Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
1.B třída - skupina B : 5.kolo 18.-19.9.

1.  B   T Ř Í D A  - skupina B

 

ŽICHOVICKÝ NOVÁČEK POSKOČIL DO ČELA TABULKY

 

Páté kolo dalo výraznou odpověď všem kteří zpochybňovali vítězství Žichovic v okresním přeboru a tvrdili, že tím kdo měl postoupit byla Železná Ruda. Žichovický nováček má za sebou velice úspěšný start . Nejen že v průběhu těchto kol je jediným kdo ještě ze čtrnácti účastníků této soutěže neprohrál, ale po vítězství v 5.kole nad Švihovem  (ten doma smetli po vítězné první půli ) se dostal do čela tabulky ! V součastné době tak nechal za sebou v tabulce daleko zkušenější a soutěží otřepanější týmy nejen z Pošumaví. V tomto kole se hrálo mimo vzpomínaného zápasu v Žichovicích ještě na třech dalších hřištích derby zástupců z Pošumaví . Dvě skončila vítězstvím domácích, v Dlouhé Vsi se oba týmy rozešly dělbou bodů. Venku  mimo náš region hrála pouze sušická rezerva a byla v Losiná neúspěšná, když již tři zápasy za sebou nedala ani branku a to se možná dá bodovat, ale vyhrát určitě ne. Vždyť mužstev která si ráda dávají vlastní branky asi mnoho nenajdou. Vše napravit má Sušice již v dalším zápase, kdy doma hostí lídra tabulky z nedalekých Žichovic!

 

Žichovice – Švihov   3 : 1 (3 : 0)
 
 Domácí měli v první půli výraznou převahu a třemi brankami rozhodli o výsledku utkání. Nejprve Olda Chod pod padajícím brankářem  vsítil vedoucí branku. . Poté Frýda prostřelil hostujícího  gólmana a v poslední minutě první půle opět Frýda krásným obloučkem zvýšil na 3:0. Domácí ve druhém poločase polevili a hrál se vyrovnaný fotbal. Nejprve neproměnili šance Žichovic  Šimanovský, Frýda a nastřelenou tyčí se blýskl Chod. Hosté v posledních dvaceti  minutách se snažili zápas zdramatizovat. Odměnou jim byl nádherný gól, když Vrba trefil z 25 metrů šibenici domácí branky. Žichovice již soupeře do vážnější šance nepustili a připsali si zasloužené 3 body.

Branky: 26.Chod, 28.,45.Frýda  -  78.Vrba
Rozhodci : Škarda. Diváků: 150
ŽK  2:1, ČK  1:0 (83.Sládek)

 

Hradešice – Strážov   1 : 0 (0 : 0)

  

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji než hosté, ovšem z herní převahy dokázali vytěžit jen náznaky šancí po centrech z křídelních prostor. Hosté vyrovnali hru zhruba ve 20. minutě, kdy se vše důležité většinou odehrávalo uprostřed hřiště. Domácí se marně snažili vytvořit si herní převahu a hosté zase hrozili z rychlých protiútoků. Tento obraz hry vydržel až do poločasu, kdy si ani jedna strana nedokázala vytvořit brankovou příležitost.

Druhý poločas začal opět náporem domácích, kteří aktivně napadali soupeře již na jejich polovině a hosté pod tlakem začali vyrábět hrubé chyby v obraně. Koncovka domácích však byla stále velice špatná, a tak mohl přijít trest v 55.minutě, kdy po zahrání rohového kopu domácí obrana špatně odhlavičkovala a střela ze skrumáže hráčů jen těsně minula branku brankáře V. Ryby. Hradešice  se ale nevzdávaly, neustále se tlačily před branku hostů a výsledkem byl faul a následná penalta, kterou s přehledem proměnil v 63.minutě J. Kopal. Hosté se pak snažili vyrovnat stav zápasu, jenže pozorná obrana domácích je do vážnější šance nepustila. Byli to naopak domácí, kdo využíval okének v obraně Strážova. Velkou šanci  zvýšit na rozdíl dvou branek měl F. Šašek, opět J. Kopal, chvilku po něm i L. Junek a v neposlední řadě také P. Písečný, který před zcela odkrytou brankou nedokázal usměrnit míč za záda strážovského brankáře. V závěru  zápasu ještě nastřelil břevno branky hostů M. Heimlich, ovšem rozhodnout definitivně tento zápas se už nepodařilo.Hosté v posledních minutách ještě kopali několik volných přímých kopů, ovšem ani teď domácí obrana nezaváhala a udržela si ve druhém zápase za sebou čisté konto.

Branka domácích :  63.min J. Kopal

Rozhodčí :  Holeček

ŽK  0:3

Sestava domácích :  V. Ryba, P. Lávička, M. Hlaváč, T. Vlk, L. Vaněček, J. Kopal/85.min., Písečný/,  F. Šašek, M. Heimlich, V. Hlaváč, V. Kotiš/46.min L. Junek, K. Pivnička/75.min T. Stulík/

 

Slovo trenéra Hradešic Františka Melky :

Řekl bych, že dnes jsme sehráli velmi dobrý zápas se soupeřem, který věděl , co chce hrát. Za celý zápas jsme až na jednu vyjímku neudělali v defensivě chybu a to byl základ našeho úspěchu. V útočné fázi jsme však opět nedokázali využít několika velice slibných šancí, a tak jsme se až do poslední minuty museli bát o výsledek. Dnešní velmi cenné vítězství však musíme potvrdit za týden opět v domácím prostředí s mužstvem z Chlumčan.

 

 

Mochtín – Měčín   3 : 1 (0 : 1)

Do derby vkročili úspěšněji hosté kteří se po zaváhání obrany domácí obrany dostali před pokutové území Zdeňkem Krotkým a ten střelou z kategorie chytatelných  překvapil domácího gólmana Rajtmajera a míč skončil u pravé tyče za jeho zády. Do konce první půle byli aktivnější domácí, ale hosté v klidu hru kontrolovali a  přes nebezpečného Friče hrozili rychlými protiútoky. Po přestávce začali  svěřenci trenéra Miroslava Lepšího náporem. Měčínští  se nechali zatlačit na svojí polovinu hřiště a bylo jen otázkou, kdy se domácím podaří vyrovnat. V 58.minutě se vydařilo domácímu kouči velice úspěšné střídání. Na hřiště přišel Král , který vyslal vzápětí střelu do odryté části branky hostů. Zde se ještě pokusil  Korčík  o odvrácení prudkého míče , ale ten z jeho hlavy skončil přesto za vlastní brankou čarou a bylo vyrovnáno. V 65.minutě Mochtín obrátil skóre ve svůj prospěch a opět u toho byl střídající Král. Ten z trestného kopu rozehrávaném tentokráte z levé strany z úhlu poslal prudký na branku hostů , který ještě tečoval Černý a usměrnil ho úspěšně do  Šimkovy svatyně. Aktivnější domácí šli za svým cílem v podobě  pojistky třetí branky. Podařilo se jim to v 73.minutě kdy  se k míči dostal Mareš , který  krásnou prudkou  a nutno dodat na obhajobu brankáře hostů nechytatelnou střelou  poslal míč do jeho branky. Ten se  odrazil od tyče a skončil k radosti domácích příznivců  v síti. Tato fotbalová lahůdka v Marešově provedení jako by byla vyvrcholením tohoto střetnutí.  Závěrečné minuty pak patřili sice hostům kteří opět zvedli hlavy ale korigovat výsledek se jim již nepodařilo. Nejblíže k tomu měl Němec z přímého kopu, ale s jeho dělovkou si brankář Rajtmajer poradil.

Branky : 20. Krotký Z. – 58.Král, 65.Černý, 73. Mareš.

Rozhodčí: Pojžárek. ŽK  3:2. Diváků : 150

Sestavy:

Mochtín : Rajtmajer – Jarabica, Černý, Podraský J., Troch, Dolejš, Valečka, Hebnar M., Mareš, Lorenc, Svátora(střídali : Könicg, Král, Novák)

Měčín: Šimek – Kroupa, Frič, Krotký Z., Tykal, Kodýtek, Vlček, Šlais(73.Tureček), Němec, Korčík, Votípka.

 

Dlouhá Ves – Hrádek   1 : 1 (0:0)

V Dlouhé Vsi se hrálo typické derby . Obě mužstva se v osobních soubojích nešetřila, hrálo se tvrdě na což doplatili již v úvodu zápasu hosté vyfaulováním Gajdečky, který musel pro dvě žluté karty záhy opustit hřiště. Přesto to , že měli domácí výraznou herní převahu to byl  Svatobor kdo se ujal vedení, když v  68.minutě  pro skóroval  T.Adamec. Z jednobrankového vedení  se ale neradovali hosté dlouho. V 74.minutě po rozehraném trestném kopu míč našel hlavu Richarda Rovňana a ten vyrovnal . Následná  značná převaha domácích byla vniveč, hosté cennou remízu uhájili.

Branky : 74,R.Rovnaň – 68.T.Adamec.

Diváků : 200. ŽK 4:3, ČK 0:1(3.min. Gajdečka M.)

 

Losoná – TJ Sušice B    2 : 0  (1 : 0)

Domácí po úspěšném vítězném zápase před týdnem na hřišti ve Švihově  si poradili doma ve vítězném zápase s dalším týmem z Pošumaví . Hosté ze Sušice tak již třetí zápas za sebou prohráli a co je smutné, ani v jediném se jim nepodařilo skórovat. Bez branek se možná dá bodovat, ale vyhrát rozhodně již ne.

 

http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A7M&show=Aktual

 

Tabulka – 1. B  T Ř Í D A - sk.B     po  5 .kole

===================================================================

 

    1.  Žichovice           5   3   2   0    9:  4    11  (  5)

    2.  Slovan Plzeň        5   3   1   1   12:  4    10  (  4)

    3.  Strážov             5   3   1   1   11:  4    10  (  4)

    4.  Hrádek              5   3   1   1    5:  2    10  (  4)

    5.  Nepomuk             5   3   0   2    7:  5     9  (  3)

    6.  Mochtín             5   2   2   1    6:  5     8  ( -1)

    7.  Hradešice           5   2   1   2    7:  4     7  ( -2)

    8.  Švihov              5   2   1   2    9: 12     7  ( -2)

    9.  Losiná              5   2   0   3    9: 10     6  (  0)

   10.  Dlouhá Ves          5   1   2   2    6:  9     5  ( -4)

   11.  Plzeň - Letná       5   1   2   2    1:  5     5  ( -4)

   12.  Sušice   B          5   1   1   3    3:  5     4  ( -2)

   13.  Měčín               5   1   0   4    7: 14     3  ( -6)

   14.  Chlumčany B         5   0   2   3    3: 12     2  ( -7)

 

Výsledky :

 

   Hradešice    - Strážov         1 :  0  (  0 :   0)  

   Chlumčany B  - Plzeň - Letná   0 :  0  (  0 :   0)  

   Mochtín      - Měčín           3 :  1  (  0 :   1)  

   Dlouhá Ves   - Hrádek          1 :  1  (  0 :   0)  

 Nepomuk      - Slovan Plzeň    3 :  2  (  0 :   1)

      Losiná       - Sušice   B      2 :  0  (  1 :   0)     

 Žichovice    - Švihov          3 :  1  (  3 :   0)

   ===================================================================   

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku