Fotbal
Klatovsko, Sušicko, Horažďovicko


Úvodní stránka
Pozvánky na fotbalová utkání
Výsledky
Přečtěte si - zpravodajství
Statistiky soutěží
Fotogalerie
Video
Sponzoři - ti co podporují tuto stránku
Sport v regionu


Od 1.5.2001
Krajský přebor mužů 7. kolo : 18.-19.9.

 

KRAJSKÝ PŘEBOR

 

VYDŘENÉ TŘI BODY NÝRSKÉ OKULY

 

 

Souboj nováčků kteří spolu měli tu čest hrát dva roky v 1.A třídě  měl v Nýrsku reprízu posledního jarního duelu na tomto hřišti. Mýto zde hrálo velmi dobře   a prezentovalo se zde sympatickým výkonem kdy ze stavu 3:0 nakonec srovnal na remízu  3:3.  Obdobným způsobem se vyvíjel i premiérový vzájemný duel v krajském přeboru. Na rozdíl od toho jarního ale domácím patřil nejen úvod, ale i závěr zápasu a proto si také připisují vydřené a cenné vítězství.

 

Okula Nýrsko – Slavoj Mýto   3:2(1:0)

 

Jiří Vondra

Miroslav Sedlmaier

 

Zápas začal pro domácí podle  těch nejlepších představ. Od úvodních minut  byli aktivnější a po spolupráci Kajinka s Zwiefelhoferem otevřel již v páté minutě  Kajínek skóre tohoto duelu. Domácí si i po této brance ponechali aktivitu na svých kopačkách, ale po úvodní čtvrthodince začali iniciativu přebírat hosté.  Měli herně na vrch, ale větší šance si přesto vytvořili domácí borci. Ve 29. minutě nastřelil l Zahrádka tyč a o pět minut později  postupoval sám na brankáře  Šteiner ,ale neuspěl. Těsně před odchodem do šaten si nájezd na branku hostů vyzkoušel také  Zahrádka ,ale ani on skóre zápasu nezměnil.

            Po  přestávce  si Zahrádka ve 48.minutě vše zopakoval , když se octl sám před gólmanem Mýta, ale opět nic. Trest za neproměňování šancí pro domácí přišel záhy. V 54.minutě hosté zahrávali trestný kop, ten našel v pokutovém území domácích hlavu hostujícího Marka a bylo srovnáno na 1:1. V tuto dobu se hrál fotbal na obě strany. Do útoku se tlačila obě mužstva ve snaze strhnout vedení na svou stranu. V 62. minutě si vyměnila míč mezi sebou trojice domácích hráčů po ose Kadlec- Zwiefelhofer- Kadlec a Kajínek úspěšně zakončil  na 2:1 pro Nýrsko. V  67. minuta přinesla zaváhání domácí obrany  s odvrácením míče z vlastní šestnáctky, následnou srážku  dvou hráčů v pokutovém území a k  překvapení domácích diváků posoudil rozhodčí tuto situaci jako faul domácích a nařídil velmi přísnou penaltu.  Úspěšným exekutorem byl Šavel který vyrovnal na 2:2. I na dále se hrál fotbal na obě strany o vítězství jednoho a nebo druhého mužstva mohla rozhodnout sebemenší chybička v obrané fázi. Nakonec  šťastnějším týmem bylo  Nýrsko. V 90. minutě  se dostal do pokutového území soupeře Kajínek a téměř z nulového úhlu prostřelil brankáře a míč  se pak od tyče odrazil do sítě hostí. Rozhodčí nastavil dvě  minuty, ale přes veškerou snahu hostí se jim už vyrovnat nepodařilo.

Branky: Kajínek 2, Zwiefelhofer – Marko, Šavel(PK)

Sestava Nýrsko: Daněk – Hájek(89’Běl), Valenta, Šteiner, Smolík – Kadlec, Zwiefelhofer, Kajínek, Ulip (75’Šulc) – Zahrádka, Rubáš(75’Valíček)

Rozhodčí: Špoták – Kubec, Balák.

Diváků: 190

 

 


HORAŽĎOVICE SI  UDRŽELY  VENKU PRIM NEPORAZITELNOSTI

 

Do Domažlic odjížděli Horažďovice po smolné prohře na svém hřišti s Horní Břízou které podlehly 0:1 s otevřeným hledím , i patřičným sebevědomím podložené tím, že na hřištích soupeřů ještě neprohrály a to již mají za sebou  i zápas v Holýšově s lídrem tabulky ! Své příznivce ani na hřišti týmu, který v minulém ročníku v krajském přeboru zářil nezklamaly a primát neporazitelnosti venku si udržely.

 

Domažlice – Horažďovice  1 : 1 (1 : 1)

 

Miroslav Sedlmaier

 

Domácí  začali proti nováčkovi z Horažďovic s respektem a již ve druhé minutě  mohli inkasovat. Po spolupráci Strakoš-Kočí se dostal sám před brankáře Stulík, ale domácí gólman zachránil. V 17.minutě již musel kapitulovat . Centr  Pícky byl adresován na Kočího, ten hlavičkou posunul Stulíkovi a hosté šli do vedení! Vzápětí mohlo být s největší pravděpodobností rozhodnuto, když po spolupráci Pavlíka a Kočího tentokráte hlavičkující Stulík minul domácí svatyni. Ve 22.minutě stálo  naopak při hostech štěstí, když Rybárovi pomohlo uchránit jeho branku spojnice břevna a tyče. Ve 30.minutě nedokázali na druhé straně zužitkovat šanci Strakoš s Kočím a tak domácí minutu před koncem po trestném kopu  se v pokutovém území nejlépe zorientoval domácí středopolař Tesař a vyrovnal brankou do kabin stav na 1:1.

Úvod druhé půle podle očekávání přinesl tlak a snahu o získání vítězství na svou stranu domácích fotbalistů. V té době byl mužem na svém místě brankář Rybár, který v 54. a 65.minutě zlikvidoval domácím dvě tutovky ke vstřelení branky. Tlak Domažlic  nepřinesl výsledný efekt a tak střídající Janouškovec dvě minuty kdy byl   na hrací ploše a  po pěkné akci celého útoku  jen ke štěstí domácích  svojí šanci neproměnil. Další příležitost měli hosté deset minut před koncem, kdy opět pohlednou akci po levé straně  . Na jejím konci byl  Strakoš, brankář domácích již byl bez šance zasáhnout ale útočný hrot hostů  trefil místo branky soupeřova obránce. V samotném závěru měly ještě Horažďovice další příležitosti kdy po sérii třech trestných kopů . Tu největší pak Janouškovec  jehož hlavička šla jen těsně vedle. Otevřený zápas tak skončil bez vítěze. Skutečným vítězem jsou hosté kteří svojí roli nováčka na hřišti favorita zvládli a nevrací se s prázdnou.

Branky :  44. Tesař - 17.Stulík, ŽK 2:3. Rozhodčí: Kožár.

Sestava Horažďovic : Rybár – Stulík((Šafanda), Malý, Pintíř, Malík, Jánský, Pavlík(67.Šafanda), Burda, Kočí,(80.Fiřt), Pícka, Strakoš.

 


SUŠICE UTRPĚLA DOMA PRVNÍ PODZIMNÍ PROHRU

 

Prestižní zápas se hrál v neděli  v městě na Otavě. . Ke škodě domácích příznivců i hráčů skončil pro Sušici neúspěšně. Hosté exdivizní fotbalisté z Přeštic si zásluhou branky dosažené v oslabení kdy bojovalo devět jejich hráčů proti deseti domácím vstřelili vítězný gól v poslední minutě tohoto duelu. Dosud byli na hřištích soupeřů Přeštice bez vítězství, tentokráte jim k vylepšení této bilance výrazně napomohli domácí sami.

 

TJ  Sušice – TJ Přeštice  0 : 1 (0 : 0)

 

Miroslav Sedlmaier

Vratislav Krulich

 

