v  Chlumčanech nebylo dohráno   !!!!

 

Miroslav Sedlmaier

 

Důvodem nedohraného zápasu v Clumčanech byl divák , příznivec hostujícího týmu. Ten po jednom z rozhodnutí AR  Josefa Ulrycha  v 84.minutě přeskočil zábradlí a tohoto sudího fyzicky napadl. Jednalo o náhlý zkrat v jednání tohoto diváka kterému nebylo možno ze strany domácí pořadatelské služby zabránit.

 

Takové případy jsou vždy tím nesmutnějším okamžikem který na hřištích vídáme. Zápasy se musí v souladu s pravidly fotbalu ukončit a následuje dohra u zeleného stolu. Ta nemusí být zrovna příjemná pokud se prokáže, že je na vině tým soupeře. Rozhodnutí bývají zpravidla jak herní(např. odečtením bodů po skončení soutěže – viz případ posledního extempore hráče Spoje Plzeň  po skončení utkání 1.B třídy v Nepomuku , kdy napadl fyzicky rozhodčího) , což ale v tomto případě nepřipadá v úvahu, neboť inzultaci nezavinil hráč ani příslušník družstva uvedený v zápise( tj. náhradníci,vedoucí,trenér,asistent, masér) i disciplinární v podobě vysokého finančního postihu klubu. Pokud by se prokázala nedostatečná pořadatelská služba(dle informací byla bez závad)  pak by vše mohl odnést i domácí oddíl v podobě kontumačního výsledku. Ač to vypadá na první pohled neuvěřitelné, i to je možná varianta řešení, i když netvrdím, že to je v tomto případě aktuální. Další opatření které ze šetření vyplynou budou  závěrem jen nad tímto nedohraným duelem. Situaci ale nevyřeší, tu si musí řešit sami aktéři utkání s důrazem na činnost pořadatelské služby. Faktem zůstává, že chování diváků z Horní Břízy bylo již nejednou předmětem kritiky ze strany pořádajících klubů a jak se zdá, opět se naplnilo přísloví: "Tak dlouho se bude chodit se džbánkem pro vodu, až se ucho utrhne." Asi by se divili v Horní Bříze, kdyby jim vítězný zápas pokazil hostující divák a z utkání byl vyhlášen kontumační výsledek v jejich neprospěch!!

Z toho plyne vysoce aktuální poučení pro pořadatelské služby na všech hřištích. Hlídejte si ohniska možných konfliktů které vzejdou z hlediště při vlastním průběhu, eliminujte je větší koncentrací pořadatelského sboru do těchto míst a pokud nestačíte s vlastními prostředky, pak využijte "ruku zákona". Pokud víte, že na domácím hřišti budete mít konfliktního soupeře, resp. jejich příznivce udělejte preventivní opatření dříve, než se ucho utrhne. Pak už je pozdě....   

 

 

 

Domažlice – Sušice  2 : 0 ( 1 : 0)

Podrobnosti nehlášeny.

 

V neděli hrají další naši dva zástupci z Pošumaví :

 

Horažďovice – Bolevec    5 : 1 (4 : 0)

 Od úvodních minut nedali  domácí borci  hostující Bolevci žádnou šanci pomýšlet na úspěšný výsledek. Dokonale svého soupeře sevřeli a výsledkem byl čtyřbrankový náskok se kterým šli do druhé půle. Jako první otevřel brankové konto Horažďovic již v 7.minutě Pavlík  který se dostal k odraženému míči a z hranice pokutového území nekompromisně skóroval. V 17.minutě po centru od Šafandy  vyskočil nejvýše Stulík a zvýšil na 2:0. Ve 22.minutě přinesla kombinace narážeček mezi Strakošem a Pintířem z kopačky Strakoše třetí úspěch domácích . Ve 30.minutě ve zvýšení skóre zabránil po akkci Jánského Šavandovi obránce hostů stražením jeho střely na roh. Ve 33 byl neúspěšný v koncovce Pavlík a ve 38.minutě spolupráce Šafandy s Kočím skončila opět neúspěšným pokusem. Domácí diváci se přece nejn dočkali ve 42.minutě, kdy rozehrál přímý kop od postraní čáry Malý na Pintíře a ten hlavou zvýšil na 4:0.

Ve druhém poločase se již hra pod vědomím domácího týmu z  bezpečného náskoku vyrovnala. Tomu také nasvědčuje vývoj skóre v této části hry, který skončil 1:1. Za hosty v 52.minutě se po chybě Šafandy  dostal k míči Šiml a ten si ví v po brejku v koncovce rady a umění  domácí opory brankáře Rybára mu bylo málo platné . Dvě minuty před koncem skóre utkání podtrhl pátým domácím gólem střídající Budra.

Branky : 7. Pavlík, 17. Stulůík, 22.Strakoš, 42.Pintíř, 88.Burda – 52.Šiml.

Rozhodčí : Špoták. ŽK 0:2. Diváků: 170.

Sestava domácích : Rybár – Stulík,(75Burda), Malý, Pinntíř, Malík, Jánský(46.Janouškovec), Pavlík(70.Fiřt), Šafanda, Kočí, Pícka, Strakoš.