Oboustranně tvrdé utkání . Byl to spíše boj a skutečného fotbalu který by diváka uspokojil bylo na hřišti jako šafránu. Na obou týmech bylo vidět, že tento duel pojali jako vysoce prestižní záležitost. Jak by ne, vždyť tým domácích trénuje přeštický  Stanislav Trnka a oba mají za sebou účast v divizi z toho hosté ještě tu nejčerstvější z letošního jara. V první půli byla tři okamžiky které stojí za zmínku. V 9.minutě Ritte dostal ideální centr  a jeho hlavička pod břevno zastihla výborně připraveného Kripnera který míč stačil vyrazit. V 10.minutě pak po závaru před domácí brankou nevěděli domácí hde jim hlava stojí a kde je míč, ale hosté toho naštěstí nedokázali využít. Ve 44.minutě šli hosté poprvé do oslabení , když hřiště musel opustit pro dvě žluté karty Krs. Toho po sedmi minutách druhé půle po přísné druhé ŽK následoval i domácí L.Marek a síly na hřišti v počtu hráčů se vyrovnaly. To bylo období kdy se obě strany snažily hrát fotbal. V 55.stálo štěstí při domácích , když po rohovém kopu hlavičkoval nekrytý Silovský těsně nad břevno Kindelmanovy branky. O tři minuty později kopala pro změnu rohový kop Sušice  Hubáčkem a jeho centr zakončoval Ritter, ale v době když již  domácí zvedali ruce nad hlavu že dali branku stačil náhle Šindelář z brankové čáry vykopnout a bylo po radosti. Další minuty již příliš vzruchu nepřinesli. Chleba se začal lámat v utkání v 75.minutě, kdy měli domácí dvakrát za sebou výbornou příležitost skórovat, ale nejprve Hoda promeškal minelou vhodný okamžik k zakončení a po té se k míči dostal Kočí a ten svého spoluhráče na vlas dokázal ke škodě domácích příznivců zopakovat. V zápětí  dostal Kočí pěkný míč od Prchlíka a jeho střela jen lízla o horní břevno přeštické branky. Krejčí byl u lámání chleba také po třetí za sebou. Po jeho průniku kterým si šel pro faul od Mrázka byl hráč hostů vyloučen a domácí šli do početní převahy. To byl zřejmě rozhodující okamžik, neboť relativní výhoda se stala jejich nevýhodou. Hra s fotbalem příliš společného neměla , hosté se nejdříve zatáhli do obrany a když viděli neškodnost jejich protivníka v závěru zápasu zahrozili sami a byli  daleko úspěšnější. V 87.minutě ještě stačil výborným zákrokem Kindelman  Bidermannovu střelu k tyči vyrazit. V 9é.minutě již ale byl bezmocný po zaváhání svých stoperů se dostal k míči Cvachošek a pohodlně zápas rozhodl.

Branka : 90. Cvachoušek . ŽK 4:5, ČK 1:2(52.L.Marek- 44.Krs, 77.Mrázek. Diváků : 238.

Rozhodčí : Šustek

Sestava TJ Sušice : Kindelman – Ritter, Hoda, Sachr, Marek L., Prchlík, Franěk(81.Holý), Hrach, Cihlář(66.Kodýdek), Kočí, Hubáček.

 

http://www.fotbal.cz/c/KaO/Plzensky/Klatovy/Souteze.asp?soutez=322A5M&show=Aktual

 

Tabulka – KRAJSKÝ PŘEBORU MUŽŮ    po  7 .kole

 

    1.  Holýšov             7   6   1   0   25:  8    19  (  7)

    2.  Horní Bříza         7   4   3   0   12:  5    15  (  6)

    3.  FC Rokycany         7   3   3   1   13:  7    12  (  0)

    4.  Staňkov             7   3   3   1    9:  7    12  (  3)

    5.  Nýrsko              7   3   2   2   16: 15    11  ( -1)

    6.  Horažďovice         7   2   4   1    9:  7    10  (  1)

    7.  Sušice              7   3   1   3   13: 12    10  ( -2)

    8.  Přeštice            7   2   3   2   13: 11     9  ( -3)

    9.  Chlumčany           7   2   3   2    9:  9     9  (  0)

   10.  Bolevec             7   2   2   3   16: 13     8  ( -1)

   11.  Rapid Plzeň         7   2   2   3    9:  8     8  ( -1)

   12.  Domažlice           7   1   4   2    8:  9     7  ( -5)

   13.  Slavoj Mýto         7   2   0   5   13: 19     6  ( -6)

   14.  SK ZČE Plzeň        7   1   3   3    9: 16     6  ( -3)

   15.  Poběžovice          7   0   3   4    9: 21     3  ( -6)

   16.  Tachov              7   0   3   4    5: 21     3  ( -9)

 

Výsledky

 

   Domažlice         - Horažďovice            1 :  1  (  1 :   1)    

   Sušice            - Přeštice               0 :  1  (  0 :   0)    

   Tachov            - Holýšov                1 :  5  (  0 :   3)    

   Nýrsko            - Slavoj Mýto            3 :  2  (  1 :   0)    

   FC Rokycany       - SK ZČE Plzeň           5 :  1  (  1 :   1)    

   Staňkov           - Poběžovice             2 :  0  (  2 :   0)    

   Rapid Plzeň       - Chlumčany              3 :  0  (  1 :   0)    

   Horní Bříza       - Bolevec                2 :  2  (  0 :   0)    

   ===================================================================   

 

 





Reklama - tyto stránky sponzorují :

Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.
Oslovte zákazníky na perspektivním médiu současnosti.

Zpět - návrat na předchozí stránku