 

Holýšov – Nýrsko   4 : 2 (1 : 0)

 

Jiří Vondra

 

Domácí hráči Holýšova začali zápas očekávaným náporem. Vytvořili si několik slibných šancí, ale hlavně se dostali ke své obávané zbrani a to jsou standardní situace. Během krátké chvilky okolo 8. minuty zápasu zahrávali dvě. Tu první dokázala obrana Nýrska ještě zlikvidovat, ale při druhé v 8. minutě již hosté kapitulovali. První zakončení na branku stačil Daněk ještě vyrazit, ale na pohotovou dorážku Teršla již nestačil. Domácí měli po úvodní brance i nadále více míč na svých kopačkách, ale obrana Okuly jim toho již mnoho nedovolila. Naopak to bylo Nýrsko které se čím dál více osmělovalo a snažilo se v útočné aktivitě vyrovnat domácím. Největší šanci hostů v první půli spálila dvojice Zwiefelhofer s Kadlecem, když postupovali sami na osamoceného stopera Holýšova. Ani domácí však nevyužili žádnou ze šancí. V té chvíli totiž v brance Nýrska úřadoval Daněk a své mužstvo podržel.

            Druhý poločas však začal pro hosty z Nýrska pohromou. Již ve 47. minutě přešli domácí do útoku a následovala kolmá přihrávka do šestnáctky Nýrska. Pro míč si šel hostující gólman a již se zdálo že má míč pod svou kontrolou. Ten mu však nepochopitelně proklouznul pod tělem přímo ke kopačkám domácího Pleisnera a ten pohodlně skóroval do prázdné branky. Tato branka srazila hosty dost do kolen a domácí na hřišti dominovali. V 53. minutě dostal kolmici do Nýrského vápna Tlustý a ten ránou prostřelil Daňka po třetí. O zápase tak bylo rozhodnuto. V 67. minutě sice musel předčasně pod sprchy domácí Teršl po druhé žluté kartě, ale na výkon již v pohodě hrajících domácích to nezanechalo žádné známky. Nadále diktovali tempo a výsledkem byla další branka v síti hostů. V 70. minutě dostal opět ideální přihrávku Tlustý a svůj druhý nájezd na branku opět zakončil tvrdou střelou proti které neměl brankář Nýrska nejmenší šanci. Teprve po několika přesunech v sestavě Nýrska a již zmenšené koncentrace domácí obrany se ke slovu dostali i hosté. Těm se podařilo výsledek alespoň kosmeticky upravit. Nejprve zakončil v 75. minutě zápasu svůj samostatný nájezd vtipným dloubákem přes brankáře Huttu Zwiefelhofer a v 89. minutě prostřeli z úhlu domácího gólmana Kadlec.

 

Jiří Vondra asistent trenéra :

Věděli jsme ,že k zisku nějakého bodu v Holýšově, potřebujeme více než sto procentní výkon. I přesto, že jsme odcházeli do kabin z jednobrankovým mankem, dalo se ještě něco uhrát. O utkání však rozhodla hrubá chyba ve 47. minutě po které se již naše mužstvo nevzpamatovalo

Branky : 8.teršl, 47.Pleizner, 53. a 70.Tlustý – 75. Zwiefelhofer, 89. Kadlec.

Rozhodčí: Vrbský. ŽK 2:2, ČK 1:0(67.Teršl). Diváků: 380.

Sestava Nýrsko: Daněk – Hájek(67.Smolík), Pavlík, Valenta, Polák – Kadlec, Šteiner, Kajínek, Zwiefelhofer, Šulc(56.Ulip) – Zahrádka(78. Běl).

 

 

http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A5M&show=Aktual

 

Tabulka – KRAJSKÝ PŘEBORU MUŽŮ    po  6 .kole

===================================================================

    1.  Holýšov             8   7   1   0   29: 10    22  (  7)

    2.  FC Rokycany         8   4   3   1   16:  8    15  (  3)

    3.  Horní Bříza         8   4   3   1   13:  7    15  (  6)

    4.  Staňkov             8   4   3   1   11:  8    15  (  6)

    5.  Horažďovice         8   3   4   1   14:  8    13  (  1)

    6.  Přeštice            8   3   3   2   20: 11    12  ( -3)

    7.  Chlumčany           8   3   3   2   11: 10    12  (  0)

    8.  Rapid Plzeň         8   3   2   3   11:  9    11  (  2)

    9.  Nýrsko              8   3   2   3   18: 19    11  ( -1)

   10.  Domažlice           8   2   4   2   10:  9    10  ( -5)

   11.  Sušice              8   3   1   4   13: 14    10  ( -2)

   12.  Bolevec             8   2   2   4   17: 18     8  ( -1)

   13.  Slavoj Mýto         8   2   0   6   14: 22     6  ( -9)

   14.  SK ZČE Plzeň        8   1   3   4   10: 18     6  ( -6)

   15.  Poběžovice          8   0   3   5   10: 23     3  ( -9)

   16.  Tachov              8   0   3   5    5: 28     3  ( -9)

 

Výsledky :

   Horažďovice       - Bolevec                5 :  1  (  4 :   0)

   Chlumčany         - Horní Bříza            2 :  1  (  1 :   0)

   Poběžovice        - Rapid Plzeň            1 :  2  (  0 :   0)

   SK ZČE Plzeň      - Staňkov                1 :  2  (  0 :   1)

   Slavoj Mýto       - FC Rokycany            1 :  3  (  0 :   2)

     Holýšov           - Nýrsko                 4 :  2  (  1 :   0)  

     Přeštice          - Tachov                 7 :  0  (  2 :   0)  

      Domažlice         - Sušice                 2 :  0  (  1 :   0)   

   ===================================================================





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku